Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Tematyczne, świąteczne, sezonowe
Wybierz kategorię
GRILL (39)
Sushi (150)
Przyprawy (132)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2019-08-03 | Gotowanie w ogrodzie: krewetki i prosecco NOWOŚĆ
KREWETKI I WINO W OGRODZIE 

Przedstawiamy kolejna odsłonę kursu łączenia wina z jedzeniem, które odbędzie się w naszym ogrodzie na Postępu 5. Tym razem skupimy się na uwielbianych owocach morza w akompaniamencie musującego prosecco. Ten orzeźwiający trunek o wyraźnie tropikalnych aromatach idealnie sprawdzi się w połączeniu z letnią sałatką krewetkową z pomidorowym concasse, hawajskim burgerem z krewetkami i mango oraz grillowanym homarzcem. Na koniec będziecie delektować się obłędnym deserem z truskawkami i śmietanką chantilly, której smak pogłębi kieliszek różowego, wytrawnego wina. 

W drogę do osiągnięcia idealnego balansu smaków zabierze Was charyzmatyczny gastronom i specjalista sztuki sommelierskiej, Tom Ekler. Wiedzę kulinarną zdobywał na prestiżowych brytyjskich uczelniach, aby następnie przekuć ją w praktykę w renomowanych restauracjach w Polsce i Anglii, m.in. w Gravetye Manor Relais & Châteaux, mającej na koncie gwiazdkę Michelin. Może pochwalić się uzyskanym z najwyższym wyróżnieniem międzynarodowym certyfikatem z wiedzy o winie i napojach spirytusowych (WSET) na poziomie zaawansowanym.

Tom wprowadzi uczestników szkolenia w fascynujący świat prosecco i przybliży charakterystykę najpopularniejszych szczepów winnnych oraz specyfikę najważniejszych regionów uprawy i produkcji wina na świecie. Na co należy zwracać szczególną uwagę, stojąc przed ogromnym wyborem na półce z winami? Jakie zasady rządzą doborem trunku do potrawy? Jak wybierać wino w restauracji? Czy istnieją wina „pewniaki”, czy też może wszystko zależy od gustu?

 Prowadzący - doświadczony manager, gastronom, specjalista w świecie win (certyfikat znajomości wina WSET poziom 3) z blisko 17 letnim doświadczeniem w renomowanych restauracjach. Pracował między innymi w:

- L’Ortolan Restaurant 1 Gwiazdka Michelin, 4 rozety AA

- Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe

- Brassica Restaurant (by Cass Titcombe) Beaminster, Dorset, UK

- Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe Chipping Campden, Gloucestershire, UK

- Gravetye Manor Relais & Châteaux 4 rozety AA, 1 gwiazdka Michelin West Sussex, UK

Wykształcenie:

 

Dyplom BA (z najwyższym wyróżnieniem) Międzynarodowa Sztuka Kulinarna; University of West London

Dyplom FDA Gastronomia i Obróbka Żywności; Thames Valley University, Londyn

Dyplom (z wyróżnieniem) z Wiedzy o Winie i Napojach Spirytusowych – poziom zaawansoway; Wines and Spirits Education Trust (WSET), Londyn

       

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. 

 

Uwaga! Ze względu na charakter szkolenia zachęcamy do zrezygnowania tego wieczoru z auta :)

W przypadku niesprzyjającej pogody, szkolenie zostanie przeniesione do jednej z naszych sal szkoleniowych. 

 
MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 03 sierpnia 2019 r., sobota, godz. 18:30
CZAS TRWANIA 4-5h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE Menu:

• Letnia sałatka z krewetek z pomidorowym concasse, chrzanową pianką i suszonym tuńczykiem + Cava di Penedes

• Hawajski burger z krewetkami tygrysimi i sosem z mango + Promosso di Montelvini

• Grillowany homarzec z masłem czosnkowym, ziołowym rouille i frytkami + Cremant d’Alsace Brut Rose

• Eton mess, czyli deser z truskawkami i śmietanką chantilly + Cremant d’Alsace Brut Rose



Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem,w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

 

Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
320,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2019-07-25 | Kurs kuchni tajskiej <font color="green">OSTATNIE WOLNE MIEJSCA!</font>
270,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
31153475
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.