Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Octy i Kremy Balsamiczne
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Biały Krem Balsamiczny 250ml
Dostępność: Jest - dostępne w Składzie Bananów
Producent: Casa Rinaldi
Gęsty biały krem balsamiczny. W smaku jest taki sam jak ocet balsamiczny, jednak jest od niego dużo bardziej gęsty. Krem (koncentrat) powstaje z octu przez odparowanie. Doskonale nadaje się do przyprawiania i zdobienia potraw mięsnych, rybnych, warzywnych oraz lodów i truskawek.

Prawdziwy sekret dobrego octu balsamicznego ukryty jest w starym przepisie, który wymaga długiego procesu tworzenia. Okres dojrzewania octu balsamicznego trwa minimum 12 lat, lecz octy 20 letnie i starsze też nie są rzadkie. Jeżeli okres dojrzewania trwa dłużej niż 25 lat, ocet jest określany jako extravecchio.
Ocet balsamiczny jest ciemnego, świetlanego brązowego koloru, o przenikliwym i silnym aromacie, przyjemnej i harmonijnej kwasowości i słodko-kwaśnym smaku. Krem balsamiczny jest to odparowany ocet winny, którego konsystencja i smak przypomina ocet balsamiczny produkowany metodą tradycyjną.

Historia octu balsamicznego sięga czasów Juliusza Cezara. Prawdziwą popularność zyskał w wieku XIV za sprawą książęcego rodu d'Este, który rządził księstwem Modeny i Reggio Emilia. Alfonso I d'Este, Książe Modeny wykorzystywał swoją własną siedzibę do produkcji octu. Wtedy to rozpowszechnił się zwyczaj ofiarowywania octu balsamicznego ważnym osobistościom. Określenie balsamiczny pojawiło się po raz pierwszy w 1747 roku w rejestrze winobrań i sprzedaży win. Legenda głosi, iż ocet balsamiczny wykorzystywany był na różne dolegliwości, m. in. bóle żołądka, stosowano go również jako środek dezynfekujący lub na jego bazie wytwarzano leki stosowane podczas epidemii dżumy w XVII w. W obecnych czasach ocet balsamiczny z Modeny stosowany jest jako dodatek do dań z ryb, mięsa, warzyw i sałatek.

Waga: 250 ml
Cena
Ilość
22,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Olej z Gorczycy (Pure Mustard Oil) 250ml KTC
Czysty 100% olej z gorczycy (Pure Mustard Oil) renomowanej marki KTC.
Ser Bawoli Mozzarella di Bufala Campana DOP 125g
Ser Mozarella di Bufala. Prawdziwą mozarellę wyrabia się z mleka czarnych bawołów, z Arni.
Produkt dostarczany wyłącznie w usłudze Freeze express!!! w opakowaniu izotermicznym.
Oliwa Sansa 1l
Oliwa Sansa z włoskich oliwek, idealna do smażenia.
Mięso z Kraba w Puszce 170g Ambition
Delikatne, białe mięso z kraba stanowi jeden z najbardziej uniwersalnych podstawowych dodatków kuchni orientalnej. Nie tylo jest świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju sałatek i przekąsek, ale takze bywa podstawą potraw typu curry i orientalnych zup, sprawdza się również doskonale jako nadzienie do pierożków.
Olej z Czarnuszki Tłoczony na Zimno 100ml
Olej z czarnuszki bywa określany mianem "złota faraonów", dzięki niezwykłym prozdrowotnym właściwościom samej czarnuszki (ponad 100 aktywnych biologicznie związków) i swojemu wyjątkowemu korzennemu aromatowi.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24907018
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.