Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Mleko Kokosowe
Wybierz kategorię
GRILL (39)
Sushi (148)
Przyprawy (137)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Mleko Kokosowe 1L Orient Gourmet
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Mleko kokosowe Orient Gourmet produkt najwyższej jakości zawiera aż 85% ekstraktu z kokosa, przy 19% zawartości tłuszczu.

Mleko kokosowe uzyskuje się poprzez przetarcie (drugie tłoczenie) świeżego miąższu (bielma), najczęściej z wodą. O jakości mleka kokosowego decyduje zawartość tłuszczu, najbardziej optymalna wynosi 17% i taką tez charakteryzują się mleka marki Orient Gourmet.

Mleko kokosowe jest powszechnie używane w krajach azjatyckich, najczęściej jednak występuję w potrawach kuchni tajskiej - zupach ( najbardziej popularna zupa Tom Khaa), daniach curry, sosach, marynatach - nic w tym dziwnego, bowiem to Tajlandia właśnie jest największym na świecie eksporterem mleka kokosowego. Największa na świecie plantacja palm kokosowych na Samui zajmuję około 300km kwadratowych, i nawet pas startowy tamtejszego lotniska zbudowany jest z ich drewna :). Każdego miesiąca eksportuje się stamtąd ponad dwa miliony orzechów (po tajsku: ma phrao). Również dobrze stanowi doskonałą alternatywę dla mleka krowiego w wypiekach różnych ciast czy naleśników. Mleko kokosowe to dobre rozwiązanie dla alergików, a także osób, które nie tolerują laktozy w mleku krowim.

Palma kokosowa zajmuje w kuchni tajskiej wyjątkowo szczególne miejsce. Z soków z pnia palm wytwarza się alkohole (arak), woda wypełniająca orzechy jest świetnym, orzeźwiającym napojem, masło kokosowe jest powszechnie stosowane do smażenia, śmietanka kokosowa to ekskluzywny składnik deserów, o wiórkach kokosowych chyba nie trzeba wspominać :)

Składniki: ekstrakt z orzecha kokosa 85%, woda.

Uwagi: Przed otwarciem należy mocno wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Wskazanie: w przypadku kiedy mleko będzie miało twardą konsystencję, należy przelać je do garnka i 5 do 10 minut podgrzewać, od czasu do czasu mieszając. Proces nie wpływa na jakość produktu.

Kraj pochodzenia: Indonezja
Pojemność: 1000ml

Cena
Ilość
11,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Sos Sojowy Jasny Superior (Superior Soy Sauce Thin) 700g Haiyin Bridge
Makaron sojowy  Vermicelli 250g
Makaron Vermicelli 250g
Sos sojowy TAMARI Kikkoman  250ml - bezglutenowy
Sos sojowy Tamari Kikkoman 250 ml. BEZGLUTENOWY
Bób i Ciecierzyca Konserwowa Foul Medammas (Cooked Fava Beans with Chick-peas) 400g Garden Chtoura
Bób i Ciecierzyca Konserwowa Foul Medammas marki Garden Chtoura.
Kawa Wietnamska Mielona "S" (Blend Coffe) | Chin Phuc Thanh Cong 500g Trung Nguyen
Kawa Sang Tao S marki Trung Nguyen to mieszanka wysokiej jakości kaw: Arabici, Robusty, Catimor oraz ExCelsa.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2019-09-17 | Kurs kuchni indyjskiej: dhaba style czyli co jedzą lokalsi <font color="blue">NOWOŚĆ</FONT>
270,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
31722951
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.