Smaki Swiata
Promocja! 2017-10-21 | 5 SPOTKAŃ - KURS CUKIERNICZY II STOPNIA :: 1 275,00 zł ::.
Wybierz kategorię
Sushi (168)
Przyprawy (151)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Aktualności
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - Kolejne edycje!!!

Szanowni Państwo,
ogłosiliśmy nabór na kolejne dwie edycje naszego szkolenia "Czas sushi".
W związku z wieloma pytaniami o sobotni termin zdecydowaliśmy o otwarciu jeszcze jednej styczniowej grupy - właśnie w sobotę 31 stycznia. Kolejny termin to 19 lutego (czwartek).
Kursy poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.
Szczegóły w dziale Kursy kulinarne.
Serdecznie zapraszamy!!

jb


Wiadomość z dnia: 14-01-2009, 15:50
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - 15 stycznia 2009

Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, że w odpowiedzi na ogromne zainteresowanie kursem "czas sushi" w styczniu otwieramy jeszcze jedną grupę w terminie 15 stycznia 2009. Start o 18.30. Kurs poprowadzi pan Tomasz Szymankiewicz - szef kuchni restauracji Ginza w hotelu Hilton. Szczegóły //www.masala.com.pl/index.php?p2868,kurs-kulinarny-8222-czas-sushi-8221-warszawa-15-01-2009-r%20

Wiadomość z dnia: 26-12-2008, 21:33
Godziny otwarcia w dniach 27 grudnia 2008 do 4 stycznia 2009!

Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, że sklep "Skład bananów" przy ul. Wołodyjowskiego 47a w najbliższych dniach otwarty będzie  w nastepujących godzinach:

27.12.08 - zamknięty
28.12.08 - zamknięty
29.12.08 - otwarty od 9.00 do 19.00
30.12.08 - otwarty od 9.00 do 19.00
31.12.08 - otwarty od 9.00 do 14.00
1.01.09 - zamknięte.
2.01.09 - zamknięte.
3.01.09 - zamknięte.
4.01.09 - zamknięte.
Od 5 stycznia 2009 sklep otwarty w normalnych godzinach - w dni powszednie od 9.00 do 19.00, w soboty od 11.00 do 15.00.

jb

Wiadomość z dnia: 26-12-2008, 21:26
Wydłużone godziny otwarcia Składu Bananów!!!!! So-Nd : 11.00-21.00, Pn-Wt: 10.00-21.00

Szanowni Państwo, dla Waszej wygody w ostatnich dniach przed świętami, wydłużamy czas działania sklepu stacjonarnego "Skład Bananów", zapraszamy  w najbliższy weekend w godzinach 11.00 - 21.00, w Poniedziałek i Wtorek  10.00-21.00. W środę sklep będzie czynny od godziny 10.00 do 14.00tej.Serdecznie zapraszamy po piękne i oryginalne prezenty z całego świata. Część możecie Państwo obejrzeć na stronie internetowej w dziale prezenty, znacznie więcej znajdziecie w składzie bananów.

               



Wiadomość z dnia: 19-12-2008, 20:14
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - 12, 13 i 29 grudnia.

Szanowni Państwo, zwolniło się jedno miejsce na kurs Czas sushi na 12 grudnia 2008. Osobę chętną prosimy o zgłoszenie się do nas drogą mailowa na info@masala.com.pl lub telefonicznie pod numer 22 394 95 82.
Na edycję XVII czyli 13 grudnia mamy komplet.
Serdecznie zapraszamy na edycję XVIII 29 grudnia. Zapisy tutaj.


Wiadomość z dnia: 27-11-2008, 16:41
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XVI EDYCJA - 12.12.2008 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na siedemnastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi"

W odpowiedzi na duże zainteresowanie otwieramy jeszcze jedną edycje kursu kulinarnego Czas Sushi. Szczegóły poniżej.

Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach. Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend, stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że ? ja po prostu nie lubię surowych ryb? :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

 

 Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwy 

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy -  Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 12 grudnia od godziny 18.30.

Zapisz się teraz

 

Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj

Serdecznie zapraszamy



Wiadomość z dnia: 30-10-2008, 16:42
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XVI EDYCJA - 27.11.2008 R. Brak miejsc!

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na szesnastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi"

W odpowiedzi na duże zainteresowanie otwieramy jeszcze jedną edycje kursu kulinarnego Czas Sushi. Szczegóły poniżej.

Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach. Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend, stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że ? ja po prostu nie lubię surowych ryb? :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

 

 Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwy 

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy -  Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 27 listopada od godziny 18.30.

Zapisz się teraz

 

Więcej informacji znajdziecie Państwo  

Serdecznie zapraszamy



Wiadomość z dnia: 24-10-2008, 15:06
KONSERWATORIUM ZAAWANSOWANYCH TECHNIK TWORZENIA SUSHI - GOHAN DESUYO! - Warszawa 06.11.2008

maki sushi,
hosomaki, rzodkiew daikon,

Robienie sushi nie jest 'Do', czyli drogą. Nie jest tak sformalizowane i poddane takiemu rygorowi jak KenDo, ChaDo czy JuDo. Można je zmieniać, ulepszać, modyfikować, bawić się nim i cieszyć. Nie można jednak zapomnieć, że sushi jest sztuką. Wymaga namysłu, szacunku, zrozumienia estetycznej konieczności, którą ze sobą niesie, poznania jego istoty i poznania siebie. Tnąc ogórka, który będzie składnikiem sushi, trzeba wiedzieć w jakim kontekście go pokażemy. Musimy myśleć nad powodem, dla którego chcemy go użyć w takiej, a nie innej formie. Celowość i estetyka to dwa filary doskonałego sushi.  Dlatego każdy nasz ruch musi mieć sens, a składniki użyte do stworzenia sushi powinny być piękne i idealnie skomponowane. Zdecydowanie sushi nie jest 'Do', może być jednak obiektem nieustającej i zachwycającej kontemplacji.
Trenerzy z grupy Masala - Smaki Świata od kilku lat organizują kursy przygotowywania sushi. W tym czasie przeszkolili ponad 1500 osób - hobbystów, miłośników kuchni, pracowników firm, właścicieli barów i restauracji, a przede wszystkim kucharzy. Nadszedł więc czas, abyście zmierzyli się Państwo z nowym wyzwaniem i zdobyli kolejny poziom wtajemniczenia. Zapraszamy serdecznie na KONSERWATORIUM ZAAWANSOWANYCH TECHNIK TWORZENIA SUSHI - GOHAN DESUYO! (co po japońsku znaczy Czas na Ryż.) 


Nasze konserwatorium jest spotkaniem o wysokim poziomie zaawansowania, przeznaczonym wyłącznie dla osób, które o sushi wiedzą już dużo lub bardzo dużo, a podstawowe formy są w stanie wykonać perfekcyjnie. Dlatego do uczestnictwa zapraszamy wyłącznie osoby, które wcześniej uczestniczyły w kursie 'Czas Sushi' lub posiadają bogate doświadczenie w tworzeniu sushi.


Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy -  Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 6 listopada od godziny 18.30.


ZAPISZ SIĘ TERAZ


Serdecznie zapraszamy


Wiadomość z dnia: 12-10-2008, 22:14
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XV EDYCJA - 13.11.2008 R. Brak miejsc!

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na piętnastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi"

Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach. Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend, stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że ? ja po prostu nie lubię surowych ryb? :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.


 Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, w niewielkiej 10-15 osobowej grupie, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian. 

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy -  Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 13 listopada od godziny 18.30.


Więcej informacji znajdziecie Państwo  

Serdecznie zapraszamy




Wiadomość z dnia: 12-10-2008, 21:41
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XIII EDYCJA - 25.09.2008 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na trzynastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem ?Czas Sushi?

Dnia 25 września odbędzie się trzynaste szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. 

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo do 14 września, zapłacicie tylko 130 zł!!!!





Wiadomość z dnia: 01-09-2008, 18:33
JUŻ OTWARTY SKLEP STACJONARNY - "SKŁAD BANANÓW" - ZAPRASZAMY!!!!!

Szanowni Państwo, z radością pragniemy zawiadomić  o uruchomieniu sklepu stacjonarnego, w którym można nabyć najpopularniejsze produkty z naszej oferty. Wspólnie z galerią OrientArt uruchomiliśmy "Skład Bananów" . To trochę sklep, trochę galeria, trochę sala gdzie odbywają się nasze szkolenia kulinarne, a trochę salon ekspozycyjny. Przede wszystkim  jednak jest to miejsce gdzie można wpaść, pogadać, poszukać inspiracji, czasami obejrzeć produkty a innym razem wystawę fotografii, wypić szklankę herbaty czy matero yerby. Spytać się o kuchenne tajemnice lub znaleźć ciekawy prezent. Po prostu wpaść do nas i miło spędzi czas.

