Smaki Swiata
Promocja! 2017-10-21 | 5 SPOTKAŃ - KURS CUKIERNICZY II STOPNIA :: 1 275,00 zł ::.
Wybierz kategorię
Sushi (168)
Przyprawy (151)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Aktualności
Dostawa Gratis!!! - Świąteczna Promocja

Szanowni Państwo, w okresie świąt Bożego Narodzenia ułatwiamy zakupy w naszym sklepie, każdy klient który zamówi produkty za minimum 150 zł, za ich przesyłkę nie zapłaci ani złotówki!!!

Pozdrawiam i zapraszam do zakupów
Paweł Krysiak


Wiadomość z dnia: 03-12-2007, 13:42
GARNKI DO RYŻU!!!!!!!!!!!

Szanowni Państwo spieszymy obwieścić radosną wiadomość. Po wielu bojach udało się wreszcie sprowadzić garnki do ryżu, co oznacza że od dzisiaj kończą się problemy z odpowiednim gotowaniem ryżu do sushi. Myjemy, wsypujemy, nalewamy wody, włączamy i gotowe!

Aby zapoznać się z Garnkami zapraszamy tutaj


               


Wiadomość z dnia: 16-11-2007, 16:38
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - VII EDYCJA - 01.12.2007 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na siódmą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 1 grudnia odbędzie się siódme szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 22 listopada, zapłacicie tylko 130 zł!!!!




Wiadomość z dnia: 08-11-2007, 18:38
Bonjour - zapraszamy do spróbowania francuskich delikatesów.

Całkiem niedawno na naszej stronie zagościła Kuchnia Francuska, choć wciąż jeszcze uzupełniamy tą kategorię już teraz można spróbować wspaniałych delikatesów. Pachnących latem konfitur, niezwykłych teryn i pasztetów, klasycznego foie gras, delikatnych sardynek, francuskich musztard i majonezów oraz wiele wiele innych. Odwiedzajcie nas często, codziennie nowe produkty.

Zapraszamy i Bon Appétit!


Wiadomość z dnia: 08-11-2007, 18:10
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - VI EDYCJA - 06.11.2007 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na piątą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 06 listopada odbędzie się trzecie szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 23 października, zapłacicie tylko 130 zł!!!!



Wiadomość z dnia: 10-10-2007, 15:12
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - V EDYCJA - 26.09.2007 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na piątą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 26 września odbędzie się trzecie szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 19 września, zapłacicie tylko 130 zł!!!!



Wiadomość z dnia: 28-08-2007, 14:07
Nowe przyprawy - Pomidory z ziołami Pesto mix - Pomidory z chili Pesto mix

Nieprawdopodobna mieszanka pesto! Dodaj odrobinę oliwy, kilka kropel wody i Twoje pesto gotowe. Bez konserwantów, bez kłopotu, zawsze tyle ile potrzebujesz.
                           


Wiadomość z dnia: 28-08-2007, 13:54
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - IV EDYCJA - 25.07.2007 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na czwartą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 25 lipca odbędzie się trzecie szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 18 lipca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!



Wiadomość z dnia: 09-07-2007, 10:33
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - III EDYCJA - 27.06.2007 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na trzecią edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 27 czerwca odbędzie się trzecie szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 18 czerwca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!



Wiadomość z dnia: 03-06-2007, 18:39
NOWOŚĆ - SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - BRAK MIEJSC!!!!!

Szanowni Państwo informujemy, iż zakończyliśmy zapisy na edycje Kursu "Czas Sushi" odbywająca sie w terminie 05.VI.07r. 
O terminie  i miejscu kolejnej edycji poinformujemy niebawem.
Bardzo dziękujemy za zainteresowanie nasza incjatywą.


Wiadomość z dnia: 28-05-2007, 15:30
NOWOŚĆ - SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - II EDYCJA - 05.06.2007 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na drugą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 05 czerwca odbędzie się drugie szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 25 maja, zapłacicie tylko 130 zł!!!!



Wiadomość z dnia: 11-05-2007, 11:19
Urlop

Szanowni Państw, chcemy poinformować, iż w związku z długim weekendem wyjechaliśmy na urlop. Wszystkie zamówienia złożone po 30 kwietnia będziemy realizować od 7 maja. Za utrudnienia przepraszamy.



Wiadomość z dnia: 29-04-2007, 23:04
NOWOŚĆ - SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - BRAK MIEJSC!!!!!

Szanowni Państwo informujemy, iż zakończyliśmy zapisy na edycję Kursu "Czas Sushi" odbywającą się w terminie 18.IV.07r.  O terminie  i miejscu kolejnej edycji poinformujemy niebawem.

Bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszą incjatywą.


Wiadomość z dnia: 13-04-2007, 11:19
NOWOŚĆ - SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI"

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”

W związku z wieloma pytaniami dotyczącymi przygotowywania sushi, postanowiliśmy wyjść na przeciw Państwa potrzebom i zorganizować szkolenie kulinarne z przyrządzania tego najsłynniejszego z Japońskich specjałów.

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 4 kwietnia, zapłacicie tylko 130 zł!!!!




Wiadomość z dnia: 26-03-2007, 16:58
Wspaniałe mieszanki przypraw prosto z RPA

Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia nowego działu Przyprawy. Znajdziecie tam państwo wspaniałe mieszanki przypraw firmy NoMU.

