Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Tajska » Kursy kuchni tajskiej
Wybierz kategorię
Sushi (156)
Przyprawy (135)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2019-02-07 | Kurs kuchni afrykańskiej NOWOŚĆ!
KURS KUCHNI AFRYKAŃSKIEJ

Kuchnia afrykańska, jeszcze niedoceniona i mało znana w Polsce, zyskuje coraz więcej zwolenników w Europie. Etiopczycy mówią, że 'sekret tkwi w przyprawie' i zdecydowanie mają rację! W ich kuchni królują intensywne oryginalne mieszanki papryk i klasyczna yndżera, czyli porowaty naleśnik przygotowywany na naturalnym zakwasie z dodatkiem etiopskiej mąki teff, podawany z ulubionymi warzywami - soczewicą, jarmużem, marchewką, w wersji mięsnej z wołowiną i wege z tofu. Etiopczycy często korzystają ze znanych nam z polskiej kuchni składników, ale łączą je w zupełnie inny sposób. Możecie się spodziewać intensywnych egzotycznych doznań kulinarnych!
 
Podczas kursu każdy z uczestników przygotuje swoją własną yndżerę z sześcioma dodatkami, które w połączeniu tworzą prawdziwą głębię smaku i aromatu, pozna mniej znaną historię Etiopii  oraz posłucha anegdot prosto od miłośniczki tego kraju Darii Żebrowskiej-Fresenbet – etiopistki z wykształcenia i zamiłowania. Polska to jej ojczyzna, Etiopia - drugi dom. Dzięki swojej ogromnej energii i charyzmie, zaraża miłością do Afryki. daria otworzyła i prowadziła pierwszą i jedyną w Polsce restaurację etiopską - Abyssinia. Możecie ją też znać z  Afrykasów. Etiopską kuchnię kocha z całego serca i rozumie, jak nikt inny. Yndżerę i łot wywącha z daleka. Doradzi w doborze właściwej przyprawy, wytłumaczy, jak jeść rękami, powie, którą restaurację odwiedzić w Europie i nauczy kilka słówek po amharsku. Monotematyczność etiopską przełamuje wywodami w tematach zmian klimatycznych, sprawiedliwości podatkowej czy edukacji obywatelskiej. Prywatnie mama dwójki dzieci, podróżniczka, miłośniczka sportu.
 
Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. 

Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Azja Expert.
 
                     
MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 07 lutego 2019 r., czwartek, godz. 18.30
CZAS TRWANIA 4-5 h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE
  • yndżera – etiopski naleśnik przygotowywany z mąki teff (miłki abisyńskiej) z poniższymi dodatkami
  • mysyr – pikantna pasta z soczewicy
  • gomen – duszony jarmuż
  • tofu łot - aromatyczne tofu
  • yngudaj tybs - pieczarki z przyprawami
  • tybs – wołowina z papryczkami chili w formie surowej i smażonej
  • orzeźwiająca sałatka z pomidorów
  • kawa po etiopsku z popcornem

Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem,w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
220,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Harissa Ostra Pasta Paprykowa 70g (tubka) Le Phare du Cap Bon
6,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
29418441
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.