Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Cukiernicze
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (163)
Przyprawy (149)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-07-07 | 5 SPOTKAŃ - KURS CUKIERNICZY II STOPNIA PROMOCJA!

SZKOLENIE CUKIERNICZE II STOPNIA

 

Komu dedykowane jest szkolenie?

Zapraszamy absolwentów Kompleksowego Kursu Cukierniczego Dla Amatorów oraz osoby, które w celach zawodowych lub z pasji pragną poszerzyć swój warsztat cukierniczy. Na kursie pominięte zostaną podstawy cukiernictwa, w związku z czym od uczestników wymagamy podstawowej wiedzy oraz bazowych umiejętności w tym zakresie.

Jak wygląda część praktyczna szkolenia?

Uczestnicy pracują w najczęściej indywidualnie i realizują wszystkie elementy programu kursu. Może zdarzyć się tak, że niektóre jego elementy powstają w grupach. Jednak każdy uczestnik wychodzi na koniec ze spotkania ze swoim dziełem.

Jeśli przed rozpoczęciem kursu macie Państwo prośby / oczekiwania w stosunku do programu, bardzo prosimy o kontakt na: info@masala.com.pl


Gdzie i kiedy odbywa się szkolenie?

Wszystkie spotania odbywają się w Składzie Bananów przy ul. Postępu 5 w Warszawie.

Grupa liczy minimum 6, a maksimum 14 osób.


Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? - kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.


Pod koniec kursu każdy z uczestników otrzymuje pełne materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.

Serdecznie zapraszamy!

SZKOLENIE I

PRECYZYJNE ZDOBIENIE LUKREM KRÓLEWSKIM

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 07 lipca 2018, sobota, 15:00
CZAS TRWANIA 3-4h
GRUPA 6-14 osób
W PROGRAMIE

Precyzyjnie ozdobione ciasteczka i pierniki to nie lada wyzwanie. Podczas kursu każdy uczestnik wykona swój własny projekt ciasteczek - dowiemy się, które najlepiej nadają się jako baza pod zdobienie. Prowadząca przybliży kursantom specyfikę lukru królewskiego oraz technik jego użycia, a w części praktycznej uczestnicy nauczą się sami go przygotowywać i barwić. Po treningu z wykonywania zdobień na planszy kursanci udekorują wypieki wedle własnego projektu.

Zajęcia teoretyczne:

• Techniki wypieku ciastek – baza pod lukier (jaki rodzaj ciast będzie najlepszy do takiego wypieku), koszyczki z ciasta, nietypowe kształty w zależności od okazji
• Wszystko o lukrze królewskim – sposoby przygotowania, barwienie
• Techniki pracy z lukrem królewskim (m.in. wet on wet, wet on dry itp.), niezbędne narzędzia

Projektowanie ciastek, wzorów, zdobienia – przykłady i inspiracje

Zajęcia praktyczne:

• Przygotowanie – projektowanie ciastek – wykonanie rysunku pomocniczego. Każdy uczestnik przygotuje wybrany przez siebie zestaw projektowanych ciastek, na podstawie którego je potem wykona
• Wypiekanie ciastek według dowolnie wybranego wzoru
• Przygotowanie lukru królewskiego
• Ćwiczenia – praca z lukrem królewskim na planszy z przeróżnymi wzorami – każdy uczestnik pracuje indywidualnie na własnej planszy, by przećwiczyć techniki precyzyjnej pracy z lukrem
• Ozdabianie wcześniej przygotowanych ciastek zgodnie z projektem wykonanym indywidualnie przez uczestnika
 
SZKOLENIE II

MASA PLASTYCZNA

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 08 lipca 2018, niedziela, 15:00
CZAS TRWANIA 3-4h
GRUPA 6-14 osób
W PROGRAMIE
Kreatywne ozdoby wykonane z masy plastycznej - precyzyjne obłożenie tortu, figurki i kwiaty. Kompleksowo przybliżymy Wam charakterystykę tego produktu oraz wyszczególnimy niezbędne narzędzia. W części praktycznej każdy z uczestników przygotuje dekoracje na bazie atrapy tortu - w programie wykonywanie różnego rodzaju figurek oraz innych ozdób na bazie masy plastycznej. 

