Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Kuchnia Hiszpańska
Wybierz kategorię
GRILL (39)
Sushi (151)
Przyprawy (134)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2019-05-28 | Kurs kuchni hiszpańskiej BRAK MIEJSC! Zapisy na listę rezerwową!

KURS KUCHNI HISZPAŃSKIEJ

Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja... chociaż całość tworzy Królestwo Hiszpanii, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich - mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek do rodzimych produktów.

Podczas naszych kursów kuchni hiszpańskiej poznacie dania poszczególnych regionów, zarówno te najbardziej znane i tradycyjne jak paella, jak i bardziej nietypowe, charakterystyczne tylko dla wybranych obszarów. Znane na całym świecie hiszpańskie oliwki, obłędna suszona szynka serrano, aromatyczne sery, świeże warzywa i owoce - to tylko początek naszej hiszpańskiej podróży. Czeka Was poznianie kultury jedzenia, unikalny styl tapas oraz niepowtarzalne potrawy i smaki!

Szkolenie poprowadzi Tom Ekler – kucharz z blisko 20-letnim doświadczeniem w restauracjach w Polsce i za granicą. Z wyróżnieniem ukończył University of West London na kierunku Międzynarodowa Sztuka Kulinarna oraz Thames Valley University (Gastronomia i Obróbka Żywności). Na swoim koncie ma również międzynarodowy certyfikat WSET z wiedzy o winie i alkoholach. Szczególnym uczuciem darzy kuchnię francuską, polską oraz smaki Morza Śródziemnego. W kuchni ogromną wagę przykłada do jakości surowców i z właściwym sobie wdziękiem zgrabnie łączy tradycję z niebanalnymi autorskimi rozwiązaniami.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

 

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 28 maja 2019 r., wtorek, godz. 18.30
CZAS TRWANIA 4-5 h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE
  • Montaditos – hiszpańskie kanapeczki z kiełbaską chorizo, oliwkami i papryką
  • Espárragos al horno con jamon – szparagi zapiekane z suszoną szynką serrano podane z czarnymi oliwkami 
  • Mejillones a la Marinera – małże po galicyjsku duszone w sosie z wina, czosnku i pomidorów
  • Paella Valenciana – Klasyczna paella z Walencji, czyli danie z aromatyzowanego ryżu z dodatkiem kurczaka i owoców morza
  • Mousse de chocolate con aceite de oliva y fresas – hiszpański mus czekoladowy z oliwą i truskawkami

 Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
220,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2019-06-01 | Rodzinne warsztaty: pizza na Dzień Dziecka <font color="blue">CENA DOTYCZY DWÓCH OSÓB</font>
300,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
30590011
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.