Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE
Wybierz kategorię
Sushi (156)
Przyprawy (142)
PREZENTY (121)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-11-17 | Kurs cukierniczy: zimowy tort w stylu drip cake NOWOŚĆ! OSTATNIE WOLNE MIEJSCE!
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
 ZIMOWY TORT W STYLU DRIP CAKE 

Torty w stylu Drip Cake cieszą się obecnie bardzo dużym zainteresowaniem. Polewa ściekająca po torcie w kształcie apetycznych sopli idealnie kontrastuje z nadzieniem.
Podczas szkolenia każdy uczestnik przygotowuje swój własny mocno czekoladowy tort z chrupiącą warstwą prażynkową o smaku pralinowym, kremem figowym oraz śmietankowym, polewą (dripem) z mlecznej czekolady oraz ozdobami: palonymi bezami, cukrową gwiazdką, karmelizowanym plastrem pomarańczy.

Taki tort to niezwykła ozdoba i niepowtarzalny smak, nada się na przyjęcie oraz jako ozdoba świątecznego stołu.
 Na szkoleniu każdy z uczestników pozna:
  • charakterystykę ciast biszkoptowych
  • rożne rodzaje kremów i ich zastosowanie
  • jak sprawić by tort chrupał - rodzaje prażynek
  • składanie tortu w rancie
  • poznanie właściwości różnych barwników spożywczych
  • różne polewy do drip cake
  • przygotowywanie zimowych ozdób: apetycznych palonych bez, cukrowych gwiazdek oraz karmelizowanych pomarańczy

Kurs poprowadzi Ewa Drzewicka - dyplomowany cukiernik, mistrzyni sugarcraftingu, właścicielka pracowni Jula Smakula, wielokrotna uczestniczka Konkursu Tortów Expo Sweet. Zdobyła liczne wyróżnienia i nagrody, między innymi: srebrny medal na Festiwalu Czekolady w 2014 roku, złoto i brąz na Cake International w Birmingham 2016, srebro i brąz na konkursie Cake Festival w Katowicach 2016, brąz na konkursie Cake International w Londynie 2017. Doświadczona trenerka, od 2012 roku autorka reportaży i tutoriali do gazety "Cukiernictwo i piekarstwo". W 2018 roku została również jurorką na Międzynarodowym Konkursie Tortów na Białorusi. Specjalizuje się w wykonywaniu tortów wielopiętrowych oraz w tworzeniu figurek cukrowych.

 

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 17 listopada 2018 r., sobota, godz. 9:00
CZAS TRWANIA 5 h
GRUPA 8 -12 osób
PROGRAM

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

  1. przygotowanie ciasta biszkoptowo-tłuszczowego, wypiek
  2. przygotowanie kremu maślanego
  3. przygotowanie prażynki do tortu
  4. przygotowanie kremu figowego i śmietanowego
  5. przełożenie tortu
  6. przygotowanie polewy i umiejętne jej nałożenie
  7. przygotowanie i nałożenie zimowych ozdób
Cena
Ilość
300,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-12-15 | Kurs cukierniczy: Zimowy tort w stylu naked cake <font color="blue">NOWOŚĆ!</font>
300,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28889168
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.