Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Octy i Kremy Balsamiczne
Wybierz kategorię
GRILL (39)
Sushi (151)
Przyprawy (134)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Ocet Balsamiczny z Modeny Czarny o Smaku Fig 250ml Casa Rinaldi
Dostępność: 4-5 dni
Producent: Casa Rinaldi
Przyprawa z octu balsamicznego i fig. Produkt polecany jako dodatek do deserów, lodów, owoców i serów.

Prawdziwy sekret dobrego octu balsamicznego ukryty jest w starym przepisie, który wymaga długiego procesu produkcji. Okres dojrzewania octu balsamicznego trwa minimum 12 lat, lecz octy 20-letnie i starsze też nie są rzadkie. Jeżeli okres dojrzewania trwa dłużej niż 25 lat, ocet jest określany jako extra vecchio.
Ocet balsamiczny jest ciemnego, świetlano brązowego koloru, o przenikliwym i silnym aromacie, przyjemnej i harmonijnej kwasowości i słodko-kwaśnym smaku. Jest gęsty, aczkolwiek płynny.

Historia octu balsamicznego sięga czasów Juliusza Cezara. Prawdziwą popularność zyskał w wieku XIV za sprawą książęcego rodu d?Este, który rządził księstwem Modeny i Reggio Emilia. Alfonso I d?Este, książę Modeny wykorzystywał swoją własną siedzibę do produkcji octu. Wtedy to rozpowszechnił się zwyczaj ofiarowywania octu balsamicznego ważnym osobistościom. Określenie ?balsamiczny? pojawiło się po raz pierwszy w 1747 roku, w rejestrze winobrań i sprzedaży win. Legenda głosi, iż ocet balsamiczny wykorzystywany był na różne dolegliwości, m.in. bóle żołądka, stosowano go również jako środek dezynfekujący lub na jego bazie wytwarzano leki stosowane podczas epidemii dżumy w XVII w. W obecnych czasach ocet balsamiczny z Modeny stosowany jest jako dodatek do dań z ryb, mięsa, warzyw i sałatek. Stosuje się go w niewielkich ilościach, mniej więcej jedną łyżeczkę na osobę, tak aby jedynie podkreślić smak doprawianych potraw.

Waga: 250 ml.
Cena
Ilość
42,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Asatsuyu | Herbata Japońska Poranna Rosa (Naturalna Gyokuro) 100g Maruka
Herbata japońska Asatsuyu to naturalna Gyokuro o głębokim brylantynowo-zielonym naparze.
Sos sojowy Kikkoman Regular 250ml [Idealny do Sushi]
Sos sojowy Kikkoman Regular, 250 ml.
Shizennouhou Saibai Cha | Japońska Herbata Uprawiana Zgodnie z Zasadami Kikuji Umino 100g Maruka
Herbata Shizennouhou Saibai Cha to herbata pozyskana rzy wykorzystaniu naturalnych metod uprawnych słynnego plantatora zielonej herbaty Kikuji Umino z prefektury Shizuoka.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2019-06-01 | Rodzinne warsztaty: pizza na Dzień Dziecka <font color="blue">CENA DOTYCZY DWÓCH OSÓB</font>
300,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
30590019
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.