Serdecznie zapraszamy na ulicę Wołodyjowskiego 47A
od poniedziałku do piątku w godzinach 9-19 oraz w soboty 11-15.




Wyświetl większąmapę


Nigiri sushi, tamago, krewetka, łosoś, sushigaram masala, przyprawy, kuchnia indyjska























garam masala,



Wiadomość z dnia: 12-08-2008, 18:56
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XIII EDYCJA - 21.08.2008 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na trzynastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 21 sierpnia odbędzie się trzynaste szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo do 25 lipca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!





Wiadomość z dnia: 11-07-2008, 14:38
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XII EDYCJA - 21.06.2008 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na dwunastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 21 czerwca odbędzie się jedenaste szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo do 9 czerwca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!





Wiadomość z dnia: 26-05-2008, 16:14
PRZERWA URLOPOWA 26.04-5.05 – WSZYSTKIE ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE W TYM CZASIE ZOSTANĄ WYSŁANE 6 MAJA.

Szanowni Państwo, bardzo przepraszamy za niedogodności, ale udajemy się najpierwszy od lat urlop i w terminie 26.04-5.05 nie będziemy wysyłali paczek. Wszystkie zamówienia złożone w tym czasie zrealizujemy 6 maja. Dziękujemy za wyrozumiałość i życzymy miłego długiego weekendu.

 

Pozdrawiamy

Zespół Masala – Smaki Świata



Wiadomość z dnia: 25-04-2008, 20:36
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XI EDYCJA - 17.05.2008 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na jedensatą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 17 maja odbędzie się jedenaste szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 5 maja, zapłacicie tylko 130 zł!!!!





Wiadomość z dnia: 21-04-2008, 13:25
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - X EDYCJA - 29.03.2008 R. - Atrakcje Jubileuszowe

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na dziesiątą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 29 marca odbędzie się dziesiąte szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

Jubileusz należy uczcić godnie, właśnie dlatego nasz X kurs zostanie wzbogacony o wykład na temat japońskich alkoholi połączony z ich degustacją. Będziecie mieli Państwo okazję spróbować 4 gatunków japońskiego piwa, wina śliwkowego umeshu oraz oczywiście sake.

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 15 marca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!





Wiadomość z dnia: 06-03-2008, 12:04
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - BRAK MIEJSC!!!!!

Szanowni Państwo informujemy, iż zakończyliśmy zapisy na edycje Kursu "Czas Sushi" odbywająca sie w terminie 23.II.08r. 
O terminie  i miejscu kolejnej edycji poinformujemy niebawem.
Bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszym szkoleniem.


Wiadomość z dnia: 01-02-2008, 16:22
Opóżnienia w dostawie paczek

Szanowni Państwo w związku z dużymi opóźnieniami Poczty Polskiej w dostarczaniu paczek nie jesteśmy w stanie zagwarantować terminu dostawy przy tej formie przesyłki, sugerujemy wybieranie formy przesyłki kurierem.



Wiadomość z dnia: 17-12-2007, 11:52
Nieprawdopodobna Promocja przyprawy NoMu - 20% taniej!!!

Tak jak obiecywaliśmy to jeszcze nie koniec świątecznych promocji. W specjalnej świątecznej promocji obniżyliśmy cenę przypraw NoMu o 20%. Zapraszamy do zakupów.   NoMU Brands zostało założone w 2000 roku przez południowo-afrykańską znawczynię sztuki kulinarnej Tracy Foulkes. Wszystkie składniki są dobierane osobiście przez Tracy. Obecnie w swojej ofercie NoMU posiada ponad 20 rożnych mieszanek dostępnych w puszkach oraz młynkach. Specjały NoMU dostępne są w 25 krajach całego świata (w tym 16 krajów europejskich) i zostały docenione przez wiele czasopism miedzy innymi ELLE czy Good Taste.

Wiadomość z dnia: 11-12-2007, 17:32
Pomysł na prezent - Kurs Sushi!!!!!

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na ósmą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”


Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu świątecznego, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.

Dnia 5 stycznia odbędzie się ósme szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088

 

Zapisz się teraz

 

Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy



Wiadomość z dnia: 10-12-2007, 21:08
Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 / 11
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


23573522
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.