Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Grzyby Azjatyckie
Wybierz kategorię
Sushi (155)
Przyprawy (133)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Grzyby brązowe Buna Shimeji grube świeże (Brown Buna Shimeji Mushrooms) 150g
Dostępność: ŚWIEŻA DOSTAWA W KAŻDY WTOREK

Grzyby Buna Shimeji w Azji cieszą się bardzo dużą popularnością, obok grzybów Enoki i Shitake są w tamtejszej kuchni najczęściej stosowane. Wszystko za sprawą ich naczelnej cechy, jaką jest mocny smak umami, tak bardzo ceniony w kuchni azjatyckiej.

Buna Shimeji wyróżniają się niesamowitą chrupkością, którą zachowują mimo poddawaniu ich obróbce termicznej - smażeniu lub gotowaniu. Są wysoko cenione również za swój wyjątkowy maślano - orzechowy posmak. Aby uzyskać pojedyncze grzybki, należy przed rozpoczęciem gotowania odciąć grzyby od ich nasady. Z powodzeniem można je stosować przygotowujący zupy, sosy, gulasze czy potrawy smażone typu stir-fry z makaronem. W kuchni zimneij Buna Shimeji sprawdzają się znakomicie w sałatkach. Swoje chrakterystyczne walory prezentują także w towarzystwie cytrusów, owoców morza, grillowanego mięsa, białego wina czy świeżych ziół.

Co należy podkreślić, grzybów Buna Shimeji nie powinno się spożywać na surowo, ponieważ są wtedy gorzkie i trudne do strawienia dla naszego organizmu. Czas gotowania zależny jest od przyjętego sposobu ich zastosowania: niekiedy wystarczy je zblanszować, w innym przypadku Buna Shimeji potrzebują około 5 minut do ugotowania na miękko. Grzyby Buna Shimeji zawierają duże ilości błonnika, co sprawia, że znacząco poprawiają metabolizm.

Waga: 100g
Cena
Ilość
9,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 500g Okaasan Hanamaruki [Japonia]
Miso Okahsan Hanamaruki, 500 g.
Ryż do Sushi (Sushi Rice) Shinode Black Perla Kokusai 500g [Idealny do Sushi]
Okrągło ziarnisty ryż o doskonałym obłym ziarnie. Idealny do Sushi.
Liście tajskiej limonki Kaffir (suszone) 25 g Thai Dancer
Suszone liście tajskiej limonki kaffir.
Gorzki Melon Świeży (Fresh Bitter Melon) | Karela | Balsamka Ogórkowata 1szt (~150g)
Gorzki melon to owoc tropikalnej rośliny z rodziny dyniowatych - Momordica charantia. Nazywany także (zależnie od regionu): karela, balsamka ogórkowata, przepękla ogórkowata. Używana jest w kuchni indyjskiej, chińskiej, wietnamskiej, a także indonezyjskiej.
Imbir Świeży (korzeń) 100g
Świeże kłącze imbiru ("korzeń" imbiru)
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Papryczki Chilli Suszone Całe | Red Chillies Whole 50g TRS
5,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
29458952
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.