Smaki Swiata
Promocja! 2018-10-13 | 5 SPOTKAŃ - KURS CUKIERNICZY II STOPNIA :: 1 275,00 zł ::.
Wybierz kategorię
Sushi (161)
Przyprawy (144)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Aktualności
Już w najbliższą sobotę o godzinie 15.30 poznasz Tajemnice Czekolady!

Jeśli marzysz o swoich autorskich czekoladkach, ale nie wiesz jak je zrobić.

Jeśli chciałbyś wiedzieć jak się robi czekoladki , ale nie masz kogo zapytać.

Jeśli masz ochotę na dobrą zabawę, odreagowanie stresów i uwielbiasz Czekoladę.

Zapraszamy na kurs "Tajemnice Czekolady" Po czterech godzinach dobrej zabawy, które miną w oka mgnieniu, opuścisz naszą pracownię z czekoladkami własnej roboty i z podstawowymi umiejętnościami Adepta Sztuki Czekoladziarskiej.

Już w najbliższą sobotę o godzinie 15.30 poznasz Tajemnice Czekolady!

Zapisy i szczegóły tutaj


Wiadomość z dnia: 29-09-2010
Gotowanie według 5 przemian - niezwykły kurs kulinarny już w najbliższą sobotę 18.09.2010!!

Serdecznie zapraszamy na kolejną edycję kursu Gotowanie wg 5 przemian!!


Program szkolenia5 przemian, kurs kulinarny, gotowanie wg 5 przemian

wykład, podczas którego poznacie:

- podstawy filozoficzne medycyny chińskiej

- Yin i Yang i ich interpretację w dietetyce

- teorię Pięciu Przemian

- kilka powodów dla których warto gotować

- dobowy zegar narządów

 i dowiecie się, co to takiego energia pożywienia i jak ją " ugryźć"

Podczas warsztatu ugotujemy wspólnie 2 śniadania, 2 zupy i 2 dania z warzyw. Gotujemy zawsze potrawy dostosowane do pory roku, będą więc dania korzystne o tej porze roku, a szczegółowe menu będzie zależało od tego, co za oknem i jakie produkty będą dostępne na targu.

Gotujemy potrawy z warzyw, ale nie oznacza to, że jest to warsztat dla wegetarian. Moją intencją jest pokazanie Wam jak wzmacniać swoje zdrowie, a więc dla wegetarian będą to informacje, jakie posiłki służą im w naszej strefie klimatycznej, natomiast osoby jedzące mięso będę starała sie przekonać do zwiększenia ilości warzyw w swojej diecie.


Zapisy i szczegóły tutaj



Wiadomość z dnia: 16-09-2010
"Czas Sushi" - kolejna edycja Kusu Sushi już w najbliższy czwartek 16.09.2010!

Już w najbliższy czwartek zapraszamy miłośników sushi na kolejną edycję naszego kursu kulinarnego pt. "Czas Sushi".

Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary,Nigiri sushi, tamago, 

krewetka, łosoś, sushi a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach.Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend,stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że "ja po prostu nie lubię surowych ryb" :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

Program szkolenia:
  • Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
  • Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
  • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
  • Praktyczny trening dla uczestników kursu
  • Więcej informacji i zapisy znajdziesz  tutaj




    Wiadomość z dnia: 13-09-2010
    Kolejna edycja Gohan Desuyo! już w najbliższą sobotę!!

    Szanowni Państwo,
    są jeszcze wolne miejsca na kurs przygotowania sushi II stopnia - Gohan Desuyo!

    Robienie sushi nie jest 'Do', czyli drogą. Nie jest tak sformalizowane i poddane takiemu rygorowi jak KenDo, ChaDo czy JuDo. Można je zmieniać, ulepszać, modyfikować, bawić się nim i cieszyć. Nie można jednak zapomnieć, że sushi jest sztuką. Wymaga namysłu, szacunku, zrozumienia estetycznej konieczności, którą ze sobą niesie, poznania jego istoty i poznania siebie. Tnąc ogórka, który będzie składnikiem sushi, trzeba wiedzieć w jakim kontekście go pokażemy. Musimy myśleć nad powodem, dla którego chcemy go użyć w takiej, a nie innej formie. Celowość i estetyka to dwa filary doskonałego sushi.  Dlatego każdy nasz ruch musi mieć sens, a składniki użyte do stworzenia sushi powinny być piękne i idealnie skomponowane. Więcej informacji i zapisy znajdziesz  tutaj


    Serdecznie zapraszamy
    Zespół Masala Smaki Świata
    JS

    Wiadomość z dnia: 07-09-2010
    Kurs Sushi juz w najbliższą sobote 04.09.2010 !!!

    Już w najbliższą sobotę zapraszamy miłośników sushi na kolejną edycję naszego kursu kulinarnego pt. "Czas Sushi".


