Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Tematyczne, świąteczne, sezonowe
Wybierz kategorię
GRILL (39)
Sushi (148)
Przyprawy (137)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2019-09-30 | Kompleksowy kurs sushi dla profesjonalistów: 6 spotkań PROMOCJA!

Kompleksowy kurs sushi dla profesjonalistów: VI spotkań

Przed Państwem kompleksowe szkolenie sushi, które w pełni przygotuje Was do pracy na stanowisku kucharza sushi. Kurs składa się z 3 poziomów. Każdy z nich to 2 dni intensywnej nauki. Łącznie 48 godzin szkolenia pod okiem znakomitego trenera sushi, finalisty mistrzostw świata sushi w Japonii, Pawła Trzaskowskiego.  

 

Szkolenie dedykujemy do wszystkich, którzy:
- zamierzają rozpocząć pracę w restauracji sushi
- chcą usystematyzować posiadaną wiedzę oraz umiejętności
- myślą o otworzeniu restauracji sushi

 

Przechodząc przez wszystkie etapy poznacie tajemnice stosowane przez sushi masterów, które skutecznie zwiększą rentowność Waszego lokalu. Przygotujecie potrawy wykorzystując najnowsze techniki oraz tradycyjne, japońskie style. Pobudzimy Waszą kreatywność, dając silną podstawę merytoryczną oraz szerokie spektrum praktycznych umiejętności. Cykl warsztatów zakończy egzamin, który potwierdzi zdobytą wiedzę i otworzy Was na nowe ścieżki kariery w świecie sushi.

Podczas szkolenia każdy uczestnik dowie się, jak profesjonalnie przygotować stanowisko pracy, tak aby spełniało normy i standardy związane z bezpieczeństwem żywności oraz ułatwiało pracę. Na każdym etapie warsztatów poruszymy wątki towaroznawcze, rys historyczny oraz ewolucję potrawy jaką jest sushi. Nauczymy Was, jak wykorzystywać półprodukty. Przećwiczycie z nami fachową obróbkę ryb i owoców morza, poznacie różne sposoby gotowania ryżu i doprawiania poszczególnych produktów.

Dodatkowo układ warsztatów został poszerzony o zagadnienia takie jak: food cost, no waste, tworzenie i czytelność menu, pozycjonowanie oraz tworzenie jakości produktu. Wszystko po to, aby każdy kucharz adept zdobył kompleksową wiedzę, a tym samym świadomość oraz jakość oferty miejsca, w którym pracuje lub będzie pracować.

Paweł Trzaskowski: kucharz, szef kuchni. Od 2006 roku związany z najlepszymi restauracjami sushi w Polsce. 

• Posiada certyfikat ukończenia międzynarodowego Seminarium Wiedzy o Sushi prowadzonego przez World Sushi Skills Institute i All Japan Sushi Association (Warszawa 2015).

• Finalista Global Sushi Challenge Poland 2015 Certyfikat Sushi Proficiency (Warszawa 2015).

• Finalista World Sushi Cup Japan 2017.

• Certyfikat Sushi Proficiency (Tokyo 2017).

• Certyfikat Kuro-obi (Tokyo 2017). 

 

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 30 września 2019, poniedziałek, start godz.: 10:00 
01 października 2019, wtorek, start godz.: 10:00 

07 października 2019, poniedziałek, start godz.: 10:00 
08 października 2019, wtorek, start godz.: 10:00 

14 października 2019, poniedziałek, start godz.: 10:00 
15 października 2019, wtorek, start godz.: 10:00  
CZAS TRWANIA 7-8 h
GRUPA 4-12 osób
PROGRAM

Program szkolenia profesionalnego

Stopień I: Teoria i praktyka – dzień pierwszy

 

1. WPROWADZENIE DO SZKOLENIA  - prezentacja trenera, prezentacja uczestników

2. HISTORIA – zarys historyczny, współczesność.

3. YASUKE/ SUSHI CHEF –  podstawy organizacji pracy w restauracji.

 organizacja stanowiska pracy

 warunki przechowywania ryb owoców morza, półproduktów

 higiena pracy, dobra praktyka sanitarna

 narzędzia, urządzenia

 strój
• pozycjonowanie na rynku
• food cost - wstęp
• świadomość produktu
• selekcja produktu

 

4. SHARI – przygotowanie ryżu do sushi, przygotowanie zaprawy, gotowanie i zaprawianie ryżu.

5. TAMAGO – przygotowanie omletu japońskiego

6. NETA – omówienie głównych składników oraz dodatków

7. MANAITA/DESKA

 techniki filetowania ryb

 oprawianie owoców morza

 przygotowanie dodatków ( warzywa, sosy, sezam, wasabi, imbir)

 Techniki obróbki (su jime, shio jime, riki, yubiki)

8. WSTĘP DO EDOMAE ZUSHI – omówienie, przygotowanie.

 krojenie neta do nigiri

 przygotowanie nigiri

 przygotowanie makizushi (futomaki, uramaki, makimono,temaki)

 przygotowanie gunkan zushi

9. ZAKOŃCZENIE

  

 

Program szkolenia profesionalnego.

