Smaki Swiata
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (164)
Przyprawy (150)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Aktualności
NOWE TERMINY KURSÓW KULINARNYCH!

Nowe terminy kursów kulinarnych zostały już ogłoszone!

Do końca roku odkrywamy pikantne tajniki kuchni tajskiej, kilkukrotnie odwiedzimy mistyczne krainy Kraju Kwitnącej Wiśni, ucząc przyrządzania sushi na sposób japoński... zabierzemy Was też w podróż na pogranicze Azji i Europy, do Ojczyzny wina i dobrego smaku, czyli Gruzji, no i nie zapomnimy też o rytmach latynoskich, przy których zgotujemy niepowtarzalne dania kuchni brazylijskiej, popijając je oryginalną Caiphirinią! Nowością zaś będzie Meksyk, po którym oprowadzi Was rodowita Meksykanka, szef kuchni, tancerka, śpiewaczka - człowiek Renesansu.


Pełną listę szkoleń znajdziecie tutaj.

Zapraszamy do gotowania!


Wiadomość z dnia: 14-09-2011
Nowe godziny otwarcia!!! Pn-pt 11:00 ? 20:00 Sob. 11:00-16:00

Szanowni Państwo, w odpowiedzi na Wasze sugestie od września działamy w nowym rytmie.

Od poniedziałku do piątku sklep internetowy oraz sklep stacjonarny ?Skład Bananów? działają od 11:00 do 20:00, a w soboty od 11:00 do 16:00. Mamy nadzieję, że teraz będzie jeszcze łatwiej nas odwiedzić.

Serdecznie Zapraszamy

Ekipa Masali



Wiadomość z dnia: 10-09-2011
Wakacyjne godziny otwarcia Składu Bananów w nowym miejscu!!

Szanowni Państwo,

Skład Bananów od dziś na nowym miejscu. Przeprowadziliśmy się tuż obok na ul. Wołodyjowskiego 47.
Wakacyjne godziny otwarcia od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.00 do 20.00.
W soboty i niedziele w lipcu i sierpniu Skład będzie zamknięty.
Na ostatnie weekendowe zakupy zapraszamy 2 lipca!!

Życzymy miłego wypoczynku.

Pani Kierowniczka :)
JS


Wiadomość z dnia: 27-06-2011
Długi weekend w Składzie Bananów!

Szanowni Państwo,
uprzejmie informuję, że czas długiego weekendu wykorzystujemy na przenosiny sklepu na adres Wołodyjowskiego 47. Dlatego Skład Bananów będzie zamknięty od czwartku 23 czerwca do niedzieli 26 czerwca.
Serdecznie zapraszamy w poniedziałek 27 czerwca.

Życzymy udanego odpoczynku!!

Załoga Masali


Wiadomość z dnia: 22-06-2011
KANGUR STRUSIA KROKODYLEM POGANIA -Cooking Clash Aktulizacja


ODSŁONA PIERWSZA?
Drużyny kucharzy amatorów, podczas Cooking Clash'a, grillować będą steki z mięs egzotycznych: KANGURA, STRUSIA I KROKODYLA!

KTO CO PICHCI?
Co ważne: każda z drużyn podczas rywalizacji otrzyma tylko jeden rodzaj mięsa egzotycznego, a ponadto będzie musiała grillować skrzydełka z kurczaka i przyrządzić jedno danie wegetariańskie.

Drużyny biorące udział przesyłają nam trzy przepisy na trzy różne mięsa wymienione powyżej z przynajmniej jednym produktem ze sklepu Masala.

9 przepisów umieścimy na fejsbukowej tablicy MASALA - SKŁAD BANANÓW i będziecie mogli na nie głosować, klikając "lubię to!". Autorzy pozostaną anonimowi. Ilość kliknięć zadecyduje o surowcu dla poszczególnych drużyn.

! Nie można wykorzystywać przepisów sponsora dostępnych na www.steki.pl

Drodzy amatorzy gotowania! Spicy Lovers ostrzą noże? Nabór trwa! Czekamy na zgłoszenia: cookingclash@masala.com.pl

NASI PRZYJACIELE

              
     



Wiadomość z dnia: 18-05-2011
Gotowanie według 5 przemian - warsztat rodzinny - 22 maja 2011r

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Przyrządzone wspólnie przez całą rodzinę dodatkowo zyskuje na wartości, a zrobione według filozofii 5 przemian staje się bezcennym klejnotem.

Zapraszamy na specjalną rodzinną edycję kursu gotowania według 5 przemian, szkolenie podczas którego rodzice razem z dziećmi gotować będą królewskie śniadania.

Atrakcja specjalna - Sushi według 5 przemian !!!!

