Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Cukiernicze
Wybierz kategorię
GRILL (39)
Sushi (151)
Przyprawy (134)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2019-05-25 | Kurs cukierniczy: dekorowanie kremami

SZKOLENIE CUKIERNICZE - DEKOROWANIE KREMAMI

 

Komu dedykowane jest szkolenie?

Zapraszamy absolwentów Kompleksowego Kursu Cukierniczego Dla Amatorów oraz osoby, które w celach zawodowych lub z pasji pragną poszerzyć swój warsztat cukierniczy. Na kursie pominięte zostaną podstawy cukiernictwa, w związku z czym od uczestników wymagamy podstawowej wiedzy oraz bazowych umiejętności w tym zakresie.

Jak wygląda część praktyczna szkolenia?

Uczestnicy pracują w najczęściej indywidualnie i realizują wszystkie elementy programu kursu. Może zdarzyć się tak, że niektóre jego elementy powstają w grupach. Jednak każdy uczestnik wychodzi na koniec ze spotkania ze swoim dziełem.

Jeśli przed rozpoczęciem kursu macie Państwo prośby / oczekiwania w stosunku do programu, bardzo prosimy o kontakt na: info@masala.com.pl


Gdzie i kiedy odbywa się szkolenie?

Wszystkie spotania odbywają się w Składzie Bananów przy ul. Postępu 5 w Warszawie.

Grupa liczy minimum 6, a maksimum 12 osób.


Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? - kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.


Pod koniec kursu każdy z uczestników otrzymuje pełne materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.



Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Sugar Freak.



Serdecznie zapraszamy!

SZKOLENIE 

DEKOROWANIE KREMAMI

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 25 maja 2019, sobota, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 6-12 osób
W PROGRAMIE
Zdobienie kremami to jedno z najtrudniejszych zadań cukiernika. Precyzja, spokój, ale również znajomość technik i odpowiednich przyrządów, to droga do sukcesu. Podczas naszego szkolenia przygotujecie klasyczne babeczki cupcake, aby na ich bazie doskonalić sztukę dekoracji. Zapoznacie się z różnymi rodzajami kremów maślanych, ich zastosowaniem oraz sposobami barwienia. Nauczycie się technik zdobienia przy użyciu zróżnicowanych tylek. Tak, aby Wasze desery prezentowały się perfekcyjnie.

Zajęcia teoretyczne:

• Omówienie kremów maślanych: na bezie szwajcarskiej, Russel, maślany – jak wybrać właściwy krem do ozdabiania, zalety i wady, barwienie
• Omówienie receptur
• Omówienie rodzajów końcówek dekoratorskich i ich zastosowanie

Zajęcia praktyczne:

• Przygotowanie cupcake do zdobienia
• Wykonanie kremów wraz z ich barwieniem
• Opanowanie wzorów i doskonalenie umiejętności pracy z końcówkami dekoratorskimi (techniki nakładania kremów), zdobienie cupcake'ów, przygotowanie kwiatów maślanych
 
Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
255,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2019-05-25 | Kurs cukierniczy: dekorowanie kremami
255,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
30590265
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.