Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Tematyczne, świąteczne, sezonowe
Kategorie
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2020-05-27 | Kompleksowy kurs sushi dla profesjonalistów: 6 spotkań PROMOCJA!

Kompleksowy kurs sushi dla profesjonalistów: VI spotkań

To szkolenie jest dla Ciebie, jeśli:

–    chcesz pracować na stanowisku sushi mastera
–    chcesz usystematyzować i wzbogacić posiadaną wiedzę oraz umiejętności
–    myślisz o założeniu własnej restauracji sushi

Zapraszamy na kompleksowe sześciodniowe szkolenie, które zaspokoi głód teorii i praktyki nawet najbardziej wymagających uczestników. Otwórzcie się na nowe ścieżki kariery w świecie sushi!

Kurs składa się z trzech poziomów, każdy z nich to dwa dni intensywnej nauki – w sumie 48 godzin szkolenia prowadzonego przez znakomitego trenera sushi, finalistę mistrzostw świata sushi w Japonii, itamae Pawła Trzaskowskiego.

Podczas kursu poznacie sposoby stosowane przez sushi chefów, które pomogą wam podnieść rentowność lokalu. Dowiecie się, jak profesjonalnie przygotować stanowisko pracy spełniające normy i standardy bezpieczeństwa żywności. Nauczycie się wyliczać i kontrolować food cost, projektować czytelne i ciekawe menu. Poznacie zasady minimalizacji odpadów i strat (no waste). Dowiecie się, jak tworzyć wysoką jakość produktu i pozycjonować go na rynku.

Przygotujecie sushi w tradycyjnym japońskim stylu, ale będziecie też pracować z wykorzystaniem najnowocześniejszych technik. Przećwiczycie z nami fachową obróbkę ryb i owoców morza, poznacie różne sposoby gotowania ryżu i możliwości wykorzystania poszczególnych produktów.

Kompleksowy kurs sushi to także porządna dawka wiedzy z zakresu towaroznawstwa i historii japońskiej kultury kulinarnej. Prześledzicie wszystkie etapy ewolucji, jaką przeszło sushi na przestrzeni wieków.

Pobudzimy Waszą kreatywność, dając mocną podstawę merytoryczną i szerokie spektrum praktycznych umiejętności.

Cykl warsztatów kończy się egzaminem, potwierdzającym zdobytą wiedzę.

Kurs poprowadzi Paweł Trzaskowski - kucharz, szef kuchni. Od 2006 roku związany z najlepszymi restauracjami sushi w Polsce.
Posiada certyfikat ukończenia międzynarodowego Seminarium Wiedzy o Sushi prowadzonego przez World Sushi Skills Institute i All Japan Sushi Association (Warszawa 2015).
Finalista Global Sushi Challenge Poland 2015 Certyfikat Sushi Proficiency (Warszawa 2015).
Finalista World Sushi Cup Japan 2017.
Certyfikat Sushi Proficiency (Tokyo 2017).
Certyfikat Kuro-obi (Tokyo 2017).

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 27 maja 2020, środa, start godz. 10:00
28 maja 2020, czwartek, start godz. 10:00

01 czerwca 2020, poniedziałek, start godz. 10:00
02 czerwca 2020, wtorek, start godz. 10:00

08 czerwca 2020, poniedziałek, start godz. 10:00
09 czerwca 2020, wtorek, start godz. 10:00 
CZAS TRWANIA 7-8 h
GRUPA 4-12 osób
PROGRAM

Program szkolenia profesionalnego

Stopień I: Teoria i praktyka – dzień pierwszy

 

1. WPROWADZENIE DO SZKOLENIA  - prezentacja trenera, prezentacja uczestników

2. HISTORIA – zarys historyczny, współczesność.

3. YASUKE/ SUSHI CHEF –  podstawy organizacji pracy w restauracji.

 organizacja stanowiska pracy

 warunki przechowywania ryb owoców morza, półproduktów

 higiena pracy, dobra praktyka sanitarna

 narzędzia, urządzenia

 strój
• pozycjonowanie na rynku
• food cost - wstęp
• świadomość produktu
• selekcja produktu

 

4. SHARI – przygotowanie ryżu do sushi, przygotowanie zaprawy, gotowanie i zaprawianie ryżu.

5. TAMAGO – przygotowanie omletu japońskiego

6. NETA – omówienie głównych składników oraz dodatków

7. MANAITA/DESKA

 techniki filetowania ryb

 oprawianie owoców morza

 przygotowanie dodatków ( warzywa, sosy, sezam, wasabi, imbir)

 Techniki obróbki (su jime, shio jime, riki, yubiki)

8. WSTĘP DO EDOMAE ZUSHI – omówienie, przygotowanie.

 krojenie neta do nigiri

 przygotowanie nigiri

 przygotowanie makizushi (futomaki, uramaki, makimono,temaki)

 przygotowanie gunkan zushi

9. ZAKOŃCZENIE

  

 

Program szkolenia profesionalnego.

