Smaki Swiata
Promocja! 2017-10-21 | 5 SPOTKAŃ - KURS CUKIERNICZY II STOPNIA :: 1 275,00 zł ::.
Wybierz kategorię
Sushi (168)
Przyprawy (151)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Szkoła gotowania i kursy kulinarne w Składzie Bananów

SZKOLENIA KULINARNE W SKŁADZIE BANANÓW

kursy gotowania, lekcje gotowania, nauka gotowaniaTajskie Smaki kurs gotowania, szkoła gotowania, incentiv gotowaniekursy gotowania warszawa, kurs kulinarny warszawa, szkoła gotowania warszawa

Terminarz kursów

Nasi trenerzy

                                                                                                                               
Lekcje gotowania z Alfredo i Leonardo - kuchnia włoska Alfredo Boscolo i Leonardo Masi, czyli kultowa Kuchnia Dantego. Autorzy felietonów i przeprisów, niekwestionowani znawcy swojej rodzimej kuchni włącznie z jej wnikliwą historią i towaroznawstwem. Poza ogromem wiedzy i pyszną kuchnią serwują sporą dawkę śmiechu.
Zobacz listę kursów gotowania z Alfredo i Leonardo

Lekcje gotowania z Anną Kalaji - kuchnia hiszpańska Anna Kalaji - Taparica.com, iberystka, tłumacz, kucharz - samouk, autor kulinarny. Na podstawie swoich kuchennych doświadczeń i eksperymentów, samodzielnie komponuje przepisy, a także tłumaczy te zasłyszane podczas swojego kręcenia się po świecie. Uważa, że gotowanie to sztuka, w której łączy wszystkie swoje pasje.

Lekcje gotowania z Bartkiem Gołębiowskim - kuchnia hiszpańska Bartłomiej Gołębiowski -  twórca i właściciel Carmona Tapas Bar & Delikatesy. Politolog z zawodu, niestrudzony poszukiwacz kulinarnych doznań z zamiłowania. Wyznaje zasadę, że nie ma rzeczy niesmacznych, są tylko źle przygotowane. Wielki fan, promotor hiszpańskiej kultury kulinarnej w Polsce. Ostatnio również instruktor i twórca szkoleń kuchni hiszpańskiej dla dorosłych oraz cyklu warsztatów iberyjskich dla dzieci i młodzieży.

Lekcje gotowania z Davidem Gaboriaud - kuchnia francuska David Gaboriaud - kucharz z zamiłowania, prowadzący program Kuchni+ David w Europie. Wychowany w Paryżu, od najmłodszych lat pasjonat dobrej kuchni, której tajniki zawdzięcza rodzicom 'prowadzącym długie wieczorne rozmowy o francuskiej sztuce kulinarnej'. Propagator idei slow food, pomysłodawca 'After Work', doświadczony trener kulinarny.Celem Davida jest promowanie kultury jedzenia, czyli celebrowania i delektowania się posiłkami. Zaraża pozytywną energią, wiedzę przekazuje z pasją, a inspiracje czerpie z kraju, w którym się wychował (Francji) i kraju, w którym mieszka (Polski).

Lekcje gotowania z Gackiem Stefanowicz - sushi Gaweł Stefanowicz, sushak z Tomo Sushi - kucharz trochę z przypadku, dla którego kuchnia japońska bardzo szybko stała się sensem życia. Tworzeniem sushi zajmuje się od 2005 roku. W przeciwieństwie do Pawła stawia na praktykę - sushi robią ręce i głowa, a w rękach Gacka widać rzemiosło, które wzbudza podziw wśród mistrzów. Cierpliwości dla u czniów pozazdrościć mu może najstarszy Japończyk:)

Lekcje gotowania z Jalil i Dorotą Hadrami - kuchni marokańska Jalil i Dorota Hadrami - marokański szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem w restauracjach w Marakeszu, a także w Polsce (pracował m.in. w warszawskim Maghreb); jego żona spejalistka i znawczyni kulinariów i kultury Maroka wprowadzą Was w niesamowity świat wspaniałej kuchni marokańskiej

Lekcje gotowania z Isabel Balderas - kuchnia meksykańska Maria Isabel Balderas - szef kuchni Dos Tacos, kucharz z wieloletnim doświadczeniem (pracowała w restauracjach: Puente de Ovando Restaurant (Puebla, Meksyk), Sheraton Hotel (Canun, Meksyk), Mariott Hotel (Canun, Meksyk), Melia Hotel ( San Jose del Cabo), Fishers Hotel ( Pitlochry, Szkocja), Mariott Hotel (Warszawa) ), to też niesamowita osoba, z którą po prostu trzeba się spotkać, posłuchać, no i ugotować prawdziwe meksykańskie jedzenie!


