Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Cukiernicze
Wybierz kategorię
Sushi (156)
Przyprawy (135)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2019-01-19 i 20 | Kurs cukierniczy: monoporcje, ciastka bankietowe, desery z wykorzystaniem kuchni molekularnej

SZKOLENIE CUKIERNICZE II STOPNIA

 

Komu dedykowane jest szkolenie?

Zapraszamy absolwentów Kompleksowego Kursu Cukierniczego Dla Amatorów oraz osoby, które w celach zawodowych lub z pasji pragną poszerzyć swój warsztat cukierniczy. Na kursie pominięte zostaną podstawy cukiernictwa, w związku z czym od uczestników wymagamy podstawowej wiedzy oraz bazowych umiejętności w tym zakresie.

Jak wygląda część praktyczna szkolenia?

Uczestnicy pracują w najczęściej indywidualnie i realizują wszystkie elementy programu kursu. Może zdarzyć się tak, że niektóre jego elementy powstają w grupach. Jednak każdy uczestnik wychodzi na koniec ze spotkania ze swoim dziełem.

Jeśli przed rozpoczęciem kursu macie Państwo prośby / oczekiwania w stosunku do programu, bardzo prosimy o kontakt na: info@masala.com.pl


Gdzie i kiedy odbywa się szkolenie?

Wszystkie spotania odbywają się w Składzie Bananów przy ul. Postępu 5 w Warszawie.

Grupa liczy minimum 6, a maksimum 12 osób.


Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? - kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.


Pod koniec kursu każdy z uczestników otrzymuje pełne materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.


Serdecznie zapraszamy!

 

SZKOLENIE 

KURS 2-DNIOWY: MONOPORCJE, CIASTKA BANKIETOWE, DESERY Z ELEMENTAMI KUCHNI MOLEKULARNEJ

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 19 i 20 stycznia 2019 r., sobota i niedziela, godz. 15:00
CZAS TRWANIA 2x3-4h
GRUPA 6-14  osób
W PROGRAMIE

Zachwycające i zaskakujące nie tylko wyglądem, ale również obłędnym smakiem. Monorpocje, desery na talerzu, ciastka bankietowe. Podczas dwudniowego szkolenia poznacie technikę przygotowania różnych wariantów naturalnej polewy lustrzanej oraz jej barwienia. Upieczecie perfekcyjne eklery oraz idealny fondant. Nauczycie się wykorzystywać podstawy kuchni molekularnej w Waszych deserach - przygotujecie m.in. orzechową ziemię, dekoracje z pianki, jadalną wełnę mineralną, owocowy kawior oraz dowiecie się, jak korzystać z izomaltu.

Zajęcia teoretyczne:

• Omówienie zasad przygotowania ciastek bankietowych, używanych form, niezbędnych narzędzi

• Zasady tworzenia monoporcji: baza – musy, kremy, galaretki, możliwe połączenia – jak stworzyć atrakcyjne kompozycje, różne rodzaje ciast na spody, różne techniki przygotowania polewy lustrzanej.

• Eklery od A do Z – czyli jak przygotować perfekcyjną eklerkę lub ptysia

• Omówienie zasad pracy z teksturami, narzędzi wykorzystywanych w kuchni molekularnej, nowoczesnych trendów i technik przygotowania ozdób, które mogą uatrakcyjnić deser

• Czekolada jako element dekoracji – techniki pracy 

 

Zajęcia praktyczne:

• Mus z mango z czekoladową polewą lustrzaną, ekspozycja na biszkopcie genueńskim, dekoracje z czekolady

• Eklery malinowe – ekspozycja z kawiorem owocowym

• Czekoladowy fondant z musem porzeczkowym – ekspozycja na ziemi orzechowej, ozdobiony czekoladą, nitkami z izomaltu, owocami i jadalnymi kwiatami. 

 

Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
510,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Papryczki Chilli Suszone Całe | Red Chillies Whole 50g TRS
5,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
29418612
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.