Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Cukiernicze
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (152)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2017-10-21 | 5 SPOTKAŃ - KURS CUKIERNICZY II STOPNIA PROMOCJA!

SZKOLENIE CUKIERNICZE II STOPNIA

 

Komu dedykowane jest szkolenie?

Zapraszamy absolwentów Kompleksowego Kursu Cukierniczego Dla Amatorów oraz osoby, które w celach zawodowych lub z pasji pragną poszerzyć swój warsztat cukierniczy. Na kursie pominięte zostaną podstawy cukiernictwa, w związku z czym od uczestników wymagamy podstawowej wiedzy oraz bazowych umiejętności w tym zakresie.

Jak wygląda część praktyczna szkolenia?

Uczestnicy pracują w najczęściej indywidualnie i realizują wszystkie elementy programu kursu. Może zdarzyć się tak, że niektóre jego elementy powstają w grupach. Jednak każdy uczestnik wychodzi na koniec ze spotkania ze swoim dziełem.

Jeśli przed rozpoczęciem kursu macie Państwo prośby / oczekiwania w stosunku do programu, bardzo prosimy o kontakt na: info@masala.com.pl


Gdzie i kiedy odbywa się szkolenie?

Wszystkie spotania odbywają się w Składzie Bananów przy ul. Postępu 5 w Warszawie.

Grupa liczy minimum 6, a maksimum 14 osób.


Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? - kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.


Pod koniec kursu każdy z uczestników otrzymuje pełne materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.

UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!

Serdecznie zapraszamy!

SZKOLENIE I

LUKIER KRÓLEWSKI

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 21 października, sobota, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 6-14 osób
W PROGRAMIE

Precyzyjnie ozdobione ciasteczka i pierniki to nie lada wyzwanie. Podczas kursu każdy uczestnik wykona swój własny projekt ciasteczek - dowiemy się, które najlepiej nadają się jako baza pod zdobienie. Prowadząca przybliży kursantom specyfikę lukru królewskiego oraz technik jego użycia, a w części praktycznej uczestnicy nauczą się sami go przygotowywać i barwić. Po treningu z wykonywania zdobień na planszy kursanci udekorują wypieki wedle własnego projektu.

Zajęcia teoretyczne:

  • Techniki wypieku ciastek – baza pod lukier (jaki rodzaj ciast będzie najlepszy do takiego wypieku), koszyczki z ciasta, nietypowe kształty w zależności od okazji
  • Wszystko o lukrze królewskim – sposoby przygotowania, barwienie
  • Techniki pracy z lukrem królewskim (m.in. wet on wet, wet on dry itp.), niezbędne narzędzia
  • Projektowanie ciastek, wzorów, zdobienia – przykłady i inspiracje

Zajęcia praktyczne:

  • Przygotowanie – projektowanie ciastek – wykonanie rysunku pomocniczego. Każdy uczestnik przygotuje wybrany przez siebie zestaw projektowanych ciastek, na podstawie którego je potem wykona
  • Wypiekanie ciastek według dowolnie wybranego wzoru
  • Przygotowanie lukru królewskiego
  • Ćwiczenia – praca z lukrem królewskim na planszy z przeróżnymi wzorami – każdy uczestnik pracuje indywidualnie na własnej planszy, by przećwiczyć techniki precyzyjnej pracy z lukrem
  • Ozdabianie wcześniej przygotowanych ciastek zgodnie z projektem wykonanym indywidualnie przez uczestnika
SZKOLENIE II

MASA PLASTYCZNA

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 22 października, niedziela, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 6-14 osób
W PROGRAMIE Kreatywne ozdoby wykonane z masy plastycznej - precyzyjne obłożenie tortu, figurki i kwiaty. Kompleksowo przybliżymy Wam charakterystykę tego produktu oraz wyszczególnimy niezbędne narzędzia. W części praktycznej każdy z uczestników przygotuje dekoracje na bazie atrapy tortu - w programie wykonywanie różnego rodzaju figurek oraz innych ozdób na bazie masy plastycznej.

Zajęcia teoretyczne:

  • Omówienie masy plastycznej, marcepanu – skład i zastosowanie, barwienie
  • Omówienie technik pracy oraz niezbędnych narzędzi
  • Zasady modelowania postaci, zwierząt i kwiatów


Zajęcia praktyczne:

  • wykonanie figurek zwierząt i kwiatów oraz technika pokrywania masą plastyczną tortu
SZKOLENIE III

KURS 2-DNIOWY: MONOPORCJE, CIASTKA BANKIETOWE, DESERY Z ELEMENTAMI KUCHNI MOLEKULARNEJ

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 4 i 5 listopada 2017 r., sobota i niedziela, godz. 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 6-14  osób
W PROGRAMIE Zachwycające i zaskakujące nie tylko wyglądem, ale również obłędnym smakiem. Monorpocje, desery na talerzu, ciastka bankietowe. Podczas dwudniowego szkolenia poznacie technikę przygotowania różnych wariantów naturalnej polewy lustrzanej oraz jej barwienia. Upieczecie perfekcyjne eklery oraz idealny fondant. Nauczycie się wykorzystywać podstawy kuchni molekularnej w Waszych deserach - przygotujecie m.in. orzechową ziemię, dekoracje z crumielu oraz dowiecie się, jak korzystać z izomaltu.

Zajęcia teoretyczne:

  • Omówienie zasad przygotowania ciastek bankietowych, używanych form, niezbędnych narzędzi, polewy lustrzanej
  • Zasady tworzenia monoporcji: baza, składniki, możliwe połączenia – jak stworzyć atrakcyjne kompozycje
  • Eklery od A do Z – czyli jak przygotować perfekcyjną eklerkę lub ptysia
  • Omówienie zasad pracy z teksturami, narzędzi wykorzystywanych w kuchni molekularnej, nowoczesnych trendów i technik przygotowania ozdób, które mogą uatrakcyjnić deser

Zajęcia praktyczne:

  • Czekoladowy mus z mango z polewą lustrzaną, ekspozycja na biszkopcie jaconda
  • Eklery malinowe
  • Eklery z kremem kajmakowym
  • Czekoladowy fondant z musem porzeczkowym – ekspozycja na ziemi orzechowej, ozdobiony czekoladą, nitkami z izomaltu i jadalnymi kwiatami
SZKOLENIE IV

KREMY

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 28 października, sobota, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 6-14 osób
W PROGRAMIE
Zdobienie kremami to jedno z najtrudniejszych zadań cukiernika. Precyzja, spokój, ale również znajomość technik i odpowiednich przyrządów, to droga do sukcesu. Podczas naszego szkolenia przygotujecie klasyczne babeczki cupcake, aby na ich bazie doskonalić sztukę dekoracji. Zapoznacie się z różnymi rodzajami kremów maślanych, ich zastosowaniem oraz sposobami barwienia. Nauczycie się technik zdobienia przy użyciu zróżnicowanych tylek. Tak, aby Wasze desery prezentowały się perfekcyjnie.

Zajęcia teoretyczne:

  • Omówienie kremów maślanych: na bezie szwajcarskiej, Russel, maślany – jak wybrać właściwy krem do ozdabiania, zalety i wady, barwienie
  • Omówienie receptur
  • Omówienie rodzajów końcówek dekoratorskich i ich zastosowanie

Zajęcia praktyczne:

  • Przygotowanie cupcake do zdobienia
  • Wykonanie kremów wraz z ich barwieniem
  • Opanowanie wzorów i doskonalenie umiejętności pracy z końcówkami dekoratorskimi (techniki nakładania kremów), zdobienie cupcake'ów
Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
1 510,00 zł
1 275,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24508655
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.