Więcej szczegółów znajdziesz >>> TUTAJ


Zapraszamy serdecznie



Wiadomość z dnia: 16-05-2011
Cooking Clash- Grill BBQ RuszT w Składzie Bananów

Słoneczna Sobota:  28 MAJA roku tego teraz - 15:30 - 22:00


Co tym razem zgotujemy?

Wyciśniemy siódme poty z kucharzy- amatorów, w piekielnie gorącej atmosferze grilla!

W mistrzowskim narożniku:
Broniący tytułu, dwukrotni zwycięzcy Coocingh Cashy, zdobywcy złotej czapki,  niezrównani,  - Spicy Lovers!

Do walki z nimi zapraszamy nowe debiutujące drużyny!
Jeśli jesteście gotowi podpiec szynki zwycięzcom, jeśli jesteście pewni swoich umiejętności, jeśli nie boicie się ostrej rywalizacji w otoczeniu noży, tasaków i gorącego tłuszczu, jeśli macie tupet i determinację aby zmierzyć się z mistrzami, piszcie na coocingclash@masala.com.plDo 16 maja przyjmujemy zgłoszenia. Zasady rekrutacji:

  • Dobijać się do nas mogą grupy 3-4 osobowe
  • W zgłoszeniu opiszcie, dlaczego to Wy powinniście wystartować w CC
  • Wybierzemy tylko dwie drużyny, które wezmą udział w CC
  • Zgłoszenia można słać na coocingclash@masala.com.pll



Strona wydarzenia na FB

Miejsce: Skład Bananów ul. Wołodyjowskiego 47A Warszawa
ZAPRASZAMY SERDECZNIE

Wiadomość z dnia: 09-05-2011
Nowe terminy kursów kulinarnych

Serdecznie zapraszamy na nasze egzotyczne warsztaty kulinarne, pełna lista aktualnych terminów dostępna jest w zakładce kursy kulinarne.

Serdecznie zapraszamy


Wiadomość z dnia: 05-05-2011
MIDORI NO HI - DZIEŃ ZIELENI W SKŁADZIE BANANÓW - 29 kwietnia 17:00-22:00

Niegdyś obchodzony jako dzień urodzin Cesarza Showa, obecnie- ku pamięci kochanego władcy, który symbolizował miłość do natury, poświęcał się jej, dbał o nią, pisał o niej książki i prowadził naród mentalną drogą szacunku do flory- dzień ten stał się Dniem Zieleni.

Zapraszamy Was do Składu Bananów, gdzie w sklepie Masala- Smaki Świata zapoznacie się z zielonymi produktami Japonii, i nie tylko? przepisy, porady- na miejscu czekać ...będą trenerzy kulinarni sushi i gorącej kuchni japońskiej.

W Yerbaciarni będziemy serwować zielone herbaty, rozmawiać o ich zbawiennych dla organizmu właściwościach. Nasze menu zabłyśnie całą gamą japońskich przysmaków, takich jak sushi i dania kuchni gorącej.

Ponadto z pomocą japonisty wypiszecie swoje imiona w języku japońskim, by później...

...móc zbliżyć się do natury, zasadzić w naszym ogrodzie roślinę i ją zaadoptować (pozostawiając przy niej oczywiście kartkę ze swoim imieniem ). Dla tych, którzy nie będą mogli dbać o nią osobiście, poprowadzimy fotograficzny album z jej życia i przekażemy go drogą mailową ?rodzicowi?:)

W ogrodzie również odbędzie się krótki pokaz przyrządzania sushi w oryginalny, japoński sposób.

Po uroczystości pozostaniemy w ogrodzie, by móc w kameralnym gronie rozkoszować się kontaktem z naturą.

Serdecznie zapraszamy!

Strona wydarzenia na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=165259910197822#!/event.php?eid=165259910197822


Wiadomość z dnia: 27-04-2011
Długi weekend w Składzie Bananów!

Szanowni Państwo,

uprzejmie informujemy, że w dniach 30 kwietnia do 3 maja 2011 Skład Bananów będzie zamknięty. Na zakupy zapraszamy we wtorek 4 maja od godziny 9.00.
Zamówienia złożone w dniach 30 kwietnia - 3 maja2011  będą realizowane od wtorku 4 maja 2011.

Życzymy wszystkim klientom i sympatykom miłego odpoczynku!!

Załoga Masali

JS



Wiadomość z dnia: 27-04-2011
Już za dwa dni Nowy Rok!!!!


