Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Grzyby Azjatyckie
Wybierz kategorię
Sushi (154)
Przyprawy (132)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Grzyby Mun (Cloud Ear Fungus) 100g
Dostępność: 2-3 dni
Grzyby suszone Mun (Black Fungus, Wood Ear, Mu Er, łac. Auricularia Polytricha)

Chyba najpopularniejszy w Azji grzyb wykorzystywany w kuchni. Ma kształt pofałdowanej miseczki i charakteryzuje się delikatnym, grzybowym smakiem. Doskonale chłonie smak innych składników potrawy, nie wybijając się swoim aromatem ponad główną nutę potrawy. Po ugotowaniu nabiera specyficznej, chrupkiej konsystencji.
Sposób użycia: moczyć w wodzie ok. 20 minut (namoczony grzyb powiększa się co najmniej pięć razy), a następnie dodać do potrawy w czasie gotowania lub smażenia.
Grzyby Mun dodawane są do zup i sosów. Przede wszystkim z powodu swojej charakterystycznej, chrupkiej konsystencji. Mają też doskonałe właściwości lecznicze, od wieków wykorzystywane w chińskiej medycynie ludowej. Chińczycy uważają, że ich systematyczne spożywane poprawia ogólną kondycję człowieka, łagodzi kaszel i ułatwia oddychanie w chorobach płuc. Jednak najważniejszą właściwością grzybka jest jego wpływ na zmniejszanie krzepliwość krwi i poprawę krążenia, co potwierdzają współczesne badania. Prawdopodobnie ta cecha powoduje zaskakująco mały poziom zachorowań na chorobę wieńcową w Chinach.

Waga: 100 g.
Cena
Ilość
5,60 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Pasta do Madras Curry z Kurczakiem (Spice Paste for Indian Chicken Curry | Madras Curry) 50g AHG
Gotowa pasta do przyrządzania indyjskiego curry z kurczakiem - Madras Curry.
Olej Ryżowy (Rice Oil) | Nam Man Ram Khaao 500ml Rizi
Olej ryżowy, ceniony jest nie tylko ze względu na swoje prozdrowotne właściwości, ale przede wszystkim ze względu na wyjątkowo wysoką temperaturę dymienia (230°C). W praktyce oznacza ona smażenie pozbawione pryskania i nieprzyjemnego dymu.
Soja Fermentowana Natto | Osato Umai Ichiban Natto 135g (3x45g) Azuma [PRODUKT MROŻONY]
Natto to tradycyjna potrawa japońska przygotowywana ze sfermentowanych ziaren soi. Jest to jedno z najbardziej specyficznych dań japońskich. Posiada intensywny zapach, charakterystyczny smak i kleistą teksturę obok których nie można przejsć obojętnie. Natto się albo pokocha albo znienawidzi. Produkt mrożony - wysyłka w Suchym Lodzie na całą Polskę!
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2019-02-23 | Kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów: 8 spotkań
2 000,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
29768909
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.