Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE
Wybierz kategorię
Sushi (156)
Przyprawy (135)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2019-01-17 | Wołowina BRAK MIEJSC zapisy na listę rezerwową!
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Wołowina
 
 
Obróbka wołowiny, czyli wszystko to, co każdy mięsożerca wiedzieć i umieć powinien! Absolutny must dla miłośników tego szlachetnego mięsa, którzy stawiają swoje pierwsze kuchenne kroki z daniami z wołowiny lub pragną podnieść poziom swoich dotychczasowych umiejętności.

Smakowite szkolenie otworzy część teoretyczna, podczas której dowiecie się, czym charakteryzują się poszczególne części wołu, jak się z nimi obchodzić oraz w których daniach można najpełniej wykorzystać ich zalety. Porozmawiamy o wartościach odżywczych wołowiny oraz świadomej konsumpcji, a także nie zabraknie wskazówek, gdzie najlepiej zaopatrywać się w jakościowe mięso wołowe i na co warto zwracać uwagę przy jego zakupie.

Podczas części praktycznej przygotujemy tatara z koreańskimi dodatkami, orzeźwiającą sałatkę na bazie soczystego rostbefu oraz nauczymy Was jak smażyć perfekcyjne steki. Nie zabraknie mięsa duszonego, w aromatycznym winnym sosie, a całość zwieńczy obłędny czekoladowy deser.
Tom Ekler – kucharz z blisko 20-letnim doświadczeniem w restauracjach w Polsce i za granicą. Z wyróżnieniem ukończył University of West London na kierunku Międzynarodowa Sztuka Kulinarna oraz Thames Valley University (Gastronomia i Obróbka Żywności). Na swoim koncie ma również międzynarodowy certyfikat WSET z wiedzy o winie i alkoholach.

Szczególnym uczuciem darzy Tom kuchnię francuską i polską oraz smaki Morza Śródziemnego. W kuchni ogromną wagę przykłada do jakości surowców i z właściwym sobie wdziękiem zgrabnie łączy tradycję z niebanalnymi autorskimi rozwiązaniami.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

 

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 17 stycznia 2019 r., czwartek, godz. 18:30
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE
  • Tatar po koreańsku – cienko krojona surowa polędwica wołowa lekko marynowana w orientalnym sosie z dymką i kostkami gruszki
  • Orzeźwiająca sałatka tajska z rostbefem i sezonowymi owocami
  • Stek rzeźnicki z tymiankowym sosem i lekką sałatą z vinaigrette
  • Wołowina po burgundzku - duszony udziec wołowy w winnym sosie z warzywami
  • Mus czekoladowy z wiśniami w alkoholu


Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem,w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

 

Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
250,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Papryczki Chilli Suszone Całe | Red Chillies Whole 50g TRS
5,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
29418244
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.