Stopień I: Teoria i praktykadzień drugi

1. MANAITA/DESKA

 przygotowanie tsume

 wstęp do krojenia sashimi (hikizukuri, hirazukuri, sogizukuri, usuzukuri)

 prezentacja sashimi.

 doskonalenie technik przygotowania różnych form sushi: makizushi (makimono, futomaki, uramaki), temaki, gunkan zushi

2. BATTERS ZUSHI – prezentacja sushi, przygotowanie betsumori

3. PANEL OTWARTY

  autorskie sushi

 otsumami (drobne przystawki)

4. ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA

 podsumowanie szkolenie

 zapowiedź szkolenie drugiego stopnia*

 pytania uczestników

 Program szkolenia profesionalnego

Stopień II: Teoria i praktyka – dzień pierwszy

 

1. WPROWADZENIE DO SZKOLENIA  - prezentacja trenera, prezentacja uczestników.

2. YASUKE/ SUSHI CHEF –  podstawy organizacji pracy w restauracji.

 organizacja stanowiska pracy

 warunki przechowywania ryb owoców morza, półproduktów

 higiena pracy, dobra praktyka sanitarna

 narzędzia, urządzenia

 strój

 menu (układ , oferta, sezonowość, selekcja)

 no waste

 jak się wyróżniać

3. SHARI - przygotowanie ryżu do sushi, przygotowanie zaprawy, gotowanie i zaprawianie ryżu.

4. MANAITA/DESKA

 filetowania ryb

 oprawianie owoców morza

  krojenie ( saku,tesaku, nagasaku)

 przygotowanie dodatków ( warzywa, sosy, sezam, wasabi, imbir)

•  przygotowanie (su jime, shio jime, riki, yubiki, zuke, kombu jime)

5. EDOMAE ZUSHI/FREE STYLE SUSHI – omówienie, przygotowanie.

 krojenie neta do nigiri

 przygotowanie nigiri

 przygotowanie makizushi (futomaki, uramaki, makimono,temaki)

 przygotowanie gunkan zushi

 

 

Program szkolenia profesionalnego

Stopień II: Teoria i praktyka – dzień drugi

 

1. DASHI/MISO – przygotowanie bazy, przygotowanie zupy.

2. MANAITA/DESKA

 przygotowanie tsume

 doskonalenie technik krojenia sashimi (hikizukuri, hirazukuri, sogizukuri, usuzukuri)

 prezentacja sashimi.

 przygotowanie chirashi (kanto, kansai)

 doskonalenie technik przygotowania różnych form sushi: makizushi (makimono, futomaki, uramaki), temaki, gunkan zushi, inarizushi, oshizushi, temarizushi

 wstęp do techniki: tempura, furai

2. BATTERS ZUSHI – prezentacja sushi, przygotowanie betsumori

3. PANEL OTWARTY

 otsumami (drobne przystawki)

4. ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA

 podsumowanie szkolenie

 wspólna dyskusja

 

 

Program szkolenia profesionalnego

Stopień III: Teoria i praktyka – dzień pierwszy

 

1. WPROWADZENIE DO SZKOLENIA  - prezentacja trenera, prezentacja uczestników.

2. YASUKE/ SUSHI CHEF –  podstawy organizacji pracy w restauracji.

 organizacja stanowiska pracy

 warunki przechowywania ryb owoców morza, półproduktów

 higiena pracy, dobra praktyka sanitarna

• narzędzia, urządzenia

 strój

 menu specjalne

 wkładki sezonowe

 rodzaje serwisu

 nowe trendy

3. SHARI/ KUROMAI

 przygotowanie ryżu do sushi, przygotowanie zaprawy, gotowanie i zaprawianie ryżu.

 przygotowanie czarnego ryżu

4. MANAITA/DESKA

 filetowania ryb

 oprawianie owoców morza

 krojenie (saku,tesaku, nagasaku)

 przygotowanie dodatków ( warzywa, sosy, sezam, wasabi, imbir)

 przygotowanie (su jime, shio jime, riki, yubiki, zuke, kombu jime)

5. NETA BOX – przygotowanie

 akami, shiromi, hikarimono, nimono, hokanomono

6. EDOMAE ZUSHI – omówienie, przygotowanie.

 przygotowanie aisasa

 przygotowanie nigiri

 przygotowanie makimono, shikaimaki

Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
6 000,00 zł
5 000,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Oldfriends KIMCHI BIO Vegan (SPICY) 300g
17,50 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
33694319
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.