Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Kuchnia Hiszpańska
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (163)
Przyprawy (149)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-06-05 | Kurs kuchni hiszpańskiej

KURS KUCHNI HISZPAŃSKIEJ

Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja... chociaż całość tworzy Królestwo Hiszpanii, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich - mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek do rodzimych produktów.

Podczas naszych kursów kuchni hiszpańskiej poznacie dania poszczególnych regionów, zarówno te najbardziej znane i tradycyjne jak paella, jak i bardziej nietypowe, charakterystyczne tylko dla wybranych obszarów. Znane na całym świecie hiszpańskie oliwki, obłędna suszona szynka serrano, aromatyczne sery, świeże warzywa i owoce - to tylko początek naszej hiszpańskiej podróży. Kultura jedzenia, unikalny styl tapas, niepowtarzalne potrawy i smaki.

W beztroski klimat zalanych słońcem hiszpańskich uliczek wprowadzi Was charakterne duo – Maria Najgrodzka i Bartłomiej Gołębiowski. Maria to Polka o absolutnie południowym temperamencie. Zakochana z wzajemnością w kuchni Hiszpanii, od lat zawodowo gotuje (ostatnio w warszawskim tapas barze Mojo Picon) i trenuje kulinarnych zapaleńców. Bartek powołał do życia Carmona Tapas Bar i zdecydowanie zasługuje na tytuł ambasadora kuchni hiszpańskiej w Polsce. Profesjonalizm, wiedzę i technikę w kuchni łączy zgrabnie z niesłychanym urokiem osobistym.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. 

 

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 05 czerwca 2018 r., wtorek, godz. 18.30
CZAS TRWANIA 4 h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE
  • Aliños - marynowane oliwki w dwóch odsłonach: z białą czekoladą i tymiankiem oraz migdałami i winogronami
  • Młode warzywa z romesco: blanszowane nowalijki z klasycznym dipem z migdałów, pomidorów i oliwy z oliwek virgen extra
  • Tortilla ze szpinakiem: hiszpański omlet z ziemniaków ze szpinakiem, podawany z domowym sosem czosnkowym aioli 
  • Paella mixta: szafranowy ryż zapiekany w patelni „paellera”, z paprykowym chorizo, kurczakiem i krewetkami królewskimi 
  • Flan caramel: krem z mleka skondensowanego i wanilii o karmelowym smaku 

 Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
220,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-06-09 | 8 SPOTKAŃ - KOMPLEKSOWY KURS CUKIERNICZY DLA AMATORÓW - EDYCJA WIOSNA-LATO
2 000,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
27359543
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.