NoMU Brands zostało założone w 2000 roku przez południowo-afrykańską znawczynię sztuki kulinarnej Tracy Foulkes. Wszystkie składniki są dobierane osobiście przez Tracy. Obecnie w swojej ofercie NoMU posiada ponad 20 rożnych mieszanek dostępnych w puszkach oraz młynkach. Specjały NoMU dostępne są w 25 krajach całego świata (w tym 16 krajów europejskich) i zostały docenione przez wiele czasopism miedzy innymi ELLE czy Good Taste. W 2006 roku produkt Vanilla zdobył nagrodę Grand Prix na targach SIAL.

Wszystkie artykuły spełniają najbardziej rygorystyczne normy higieniczne oraz zdrowotne. Każda partia produktu jest badana przez wewnętrzne służby sanitarne firmy NoMU oraz niezależnych komisarzy Ministerstwa Zdrowia Republiki Południowej Afryki w akredytowanych laboratoriach. Przyprawy te spełniają także wymogi nałożone przez UE w sprawie obecności sztucznych barwników z grupy Sudan I, II, III i IV oraz Para Red.

Produkty NoMU pakowane są w hermetycznie zamknięte metalowe puszki gwarantujące świeżość, czystość i pełnię aromatu. Oferta opakowań metalowych uzupełniona jest szklanymi młynkami z funkcją wielokrotnego napełnienia.

Zapraszamy serdecznie i niezmiennie życzymy smacznego :-)

Przyprawy

Wiadomość z dnia: 26-03-2007, 15:13
Utrudnienia w sprzedaży

Szanowni Państwo, w związku z remanentami przeprowadzanymi u naszych dostawców realizacja zamówień w dniach 02-07.I.2007 r. może być poważnie wydłużona. Za utrudnienia przepraszamy.

Wiadomość z dnia: 02-01-2007, 09:41
Święta

Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku Życzy Masala

Wiadomość z dnia: 22-12-2006, 16:48
OPÓŹNIENIA POCZTY POLSKIEJ W DOSTARCZANIU PRZESYŁEK

Poczta ma opóźnienia w dostawie przesyłek, znacznie większe niż były w zeszłych latach, po prostu nie wyrabia się z tak dużym obłożeniem - przesyłki dochodzą do rozdzielni paczek w danym mieście ale "paczkarze" nie nadążają z rowożeniem paczek do odbiorcy. Jeżeli Państwa przesyłka nie dotrze do czwartku to bardzo prosimy udać się do lokalnej rozdzielni paczek z nr przesyłki, który został do Państwa wysłany mailem, aby osobiście odebrać paczkę.

Opóźnienia te są dla nas krępujące, ponieważ z naszej strony dokładamy wszelkich starań aby przesyłka dotarła jak najszybciej, realizujemy zamówienia w możliwie jak najkrótszym czasie jednak cały nasz wysiłek w efekcie idzie na marne poprzez działalność poczty polskiej.

Infolinia poczty polskiej 0 801 333 444 - pod tym numerem można otrzymać informację o adresie Państwa rozdzielni paczek, prosimy również skontaktować się ze swoim urzędem pocztowym.

Interweniowaliśmy w sprawie opóźnionych paczek i otrzymaliśmy informację, że można osobiście odebrać paczkę w rozdzielni podając adres dostawy oraz numer paczki (numer został wysłany wraz z informacją o wysłaniu zamówienia na adres email podany podczas rejestracji w sklepie. Wszystkie paczki zostały nadane w urzędzie pocztowym Warszawa 113 z adresu 02-679 Warszawa, ul. Modzelewskiego 56/10, firma Masala.

Przepraszamy za niedogodności wynikłe z działalności poczty i prosimy o wyrozumiałość, gdyż robimy wszystko aby paczka dotarła do Państwa na czas.

Wiadomość z dnia: 21-12-2006, 10:55
Zamówienia

Szanowni Państwo, w zawiązku z poważnym obciążeniem Poczty Polskiej i Firm Kurierskich realizacja zamówień może być poważnie utrudniona. NIE GWARANTUJEMY DOSTAWY PRZED ŚWIĘTAMI TOWARÓW ZAMÓWIONYCH PO GODZINIE 13.00 DNIA 18.XII.2006 R. Za utrudnienia przepraszamy.

Wiadomość z dnia: 18-12-2006, 10:55
Świątecznie

Zbliżają się święta, a z nimi szaleństwo wybierania prezentów. Wszyscy wiemy jak trudno znaleźć ładny i oryginalny prezent, dlatego przygotowaliśmy dla Państwa nowy dział Ceramika Orientalna, znajdziecie w nim przepiękne zestawy do podawania sushi, japońskie serwisy do herbaty, pełną elegancji zastawę stołową oraz mnóstwo innych naczyń, które wspaniale uzupełnią, niekoniecznie tradycyjny, :-) świąteczny stół. Z działu Kuchnia Japońska wydzielilismy nową kategorię Zielone herbaty, a w niej nowe intersujące smaki:
min. BANCHA, FUKAMUSHICHA, KOKEICHA. Ponadto w specjalnej ofercie świątecznej pojawiły się Oryginalne japońskie puszki do herbaty: Czerwona z herbatą genmaicha oraz Zielona z herbatą Hojicha Zapraszamy do zakupów!

Wiadomość z dnia: 05-12-2006, 17:22
Strona: [10] 11 / 11
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
200,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


23573534
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.