Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE
Wybierz kategorię
Sushi (160)
Przyprawy (143)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-10-27 | Tajemnice czekolady
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów

TAJEMNICE CZEKOLADY

Profesjonalne wprowadzenie w tajemnice królowej słodkości - czekolady. Pod okiem trenerki przeniesiecie się do czekoladowego laboratorium, gdzie od podstaw stworzycie czekoladki z najwyższej półki.

Zapraszamy na intensywne czterogodzinne warsztaty, podczas których poznacie niezwykłą historię czekolady i przejdziecie przez cały proces robienia czekoladek z form poliestrowych. Nauczycie się temperowania czekolady na kamieniu, wylewania form, komponowania nadzień ganaszowych, pracy z kolorem i techniki zdobienia czekoladek. A zrobione przez siebie autorskie czekoladki zabierzecie ze sobą do domu. :)


Szkolenie poprowadzi Dorota Jaworska - właścicielka firmy Victoria & Fortunata, niekwestionowana specjalistka w świecie czekolady. Profesjonalistka w każdym calu. Łączy w sobie stanowczość i rzeczowość z nieskończonymi pokładami cierpliwości i artystycznego kunsztu.

Kurs kierowany jest zarówno dla osób, które już pracowały z czekoladą, jak i dla wszystkich tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z królową słodkości. :)

                 

MIEJSCE Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 27 października 2018 r., sobota, godz. 10:00
CZAS TRWANIA 4-5 h
GRUPA 6-16 osób
W PROGRAMIE 1. Wykład teoretyczny

- historia i rodzaje czekolady
- podstawowe narzędzia i sprzęt do produkcji czekoladek
- techniki przygotowywania czekolady
- teoria procesu temperowania

2. Trening praktyczny dla uczestników kursu:

- klucz do sukcesu- temperowanie w praktyce
- czekolada i kolor: barwniki do czekolady, zabawa z kolorem, kiedy rzemiosło staje się sztuką?
- Praliny: tworzenie form i ganaszy, czyli specjalnych rodzajów nadzienia
- środek: jak zrobić nadzienie?
- tworzenie pralin
- przygotowywanie własnej czekolady i dodatków smakowych
- kombinacje z rodzajami czekolady: białą, mleczną i ciemną
- przygotowywanie czekoladek dla leniwych

Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem,w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.
Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
250,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Prażone Algi Morskie z Sezamem (Seasoned Seaweed Snack) 70g Sempio
14,90 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28653208
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.