W środę 13 kwietnia Tajowie obchodzą święto Songkran - pierwszy dzień nowego roku słonecznego.
Z tej okazji zapraszamy na wyjątkowy tajski kurs kulinarny.
Więcej szczegółów TUTAJ >>> 


Wiadomość z dnia: 11-04-2011
KURS SUSHI - PROMOCJA - TYLKO 150 ZŁ!!!!!

Już w najbliższą sobotę zapraszamy miłośników sushi na kolejną edycję naszego kursu kulinarnego pt. "Czas Sushi".

Najbliższy kurs 24 marca w promocyjnej cenie - tylko 150 zł - serdecznie zapraszamy.
Nigiri sushi, tamago, 

krewetka, łosoś, sushi
Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach.Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend,stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że "ja po prostu nie lubię surowych ryb" :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

Program szkolenia:

  • Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
  • Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
  • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi
  • Praktyczny trening dla uczestników kursu (futo maki, ura maki, nigiri, hoso maki)
  • Degustacja przyrządzonych specjałów
  • WIĘCEJ INFORMACJI I ZAPISY >>>tutaj








    Wiadomość z dnia: 22-03-2011
    KIERMASZ HERBAT CHIŃSKICH - TYLKO DZISIAJ 18 MARCA - 25% TANIEJ!!!!

    Zapraszamy na promocyjny kiermasz wspaniałych chińskich herbat i akcesoriów herbacianych.

    RABAT 25% NA WSZYSTKIE HERBATY CHIŃSKIE

    KATEGORIA HERBATY CHIŃSKIE - WEJDŹ >>>


    A W SKŁADZIE BANANÓW OD 18.30 DO 20.30

    Anna Włodarczyk - magister sinologii, absolwentka kursów herbacianych w Centrum Sztuki Herbaty im. Lu Yu w Tajpej (Tajwan) wraz z asystentką Magdaleną Rybak, będą na miejscu opowiadać, częstować, doradzać i sprzedawać. Każdemu pomogą wybrać herbatę i czajniczek dla niego.

    Oprócz herbat zielonych oferujemy również herbaty częściowo fermentowane oraz różne akcesoria ? puszki, kubki, czajniczki, zestawy i narzędzia herbaciane.

    Zapraszamy na zielone zakupy w promocyjnych cenach. Dla siebie, dla domu, dla przyjaciół, na prezenty.

    Chcesz spróbować Słodką Zieloną Wiosnę, zwaną też Zieloną Herbatą Yilin (?Las Sztuk?), która jest niedostępna na polskim rynku?

    Anxi Tie Guanyin ? ?Żelazna Bodhisattwa Miłosierdzia? z miejscowości Anxi- jedna z najsłynniejszych herbat turkusowych ? częściowo fermentowanych, czy też Baihao Wulong ? zwana ?Pięknością Wschodu?, mocno fermentowana, zakurzona słodycz z orientalnymi nutkami... te i wiele innych niesamowitych herbat do kupienia już jutro.

    Serdecznie zapraszamy!

    Strona wydarzenia na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=196539507045327#!/event.php?eid=196539507045327


    Wiadomość z dnia: 17-03-2011
    Mega promocja ryżu Shinode!!!

    Szanowni Państwo,

    zapraszamy do mega promocji ryżu Shinode.

    Tylko teraz i tylko u nas ryż Shinode po 8,50PLN za paczkę 1 kg!

    Zapraszamy do zakupów.

    JS


    Wiadomość z dnia: 12-03-2011
    POSZUKUJEMY DO PRACY NA STANOWISKO: Maniak Kulinarny/ Asystent ds. rozwoju Instytutu Sztuki Kulinarnej

    Poszukujemy otwartej, kreatywnej, pełnej pomysłów osoby, której pasją jest gotowanie, a wiedzę o Internecie ma w małym palcu. Zadaniem nowego pracownika będzie wdrożenie zmian w dotychczasowym sposobie działania naszych sklepów internetowych, uruchomienie nowych internetowych projektów o tematyce kulinarnej, połączeni ich w jeden współdziałający system  oraz przeprowadzenie spójnej i zrównoważonej akacji promocyjno-informacyjnej. Osoba na tym stanowisku   będzie zajmowała się również całokształtem zadań związanych z rozwojem, promowaniem i działalnością instytutu sztuki kulinarnej.

    Zakres Obowiązków

    1. zarządzanie sklepami internetowymi firmy Masala
    2. zarządzanie instytutem sztuki kulinarnej
    3. uruchamianie i prowadzenie projektów specjalnych
    4. prowadzenie kulinarnego bloga firmowego
    5. działania socialmarketing oraz viralmarketing
    6. działania reklamowe, promocyjne, PR
    7. działania seo/sem
    8. obsługa allegro

     

    NIE WYMAGAMY DOŚWIADCZENIA- przyuczymy. :)

    Wymagania

    Zamiłowanie do gotowania i spora wiedza o kulinariach.