Stopień I: Teoria i praktykadzień drugi

1. MANAITA/DESKA

 przygotowanie tsume

 wstęp do krojenia sashimi (hikizukuri, hirazukuri, sogizukuri, usuzukuri)

 prezentacja sashimi.

 doskonalenie technik przygotowania różnych form sushi: makizushi (makimono, futomaki, uramaki), temaki, gunkan zushi

2. BATTERS ZUSHI – prezentacja sushi, przygotowanie betsumori

3. PANEL OTWARTY

  autorskie sushi

 otsumami (drobne przystawki)

4. ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA

 podsumowanie szkolenie

 zapowiedź szkolenie drugiego stopnia*

 pytania uczestników

 Program szkolenia profesionalnego

Stopień II: Teoria i praktyka – dzień pierwszy

 

1. WPROWADZENIE DO SZKOLENIA  - prezentacja trenera, prezentacja uczestników.

2. YASUKE/ SUSHI CHEF –  podstawy organizacji pracy w restauracji.

 organizacja stanowiska pracy

 warunki przechowywania ryb owoców morza, półproduktów

 higiena pracy, dobra praktyka sanitarna

 narzędzia, urządzenia

 strój

 menu (układ , oferta, sezonowość, selekcja)

 no waste

 jak się wyróżniać

3. SHARI - przygotowanie ryżu do sushi, przygotowanie zaprawy, gotowanie i zaprawianie ryżu.

4. MANAITA/DESKA

 filetowania ryb

 oprawianie owoców morza

  krojenie ( saku,tesaku, nagasaku)

 przygotowanie dodatków ( warzywa, sosy, sezam, wasabi, imbir)

•  przygotowanie (su jime, shio jime, riki, yubiki, zuke, kombu jime)

5. EDOMAE ZUSHI/FREE STYLE SUSHI – omówienie, przygotowanie.

 krojenie neta do nigiri

 przygotowanie nigiri

 przygotowanie makizushi (futomaki, uramaki, makimono,temaki)

 przygotowanie gunkan zushi

 

 

Program szkolenia profesionalnego

Stopień II: Teoria i praktyka – dzień drugi

 

1. DASHI/MISO – przygotowanie bazy, przygotowanie zupy.

2. MANAITA/DESKA

 przygotowanie tsume

 doskonalenie technik krojenia sashimi (hikizukuri, hirazukuri, sogizukuri, usuzukuri)

 prezentacja sashimi.

 przygotowanie chirashi (kanto, kansai)

 doskonalenie technik przygotowania różnych form sushi: makizushi (makimono, futomaki, uramaki), temaki, gunkan zushi, inarizushi, oshizushi, temarizushi

 wstęp do techniki: tempura, furai

2. BATTERS ZUSHI – prezentacja sushi, przygotowanie betsumori

3. PANEL OTWARTY

 otsumami (drobne przystawki)

4. ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA

 podsumowanie szkolenie

 wspólna dyskusja

 

 

Program szkolenia profesionalnego

Stopień III: Teoria i praktyka – dzień pierwszy

 

1. WPROWADZENIE DO SZKOLENIA  - prezentacja trenera, prezentacja uczestników.

2. YASUKE/ SUSHI CHEF –  podstawy organizacji pracy w restauracji.

 organizacja stanowiska pracy

 warunki przechowywania ryb owoców morza, półproduktów

 higiena pracy, dobra praktyka sanitarna

• narzędzia, urządzenia

 strój

 menu specjalne

 wkładki sezonowe

 rodzaje serwisu

 nowe trendy

3. SHARI/ KUROMAI

 przygotowanie ryżu do sushi, przygotowanie zaprawy, gotowanie i zaprawianie ryżu.

 przygotowanie czarnego ryżu

4. MANAITA/DESKA

 filetowania ryb

 oprawianie owoców morza

 krojenie (saku,tesaku, nagasaku)

 przygotowanie dodatków ( warzywa, sosy, sezam, wasabi, imbir)

 przygotowanie (su jime, shio jime, riki, yubiki, zuke, kombu jime)

5. NETA BOX – przygotowanie

 akami, shiromi, hikarimono, nimono, hokanomono

6. EDOMAE ZUSHI – omówienie, przygotowanie.

 przygotowanie aisasa

 przygotowanie nigiri

 przygotowanie makimono, shikaimaki

Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
6 000,00 zł
5 000,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Skrobia kukurydziana 420g Knorr | Corn Starch 420g Knorr
12,90 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
31733996
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.