Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Japońska » Curry Japońskie
Wybierz kategorię
Sushi (160)
Przyprawy (144)
PREZENTY (121)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Mieszanka Przypraw w Kostce do Średnio-Ostrego Japońskiego Curry (Golden Curry Medium Hot) 100g S&B
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Producent: S&B
Golden Curry Medium Hot renomowanej marki S&B to średnio-ostra mieszanka przypraw do japońskiego curry. Przyprawa w formie zwartej kostki. 

Jedno opakowanie (100g) Golden Curry wystarcza do przygotowania 5-6 porcji curry. 

Choć dziś curry w Japonii traktowane jest jak jedno z najpopularniejszych dań narodowych to tradycja jego przygotowania ma dość krótką metrykę. Curry bowiem przywędrowało do Japoniii dopiero w 2. połowie XIX wieku wraz z Brytyjczykami (rządącymi wówczas w Indiach). W latach 60-tych XX wieku zyskało niezwyklą popularność, która do dziś nie słabnie. 

Sposób zastosowania: 
1. Pokroić w średnią kostkę 600g mięsa (np. mięso z kurczaka, wieprzowina, chuda wołowina, krewetki). 
2. Drobno posiekać dużą cebulę. 
3. Rozgrzać olej lub mało w woku lub na patelni.
4. Dodać na patelnię mięso wraz z cebulą - samżyć aż do zarumienienia (około 3-4 min.) 
5. Dodać świeże warzywa  np. marchew, seler naciowy, paprykę
6. Dodać około 2,5 szklanki wody i zagotować
7. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10min (wołowinę gotować dłużej aż do miękkości). 
8. Dodać na patelnię pokruszoną kostkę Golden Curry i mieszać dokładnie aż do rozpuszczenia. 
9. Gotować jeszcze 5 min, cały czas mieszając. 
10. Serwować z ryżem lub makaronem.

Skład: mąka pszeniczna, oleje jadalne (olej palmowy, olej canola) , sól, cukier, sproszkowane curry, przyprawy, karmel jako barwnik, monosodium glutamin (utrwalacz smaku), kwas jabłkowy.

Kraj pochodzenia: Japonia
Waga: 100g
Cena
Ilość
11,50 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Imbir Różowy Marynowany do Sushi Amazu Shoga | Sushi Shoga Pinku 180g [Idealny do Sushi]
Cienko posiekane plasterki imbiru, zamarynowane w delikatnie słodkiej marynacie używane są do odświeżania ust pomiędzy kęsami sushi, 180 g.
Pasta do Wietnamskiej Zupy Pho (Vietnamese Pho Noodle Soup) 50g AHG
Pasta do Wietnamskiej Zupy Pho
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-11-27 | Kurs gotowania z Darią Ładochą: kierunek Tajlandia
350,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28685407
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.