Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE
Wybierz kategorię
PREZENTY (120)
Sushi (168)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-02-24 | Kurs sushi I i II stopnia (2-dniowy)

KOMPLEKSOWY KURS SUSHI

 

Nasi trenerzy od wielu lat uczą przygotowywania sushi zarówno amatorów, jak i profesjonalistów w całej Polsce. Jeśli i Wy należycie do dumnego grona miłośników sushi, zapraszamy serdecznie na kurs, który wprowadzi Was w tajniki przyrządzania go na japoński, oryginalny sposób. Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, w 12-16 osobowej grupie, nauczycie się w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując samodzielnie zarówno półprodukty, jak i najpopularniejsze formy sushi.

Podczas drugiego dnia kursu poznacie kolejny stopień wtajemniczenia, czyli wszystko to, co każdy sushi maniak musi wiedzieć! Mniej znane, oryginalne formy, niebanalne składniki i dodatki. Nasi sushimasterzy zaprezentują Wam prawdziwe małe dzieła sztuki na talerzu. Zapoznacie się również z kuchnią gorącą, czyli popularną tempurą, słodkim sosem ajtsuke czy sushi na ciepło.

Kursy prowadzą Paweł Krysiak -  założyciel firmy Masala - Smaki Świata, towaroznawca i trener sushi, oraz Gaweł Stefanowicz, szef sushi baru jednej z warszawskich restauracji.




   

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 24-25 luty 2018 r, sobota-niedziela, godz. 11:30
CZAS TRWANIA 4 h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE SOBOTA:


1. Wykład teoretyczny:
  • Historia, istota i rodzaje sushi
  • Omówienie produktów potrzebnych do przygotowania sushi
2. Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
 
3. Trening praktyczny dla uczestników kursu - Przygotowywanie tamago, nauka krojenia łososia i gotowania ryżu, przyrządzanie futomaki, uramaki, nigiri. 


NIEDZIELA:


Częśc praktyczna:

Formy Sushi:
 
  • Tempura  sake yaki - Bardzo lubiana w Polsce forma sushi podawana na ciepło. Futo maki z pieczonym łososiem, serkiem Philadelphia, całe panierowane w panko, smażone na złoto 
  • Ura  Maki ebi tempura - Ciekawa  forma z krewetką smażoną w tempurze, Shichimi togarashi czyli japońską przyprawą siedmiu smaków oraz majonezem
  • Fukusa  sushi - Bardzo stara, japońska forma w kształcie sakiewki z naleśnika tamago, nadziewana tykwą kanpio, czarnym sezamem oraz grzybami shitake duszonymi w słodkim sosie ajitsuke 
  • Gunkan  sushi - czyli okręt wojenny. Ciekawe połączenie nigiri sushi z maki sushi, formowane w kształt małych łódeczek, nadziewane ikrą z latającej ryby tobiko oraz pastą z tuńczyka
  • Temaki - jak głosi legenda, sushi wymyślone specjalnie dla japońskiej mafii Yakuzy. Sushi w formie rożków, które można swobodnie jeść jednocześnie grając w pokera 
  • Inari - Klasyczna ekskluzywna pozycja. Sushi w postaci smażonej kieszonki tofu nadziewanej ryżem z różnymi dodatkami. W Japonii Inari sushi podaje się na deser jako ukoronowanie posiłku

Kuchnia Gorąca:
  • Tempura - Trzecie obok sushi i makaronu soba najważniejsze japońskie danie. Podczas kursu nauczymy Was tajników przygotowywania ciasta na tempurę, sposobów jej smażenia i podawania
  • Technika  ajtsuke -  Niezwykle ciekawa technika duszenia produktów w sosie robionym na bazie sosu sojowego i słodkiego wina ryżowego. Dzięki tej technice Wasze sushi nabierze nowego ciekawe smaku, wzbogacicie je też o nowe składniki tak jak grzyby, marchewka, korzeń łopianu czy duszony szczypiorek
  • Technika  Fry/Katsu - Bardzo popularna w Japonii technika przygotowywania mięs i owoców morza. Dzięki poznaniu jej tajników będziecie umieli przygotować sushi na ciepło oraz zrobić japońskiego... kotleta schabowego


Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
357,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
350,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


26184251
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.