Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Kuchnia Tajska
Wybierz kategorię
Sushi (161)
Przyprawy (144)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-10-30 | Kurs kuchni tajskiej: Street Food
KURS KUCHNI TAJSKIEJ: STREET FOOD
 
Zapraszamy serdecznie na kolejny stopień szkolenia kuchni tajskiej, gdzie tematem przewodnim będzie kuchnia serwowana na ulicach, czyli ta najpopularniejsza wśród Tajów, mniej znana za granicą. 
 
W menu dania z kuchni północnego regionu Chiang Mai, Bangkoku i wysp. Wykorzystamy nietypowe techniki gotowania, przeprowadzimy otwarte dyskusje na temat kuchni tajskiej i nurtujących Was tematów, przyrządzimy 5 prostych dań, by na koniec zasiąść do egzotycznej, tajskiej kolacji. A wszystko pod okiem mistrza tajskich smaków - Michała Kurka!

Michał to wiecznie uśmiechnięty fan i specjalista kuchni tajskiej. Kucharz, podróżnik kulinarny, żeglarz. Autor bloga poświęconego kuchni tajskiej www.thaime.pl. Biały człowiek z duszą Azjaty. Sos rybny i chilli dodaje nawet do deserów, a gdyby miał krowę, dawałaby ona mleko kokosowe. Uwielbia tradycyjne tajskie smaki i przepisy, choć nie przeszkadza mu to łączyć ich z kuchnią polską. Od wczesnych lat pasjonował się gotowaniem. Jako dziecko mieszkał z rodzicami w Azji, co ukształtowało jego smaki na zawsze. Po powrocie do kraju tajniki kuchni azjatyckiej podpatrywał w pierwszej tajskiej i indyjskiej restauracji w Warszawie, prowadzonej przez jego mamę. W kuchni najważniejsze są dla niego przede wszystkim wspaniały smak, dobra zabawa, oraz umiejętność improwizacji, czym zaraża wszystkich dookoła! Stażysta Atelier Amaro, okazjonalnie gotuje w Dzień Dobry TVN, instruktor kulinarny.
 
Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
                  
   
MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 30 października 2018 r., wtorek, godz. 18.30
CZAS TRWANIA 4-5 h
GRUPA 8-16 osób
PROGRAM
  • Morning Glory - smażony szpinak wodny
  • Stir fry z tofu w sosie ostrygowym
  • Som Tam - klasyczna streetfoodowa sałatka z zielonej papai (u nas w wersji z kalarepą) w piekielnie ostrym dressingu
  • Gai, Moo, Goong Sateh, czyli "satayki" (szaszłyki) z kurczaka w orzechowym sosie
  • Khaw Neaw Ma Maung - sticky rice z soczystym mango

Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem,w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
270,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Mąka Kukurydziana Masa Harina | Maseca 1kg
32,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28457677
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.