Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Warzywa i Zioła Azjatyckie
Wybierz kategorię
Sushi (161)
Przyprawy (144)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Chilli Zielone Świeże 100g
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Tajskie, zielone papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu czy na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Waga 100g


Cena
Ilość
6,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Sos Sojowy Ciemny 150 ml Kikkoman (dyspenser)
Sos sojowy ciemny ? Kikkoman, 150 ml.
Kolendra Nasiona (Coriander Seeds) | Dhania Whole 100g TRS
Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.
Baza do Pasty Orzechowej Satay (Satay Sauce Mix) 50g Lobo
Pasta Satay ułatwia przygotowanie dania o tej samej nazwie, czyli kawałków mięsa drobiowego lub wieprzowego nadzianego na patyczki bambusowe.
Ryż jaśminowy Siam Thai Hom Mali 500g (Rozważany)
Ryż jaśminowy Siam 0,5kg
Szpinak wodny | Wilec wodny | Rau Muong 200g (Water spinach)
Liście i łodygi szpinaku wodnego to tradycyjny składnik kuchni Azji Południowo-Wschodniej
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-10-23 | Kurs kuchni peruwiańskiej: Królestwo Ziemniaka
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28438053
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.