    Program szkolenia:

  • Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
  • Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
  • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
  • Praktyczny trening dla uczestników kursu
  • Więcej informacji i zapisy znajdziesz  tutaj



    Wiadomość z dnia: 03-09-2010
    Kolejna Edycja Kursu "Czas Sushi" - 19.08.2010

    Zapraszamy serdecznie w najbliższy czwartek na kolejną edycję kursu kulinarnego Czas Sushi.

    Zapisy i szczegóły tutaj



    Wiadomość z dnia: 16-08-2010
    2-5 sierpnia Skład Bananów będzie ZAMKNIĘTY

    Szanowni Państwo,
    Informujemy, że w dniach 2-5 sierpnia sklep stacjonarny Skład bananów oraz Bistro  przy ul. Wołodyjowskiego 47 A będą NIECZYNNE.

    Sklep Internetowy działa normalnie. Zapraszamy do składnia zamówień


    Przepraszamy za utrudnienia


    Wiadomość z dnia: 23-07-2010
    Wielki powrót przypraw NOMU

    Po długiej nieobecności powróciły do naszego sklepu przyprawy NOMU.

    Te niepowtarzalne mieszanki odmienią smak nawet najprostszej potrawy. Niezastąpione przy grillowaniu, gotowaniu, parzeniu kawy itp.

    Cały asortyment przypraw NOMU dostępny jest tutaj


    Wiadomość z dnia: 09-07-2010
    Wakacyjne kursy kulinarne już wkrótce

    Zachęcamy do oderwania się na chwilę od leniuchowania i plażowania.

    Możesz zaskoczyć znajomych podczas wakacyjnych przyjęć.

    Zapraszamy na nasze kursy kulinarne "Czas Sushi" i "Smaki Tajskie".

    Więcej informacji i terminy znajdziesz tutaj


    Wiadomość z dnia: 07-07-2010
    Dni Tajlandii w Polsce - 12 i 13 czerwiec - Zapraszamy !

    Szanowni Państwo, pragniemy serdecznie zaprosić na Nowy Świat w Warszawie od 12 do 13 czerwca na dni Tajlandii w Polsce - których organizatorem technicznym jest Masala Smaki Świat. Zapraszamy na nasze stoisko oraz na pozostałe atrakcje. Już jutro oficjalna agenda.

     
    Zaproszenie na dni tajlandi w polsce, kuchnia tajska, tajskie przepisy, tajskie jedzenie, pokazy tajskie


    Wiadomość z dnia: 10-06-2010
    Kurs kulinarny 'Czas Sushi' już w najbliższą sobotę - 12.06.2010!!

    Serdecznie zapraszamy w najbliższą sobotę na kolejną  edycję kursu Sushi pt. "Czas Sushi".

    Program:
  • Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
  • Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
  • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
  • Praktyczny trening dla uczestników kursu
  • Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:
    • Fartuszek
    • Deskę do krojenia
    • Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)

    Zapisy tutaj


    Wiadomość z dnia: 08-06-2010
    4-5 Czerwca Skład bananów będzie ZAMKNIĘTY

    Szanowni Państwo,
    Informujemy, że 4 i 5 czerwca sklep stacjonarny Skład bananów przy ul. Wołodyjowskiego 47 A będzie NIECZYNNY.

    Zamówienia przyjmujemy cały czas przez sklep internetowy.


    Przepraszamy za utrudnienia


    Wiadomość z dnia: 31-05-2010
    Szkolenie kulinarne "Tajskie Smaki" Czwartek - 27.05.2010

    Serdecznie zapraszamy miłośników kuchni Tajskiej już w najbliższy czwartek 27.05.2010 r. na szkolenie kulinarne pt. "Tajskie Smaki".


    Program szkolenia:
    • Wykład - tajska sztuka kulinarna
    • Omówienie podstawowych surowców potrzebnych do przygotowania potraw
    • Trening praktyczny. Trener pokazuje sposób przyrządzenia potrawy, a następnie 2-3 osobowe podgrupy powtarzają jej przygotowanie (w programie przygotowanie zup Tom KA, Tom YAM, dań głównych Pad THAI oraz Curry, na zakończenie desery Kluay Buad Chee i Sa-KHAOO PIEG LamYai.)

    Więcej informacji oraz zapisy tutaj
     


    Wiadomość z dnia: 25-05-2010
    III Cooking Clash w Składzie Bananów Etno Garden Party - 29 maja - 15.30

    29 maja od godziny 15.30 zapraszamy serdecznie, na trzeci już Cooking Clash* w Składzie Bananów.


    Do boju staną ekipy Dzień Dobry Tobie, Spicy Lovers, Początek Pięknej Przyjaźni (dawniej CurryHolics.) jak zwykle o ich zwycięstwie zdecydujecie Wy, nasi drodzy, mamy nadzieję licznie przybyli goście!  

