Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Kursy kuchni włoskiej
Wybierz kategorię
Sushi (155)
Przyprawy (134)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2019-01-08 | Kurs Kuchni Włoskiej: Pasta Italiana z Jakubem Steuermarkiem BRAK MIEJSC! ZAPISY NA LISTĘ REZERWOWĄ!
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów

Włoskie makarony z Jakubem Steuermarkiem

Przed Wami kolejna odsłona szkolenia z przyrządzania włoskich past! Tym razem podczas makaronowej uczty dowiecie się, jak powstał makaron, dlaczego występuje tak wiele jego form oraz z czym najlepiej łączyć pasty. Obalimy również krążące powszechnie mity na temat przygotowywania makaronu. 

Sami przygotujecie własnoręcznie dwa rodzaje makaronów używając do tego jedynie mąki 00 i mieszanki semoliny. 

Szkolenie poprowadzi pełen energii Jakub Steuermark, kucharz i trener z wieloletnim doświadczeniem, które zdobywał podczas dalekich podróży. Od samego początku pasjonował się gotowaniem, co zaowocowało otwarciem własnego baru w USA, a następnie pracą jako szef kuchni w prestiżowym gastropubie w West Sussex. Dalsza ścieżka kariery zaprowadziła go do Londynu, aby współtworzyć Jamie's Italian, włoską restaurację samego Jamiego Oliviera. 

Aktualnie prowadzi swój własny projekt Masło i Szałwia, gdzie pielęgnuje idee Comfort Food. Wysoka jakość, sezonowość i tworzenie prostych dań od zawsze były jego nadrzędną zasadą.  

Kuba udziela się także w programach radiowych i telewizyjnych, gdzie chętnie dzieli się swoją ogromną wiedzą. Prywatnie jest pełną optymizmu osobą, z  którą warsztaty to czysta przyjemność gotowania. :)

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

 

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 08 stycznia 2019 r., wtorek, godz. 18.30
CZAS TRWANIA 4-5 h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE
Teoria:
  • Używane maki: „00” i Semolina
  • Jakie pasty używamy do jakich sosów
  • Najczęściej popełniane błędy w gotowaniu makaronu
  • Rodzaje makaronów: krótki i długie, faszerowane
  • Kręcenie dwóch rodzajów makaronu: tylko z mąką 00 i z mieszanką semoliny
Menu
  • Gnocchi ziemniaczane z wątróbką i szałwią
  • Tagliatelle Vongole
  • Ravioli z ricottą i parmezanem w maśle i szałwii
  • Gnocchi ala Romana na słodko z owocami i ricottą

 Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
270,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Rzodkiew Marynowana Takuwan (Oshinko / Daikon) 1kg
17,90 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
29175221
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.