    Otwartość, pomysłowość, kreatywność, zaangażowanie.

    Doskonała organizacja pracy.

    Język angielski w stopniu dobrym.


    CV + list motywacyjny prosimy przysyłać na mail: praca@masala.com.pl



    Wiadomość z dnia: 16-02-2011
    Dalajlama powiedział: "Do gotowania i miłości podchodź z niefrasobliwą lekkomyślnością"...

    ...my uważamy, że najlepiej te dwie rzeczy robić na raz!

    Chcesz spędzić wyjątkowy wieczór w dzień zakochanych?

    14 lutego zapraszamy  na specjalny Walentynkowy Kurs Sushi - nic tak nie zbliża jak wspólne gotowanie

    Ten kurs będzie inny, w programie niezwykłe miłosne formy Sushi.

    Promocja dla Par - 10% taniej

    Zapiszcie się razem lub zrób niespodziankę swojej drugiej połówce - koszt tylko 358 zł od pary!*

    *Nie segregujemy ze względu na płeć - promocja ważna dla 2 osób w dowolnej konfiguracji. :)

    więcej informacji TUTAJ >>>

    Wiadomość z dnia: 07-02-2011
    Odkryj w sobie smaczny talent! Czas sushi 28.01.2011 godz. 18.00

    Karnawał to huczna zabawa w gronie przyjaciół - muzyka, taniec i oczywiście pyszne jedzenie!

    Jeśli na samą myśl o sushi Tobie i Twoim bliskim leci ślinka - co nas wcale nie dziwi -

    masz teraz ostatnią okazję zdobycia niezbędnej wiedzy do jego przygotowania w wyjątkowej cenie - TYLKO 150 ZŁ!

     

    Zaoszczędź aż 49 zł!!!

     

    A już w sobotę będziesz mógł zaskoczyć swoich znajomych nowymi zdolnościami zabierając ich w kulinarną podróż do Japonii...

     

     

    Serdecznie zapraszamy na ostatnie szkolenie kulinarne Czas sushi w promocyjnej cenie:

    28 stycznia (piątek) o godz. 18.00

     

    Zapisz się teraz!
     
     wzielska@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
     
     


    Wiadomość z dnia: 25-01-2011
    Ostatni Kurs Czas Sushi! - 20.01.2011 r. g. 18.30

    Zapraszamy na ostatni kurs Czas Sushi w STAREJ CENIE. Do czwartku tylko 150 zł!!!


    Nowy rok przywitaliśmy podwyżką VAT, w przypadku szkoleń jest to wzrost z 0% do 23%, w związku z tym i my musimy podnieść ceny...ale zrobimy to dopiero od lutego.

    Zapisując się dziś, zaoszczędzisz aż 50 zł!!!


    Jeśli uwielbiasz Sushi, chcesz poznać jego tajemnice, nauczyć się sztuczek i trików - to szkolenie jest właśnie dla Ciebie.

    TU ZNAJDZIESZ OPIS SZKOLENIA >>>


    Zapisz się teraz!

    Zapraszamy





    Wiadomość z dnia: 19-01-2011
    Uwaga! Inwentaryzacja!!

    Szanowni Państwo,
    w dniach 3 i 4 stycznia Skład Bananów będzie nieczynny z powodu inwentaryzacji. Nie będą też realizowane zamówienia składane w sklepie internetowym.
    Skład będzie czynny w dniach 5 i 7 stycznia. W tych dniach realizowana będzie wysyłka bieżących zamówień.
    W przypadku zmian będziemy Państwa informować. 

    Życzymy wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2011!!

    Załoga Masali



    Wiadomość z dnia: 01-01-2011
    SYLWESTER SKŁAD BANANÓW OTWARTY: 9:00 ? 15:00

    31 grudnia Skład Bananów otwarty będzie w godzinach 9:00-15:00.


    Życzymy szampańskiej zabawy i szczęśliwego nowego roku. 


    .


    Wiadomość z dnia: 30-12-2010
    Strona: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 / 11
    Wyszukiwarka


    Zaawansowane wyszukiwanie
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty
    Towar dnia
    2018-08-06 | Kurs kuchni włoskiej
    270,00 zł
    Subskrypcja
    Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
    Wpisz swój adres e-mail!



    Szybka pomoc
    Szkoła gotowania
    Nasze incjatywy

    kursy kulinarne, nauka gotowania


    delikatesy z całego świata


    zawody w gotowaniu, cooking clash


    Najczęściej kupowane
    Producent
    27872565
    © Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.