    Tradycyjnie, oprócz tytanicznych kulinarnych zmagań, moc dodatkowych atrakcji:   Koncert Zespołu Long-Long, wystawa Roberta Kowalskiego, gry i zabawy towarzyskie, dużo ciekawej muzyki oraz niezwykła atmosfera etnicznego garden party w naszym nowym ogrodzie.    

    Więcej informacji tutaj  


    *Cooking Clash to zawody w gotowaniu swobodnym. W wyznaczonym terminie trzy amatorskie, ale piekielnie utalentowane ekipy kucharzy staną do kulinarnej konfrontacji. Każda z drużyn, czujnie obserwowana przez publiczność, przyrządzi jedną potrawę o tym kto wygra decydują przybyli goście.


    Wiadomość z dnia: 21-05-2010
    Sezon grillowy rozpoczęty-zapraszamy na szkolenie "Sztuka grillowania"

    Sezon grillowy już się rozpoczął, choć w tej chwili pogoda nie jest zachęcająca, być może słońce niedługo wyjrzy zza chmur.
    Warto zachwycić swoich gości czymś więcej niż tylko kiełbasą z rusztu.
    Warto poznać kulturę grillowania z różnych zakątków świata.
    Zapraszamy na kurs "Sztuka grillowania", który odbędzie się już w najbliższą niedzielę.
    Więcej informacji można znaleźć tutaj


    Wiadomość z dnia: 18-05-2010
    Szukamy pracowników do załogi Masali

    Szukamy pracowników do załogi Masali, każdy znajdzie jakąś posadę dla siebie :)
    Aktualnie poszukujemy:

    1. Tworzyciela miejsca i klimatu

    2. Emeryta, rencisty, studenta do prac dorywczych

    3. Pani do sprzątania

    Zapraszamy do odwiedzin praca

    I wysyłania aplikacji



    Wiadomość z dnia: 10-05-2010
    Szkolenie kulinarne "Tajemnice czekolady" Juz jutro !!! 08.05.2010


    Już w najbliższą sobote tj. 08.05.2010 zapraszamy na kurs Tajemnice Czekolady



    Jeśli marzysz o swoich autorskich czekoladkach, ale nie wiesz jak je zrobić.

    Jeśli chciałbyś wiedzieć jak się robi czekoladki , ale nie masz kogo zapytać.

    Jeśli masz ochotę na dobrą zabawę, odreagowanie stresów i uwielbiasz Czekoladę.

    Zgłoś się do nas! Podczas czterogodzinnego kursu wprowadzimy Cię w podstawowe tajniki produkcji  pralin. Nauczymy Cię jak należy temperować czekoladę, wylewać formy, poznasz podstawowe zasady komponowania nadzień, uruchomisz swoje zdolności artystyczne eksperymentując z kolorem. Po czterech godzinach dobrej zabawy, które miną w oka mgnieniu, opuścisz naszą pracownię z czekoladkami własnej roboty i z podstawowymi umiejętnościami Adepta Sztuki Czekoladziarskiej .


    Więcej informacji i zapisy znajdziesz  tutaj


    Wiadomość z dnia: 07-05-2010
    Nasze Kursy już teraz w całej Polsce

    Szanowni Państwo,
    Pragniemy poinformować, że od niedawna nasze kursy kulinarne pt. "Czas Sushi" organizujemy w całej Polsce.

    Najbliższe terminy oraz miasta znajdziecie >>Tutaj


    Wiadomość z dnia: 05-05-2010
    Kurs kulinarny 'Czas Sushi' już w najbliższy czwartek - 22.04.2010!!

    Już w najbliższy czwartek zapraszamy miłośników sushi na kolejną edycję naszego kursu kulinarnego pt. "Czas Sushi".

    Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary,Nigiri sushi, tamago, 
krewetka, łosoś, sushi a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach.Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend,stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że "ja po prostu nie lubię surowych ryb" :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

    Program szkolenia:

  • Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
  • Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
  • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
  • Praktyczny trening dla uczestników kursu
  • Więcej informacji i zapisy znajdziesz  tutaj



    Wiadomość z dnia: 20-04-2010
    Strona: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 / 12
    Wyszukiwarka


    Zaawansowane wyszukiwanie
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty
    Towar dnia
    Liście Kukurydzy do Tamale
    42,90 zł
    Subskrypcja
    Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
    Wpisz swój adres e-mail!



    Szybka pomoc
    Szkoła gotowania
    Nasze incjatywy

    kursy kulinarne, nauka gotowania


    delikatesy z całego świata


    zawody w gotowaniu, cooking clash


    Najczęściej kupowane
    Producent
    28484216
    © Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.