Lekcje gotowania z Izabelą Zielską - kuchnia tajska Izabela Zielska - szefówa ISK, managerem gastronomii i kucharz. Kuchnią tajską zarazili ją lata temu właściciele restauracji w której pracowała - od tamtego czasu stale dokształca się w tej dziedzinie, czerpiąc wiedzę od Tajów i nie tylko. Odbyła szereg szkoleń kulinarnych w Tajlandii, ale i tak uważa, że będąc tam można jedynie nauczyć się przepisów, aby zaś zrozumieć kuchnię tajską, potrzeba jeszcze pasji, zawziętości, towaroznawstwa, umiejętności kucharskich i przede wszystkim zrozumienia niełatwej filozofii tej znakomitej kuchni. Jak na tajskiego kucharza przystało, nie lubi się z zamiennikami w daniach, nie uznaje polskich interpretacji kuchni tajskiej, a błędów w tłumaczeniach i przepisach po prostu nie cierpi. Na swoim konie ma szkolenia zarówno dla amatorów, jak i dla profesjonalistów, w tym tajskich kucharzy:)  

Lekcje gotowania z Kingą Filipowicz - kursy cukiernicze Kinga Filipowcz prowadzi szkolenia cukiernicze od kilku lat. Swoje umiejętności nabywała m.in. u pastry chefa Raymonda McCrossana ze Szkocji. Choć nie pracuje jako cukiernik i długo by ją namawiać do pisania bloga, jest mistrzynią w swoich kursach i prawdziwą pasjonatką cukiernictwa. W domowym zaciszu realizuje tylko najtrudniejsze zamówienia na swoje słodkie dzieła sztuki, a swój czas dzieli jeszcze na pracę i dom. Zasypie Was masą słodkich trików, sposobów, technik i smaków, a małą część jej wiedzy wyniesiecie w ponad 100 stronach materiałów szkoleniowych jej autorstwa!


Lekcje gotowania z Marią Najgrodzką - kursy gotowania kuchni hiszpańskiej Szef kuchni Carmona Tapas Bar, kucharz w takich lokalach jak Znajomi Znajmoych, Charlotte. Półfinalista konkursu miesięcznika Kuchnia 'Kucharz Odkrycie Roku 2012', trener szkoleń kuchni hiszpańskiej dla dzieci, młodzieży i dorosłych.

Kursy gotowania z Darią Ładochą Daria Ładocha - Mamałyga.org - lubi jeść zdrowo, smacznie, szybko i tak, by zachować rozmiar 36. Mama dwójki dzieci i marki "Bita Sweet - tarta grzechu warta". Współtwórca wyjątkowej agencji reklamowej 4 DB, miłośniczka zdrowego żywienia, specjalistka kuchni tajskiej, łączy wiedzę z kategorii medycyny chińskiej, ayurvedy, dietetyki i wielu innych płaszczyzn. Dla swoich dzieci musi gotować bez glutenu, unika nabiału i mięsa.

Kursy sushi z Pawłem Krysiakiem Paweł Krysiak - szefu. Uczył się od najlepszych - zarówno Japończyków, jak i Polaków. Swój pierwszy kurs poprowadził w 2008 roku i chwilę potem zrodził się pomysł na ISK, kontynuację kulinarnej pasji, której początkiem była Masala Smaki Świata.Nazywa siebie ''towaroznawcą'', nie kucharzem, niestrudzenie realizuje swoją życiową misję edukowania. Nie ulega modzie ani gustom Polaków, wyznaje ideę ''kuchennego rzemiosła'', nie ma dla niego pytań bez odpowiedzi, a kuchnia, jedzenie i gotowanie to całe jego życie.

lekcje gotowania kuchni bałkańskiej z Petarem Simić Petar Simić - szef kuchni restauracji Bałkański Kocioł. Z pochodzenia Serb, tam też zdobywał swoją wiedzę i doświadczenie pod okiem mitsrzów kulinarnych. Na jego szkoleniach nie będziecie się nudzić - zasypie Was wiedzą na temat gotowania, ale też w znakomitej atmosferze zachęci do zabawy, myślenia, poszerzania choryzontów. Wciąż zaskakuje kulinarnymi historiami, wręcz grzech go nie poznać!

