Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Japońska » Curry Japońskie
Kategorie
Sushi (145)
Przyprawy (137)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Mieszanka Przypraw w Kostce do Łagodnego Japońskiego Curry (Golden Curry Mild) 100g S&B
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Producent: S&B
Golden Curry Mild renomowanej marki S&B to łagodna mieszanka przypraw do japońskiego curry. Przyprawa w formie zwartej kostki. 

Jedno opakowanie (100g) Golden Curry wystarcza do przygotowania 5-6 porcji curry.

Choć dziś curry w Japonii traktowane jest jak jedno z najpopularniejszych dań narodowych to tradycja jego przygotowania ma dość krótką metrykę. Curry bowiem przywędrowało do Japoniii dopiero w 2. połowie XIX wieku wraz z Brytyjczykami (rządącymi wówczas w Indiach). W latach 60-tych XX wieku zyskało niezwyklą popularność, która do dziś nie słabnie.

Sposób zastosowania: 
1. Pokroić w średnią kostkę 600g mięsa (np. mięso z kurczaka, wieprzowina, chuda wołowina, krewetki).
2. Drobno posiekać dużą cebulę.
3. Rozgrzać olej lub mało w woku lub na patelni.
4. Dodać na patelnię mięso wraz z cebulą - samżyć aż do zarumienienia (około 3-4 min.)
5. Dodać świeże warzywa  np. marchew, seler naciowy, paprykę
6. Dodać około 2,5 szklanki wody i zagotować
7. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10min (wołowinę gotować dłużej aż do miękkości).
8. Dodać na patelnię pokruszoną kostkę Golden Curry i mieszać dokładnie aż do rozpuszczenia.
9. Gotować jeszcze 5 min, cały czas mieszając.
10. Serwować z ryżem lub makaronem.

Skład: mąka pszenna, olej roślinny, sól, cukier, curry w proszku, przyprawy, barwnik (cukier palony), wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, guanylan disodowy, inozynian disodowy), kwas jabłkowy.

Kraj pochodzenia: Japonia
Waga: 100g
Cena
Ilość
11,50 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Makaron Ryżowy 3mm 400g
Tajski makaron ryżowy o szerokości wstążki 3mm.
Imbir Różowy Marynowany do Sushi Amazu Shoga | Sushi Shoga Pinku 250g [Idealny do Sushi]
Cienko posiekane plasterki imbiru, zamarynowane w delikatnie słodkiej marynacie używane są do odświeżania ust pomiędzy kęsami sushi, 250 g.
Ogórki Marynowane Zielone (Green Pickles) | Ao Kappa Zuke (漬物青かっぱ) 1kg
Marynowany ogórek Ao Kappa Zuke (漬物青かっぱ) to rodzaj japońskich zielonych pikli przygotowanych na bazie ogórka.
Grzyby Enoki świeże / Enokitake / Flammulina velutipes (Enoki Mushrooms) 100g
Grzyby Enoki świeże 100g - delikatne, chrupkie grzyby z posmakiem owocowo-orzechowym stosowane w kuchni zimniej i gorącej
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Oldfriends KIMCHI BIO Vegan (SPICY) 300g
17,50 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
32244885
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.