Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Makarony Włoskie » Spaghetti
Wybierz kategorię
Dania gotowe (0)
Kawy Włoskie (0)
- Conchiglie (muszle) (0)
- Farfalle (kokardki) (0)
- Fusilli (0)
- Jajeczne (0)
- Lasagne (0)
- Orecchiete (krążki) (0)
- Papardelle (0)
- Penne (0)
- Regionalne (0)
Owoce morza (0)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Linguini 500g
Dostępność: 4-5 dni
Producent: Pasta Berruto
Wspaniały makaron włoski w kształcie płaskiego spaghetti. Czas gotowania: 11 minut. Trwałość: 3 lata.

Makarony włoskie produkowane są z twardych odmian mąki pszennej, tzw. pszenicy durum. Swoje niezwykłe właściwości smakowe zawdzięczają jednak nie tylko doskonałej mące; sekret włoskich makaronów tkwi w sposobie ich wyrabiania. Po wyrobieniu ciasta urządzenie o nazwie "Trafilata al bronzo" drapie powierzchnię makaronu, która staje się chropowata. Dzięki temu sos lepiej się go trzyma, oddając pełnię swojego smaku.

Przygotowanie makaronu:
Do ok. 1 litra wrzącej wody wkładamy 100 g makaronu, ponieważ makaron potrzebuje przestrzeni, aby się nie posklejać. Następnie na każdy litr wody wsypujemy 10 g soli. Makaron gotować 11 minut, od czasu do czasu mieszając. Podstawową metodą gotowania włoskiego makaronu jest przyrządzanie go al dente ? dosłownie "na ząb" ? pomimo miękkości musi on stawiać zębom lekki opór.

Firma Italpasta powstała w roku 1959 przez połączenie trzech fabryk makaronu Poy F.lli, Casalis i Cuminetti. Od samego początku produkcję makaronów opiera ona przepisach tradycyjnej kuchni regionalnej. Makarony suszone są w wysokiej temperaturze, następnie bezpośrednio umieszczane w opakowaniach, by zachować ich wspaniały aromat. Opakowania poddawane są kontroli technicznej i jakościowej towaru.


Triticum durum ? najstarszy gatunek pszenicy, niezwykle twardy w porównaniu do zwyczajnej pszenicy. Ziarenka są kruszone na kaszkę ? semolinę, która łatwo chłonie wodę. Inne niż w zwyczajnej mące białko roślinne umożliwia wytwarzanie makaronu bez białka kurzego.

Waga: 500  g.

Cena
Ilość
9,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Mieszanka Przypraw Tandoori Masala (Tandoori Masala Powder) 100g TRS
Ostra mieszanka przypraw Tandoori Masala, znanej na całym świecie firmy TRS, polecana do grilla
Cukier palmowy 200g Thai dancer
Cukier palmowy tajski firmy Thai Dancer
Bresaola 70g VeraBona
Pyszna polędwica wołowa w plastrach. Wyjątkowego smaku nadają jej kminek, kolendra oraz inne zioła którymi jest nacierana.
Produkt dostarczany wyłącznie w usłudze Freeze express!!! w opakowaniu izotermicznym.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Sos Chilli Sambal Oelek (Chilli Paste Oelek) 200g Windmill
5,60 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
31426755
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.