Zajęcia teoretyczne:

• Omówienie masy plastycznej, marcepanu – skład i zastosowanie, barwienie
• Omówienie technik pracy oraz niezbędnych narzędzi
• Zasady modelowania postaci, zwierząt i kwiatów

Zajęcia praktyczne:

 - wykonanie figurki, zwierzątka, kwiatów i ozdób z masy plastycznej
SZKOLENIE III

KURS 2-DNIOWY: MONOPORCJE, CIASTKA BANKIETOWE, DESERY Z ELEMENTAMI KUCHNI MOLEKULARNEJ

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 14 i 15 lipca 2018 r., sobota i niedziela, godz. 15:00
CZAS TRWANIA 2x3-4h
GRUPA 6-14  osób
W PROGRAMIE

Zachwycające i zaskakujące nie tylko wyglądem, ale również obłędnym smakiem. Monorpocje, desery na talerzu, ciastka bankietowe. Podczas dwudniowego szkolenia poznacie technikę przygotowania różnych wariantów naturalnej polewy lustrzanej oraz jej barwienia. Upieczecie perfekcyjne eklery oraz idealny fondant. Nauczycie się wykorzystywać podstawy kuchni molekularnej w Waszych deserach - przygotujecie m.in. orzechową ziemię, dekoracje z pianki, jadalną wełnę mineralną, owocowy kawior oraz dowiecie się, jak korzystać z izomaltu.

Zajęcia teoretyczne:

• Omówienie zasad przygotowania ciastek bankietowych, używanych form, niezbędnych narzędzi

• Zasady tworzenia monoporcji: baza – musy, kremy, galaretki, możliwe połączenia – jak stworzyć atrakcyjne kompozycje, różne rodzaje ciast na spody, różne techniki przygotowania polewy lustrzanej.

• Eklery od A do Z – czyli jak przygotować perfekcyjną eklerkę lub ptysia

• Omówienie zasad pracy z teksturami, narzędzi wykorzystywanych w kuchni molekularnej, nowoczesnych trendów i technik przygotowania ozdób, które mogą uatrakcyjnić deser

• Czekolada jako element dekoracji – techniki pracy 

 

Zajęcia praktyczne:

• Mus z mango z czekoladową polewą lustrzaną, ekspozycja na biszkopcie genueńskim, dekoracje z czekolady

• Eklery malinowe – ekspozycja z kawiorem owocowym

• Czekoladowy fondant z musem porzeczkowym – ekspozycja na ziemi orzechowej, ozdobiony czekoladą, nitkami z izomaltu, owocami i jadalnymi kwiatami. 

 

SZKOLENIE IV

DEKOROWANIE KREMAMI

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 21 lipca 2018, sobota, 15:00
CZAS TRWANIA 3-4h
GRUPA 6-14 osób
W PROGRAMIE
Zdobienie kremami to jedno z najtrudniejszych zadań cukiernika. Precyzja, spokój, ale również znajomość technik i odpowiednich przyrządów, to droga do sukcesu. Podczas naszego szkolenia przygotujecie klasyczne babeczki cupcake, aby na ich bazie doskonalić sztukę dekoracji. Zapoznacie się z różnymi rodzajami kremów maślanych, ich zastosowaniem oraz sposobami barwienia. Nauczycie się technik zdobienia przy użyciu zróżnicowanych tylek. Tak, aby Wasze desery prezentowały się perfekcyjnie.

Zajęcia teoretyczne:

• Omówienie kremów maślanych: na bezie szwajcarskiej, Russel, maślany – jak wybrać właściwy krem do ozdabiania, zalety i wady, barwienie
• Omówienie receptur
• Omówienie rodzajów końcówek dekoratorskich i ich zastosowanie

Zajęcia praktyczne:

• Przygotowanie cupcake do zdobienia
• Wykonanie kremów wraz z ich barwieniem
• Opanowanie wzorów i doskonalenie umiejętności pracy z końcówkami dekoratorskimi (techniki nakładania kremów), zdobienie cupcake'ów, przygotowanie kwiatów maślanych
 
Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
1 510,00 zł
1 275,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-06-09 | 8 SPOTKAŃ - KOMPLEKSOWY KURS CUKIERNICZY DLA AMATORÓW - EDYCJA WIOSNA-LATO
2 000,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
27359470
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.