Lekcje gotowania z Piotrem Henschke - kuchnia indyjska - kuchnia ayurwedyjska
Piotr Henschke to szef kuchni wielu warszawskich, wegetariańskich restauracji, a obecnie restaurator i trener kulinarny. Jest współautorem pierwszego na polskim rynku multimedialnego podręcznika gotowania ? ?Kuchnia Wegetariańska?, ?Cztery Pory Roku? oraz autorem Kuchni Wegetariańskiej ?W Malinowym Chruśniaku?. Przez wiele lat podróżując po Azji zgłębił tajniki kuchni ajurvedyjskiej (staroindyjskiej) oraz chińskiej,w których zdrowe odżywianie jest profilaktyką w zwalczaniu chorób oraz sposobem na piękno, zdrowie i długowieczność. ;
lekcje gotowania z Marcinem Molikiem Marcin Molik – gotowanie ma we krwi. Kulinarnie wyżywał się m.in. w: Rondo Royal, Skandal Bistro, Norma, Rumburak, Atelier Amaro staż, By the Way, Sheraton, Nei Fiori, Baraboo, Bistro Sfera, Holiday Inn, uczy z Jakubiakiem, obecnie szefuje w warszawskim Rumburaku.

lekcje gotowania z Kubą Korczakiem Kuba Korczak - szef kuchni, doradca kulinarny, pasjonat i poszukiwacz smaków. Od ponad dekady dzieli się swoim doświadczeniem, prezentując regionalne i nieodkryte polskie smaki. Tworząc autorskie połączenia i serwując zaskakujące smakiem kompozycje, poszerza świadomość konsumencką swoich gości. Ekspert kulinarny stacji TVN 24 i wykładowca trójmiejskiej Akademii Kulinarnej Fumenti. Wieloletni działacz Slow Food Polska. Członek Polskiej Akademii Smaku. Gotował w najciekawszych restauracjach w kraju oraz w Grecji, gdzie spędził część swojego życia. Pomysłodawca innowacyjnego, projektu kulinarnego food for friends oraz rodzinnego festiwalu GOOD FOOD FEST!

lekcje gotowania z Nataszą Su-Chuan Chang Natasza Su-Chuan Chang - tłumacz, kucharz amator rodem z Tajwanu – miejsca łączącego wszystko to co w kuchni chińskiej najlepsze. Propagator zdrowej kuchni. Su-chuan mówi, że niezależnie od błędnych ocen kuchni chińskiej, najważniejsze jest to, że Chińczycy szanują jedzenie. Wierzą, że jedzenie ma wpływ na nasze zdrowie i stąd wywodzi się filozofia jedzenia wg harmonii Yin i Yang.

lekcje gotowania z Dorotą Jaworską Dorota Jaworska - niekwestionowany autorytet w świecie czekolady, właścicielka firmy Victoria&Fortunata, trener czekoladziarstwa z wieloletnim doświadczeniem

Kursy Kulinarne - spotkania integracyjne (oferta dla firm)

Spotkajmy się przy jedzeniu!

Zorganizuj wspólnie z nami integracyjne gotowanie dla pracowników swojej firmy:

Wyślij maila na info@masala.com.pl i …

1. Podaj szacowaną ilość uczestników szkolenia.

2. Zaznacz preferowaną kuchnię lub napisz, że zdajesz się na nas.

3. Poinformuj nas, czy znasz już planowany termin.

4. Opisz dodatkowe uwagi, życzenia itp.

Przygotujemy dla Ciebie indywidualną ofertę z menu, programem oraz kalkulacją!

Regulamin

Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


23590366
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.