Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Japońska » Glony i Algi
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (163)
Przyprawy (150)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Glony Konbu / Dashima (Dried Kelp) 100g
Konbu (Morszczyn pęcherzykowaty) to jeden z najpopularniejszych glonów wykorzystywanych w kuchni japońskiej, zaraz po glonach Nori.

Razem z katsuo-bushi (plasterkami tuńczyka bonito), służy przygotowaniu bulionu dashi. Z samych liści konbu przyrządza się wegetariańską wersję dashi. Poza podstawowym zastosowaniem, konbu można je także skrobać, w celu otrzymania cienkich wstążek (oboro konbu) oraz zrzynek (soboro / tororo konbu). Oboro konbu wykorzystuje się do wiązania potraw, jak np. sushi. Tororo konbu służy do przyrządzania klarownych zup.

Konbu stanowi także bardzo ważny element kultury japońskiej - nieodzowny na stole podczas uroczystych przyjęć - yorokonbu oznacza "radować się".

Glony konbu charakteryzują się bardzo wysoką zawartością jodu i mają właściwości lecznicze. Morszczyn stosowany jest w niedoczynności tarczycy, przyspiesza przemianę materii, zapobiega arteriosklerozie.

Waga: 100 g.
Cena
Ilość
16,90 zł
Galeria
Produkty Pokrewne/Powiązane
Dashi [Przepis + Zestaw Produktów]
Przepis na japoński bulion rybny - Dashi.
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Tapioka Perła Drobna | Small Tapioca Pearl 400g
Tapioka ma neutralny smak i zapach. Perełki z tapioki (granulat tapioki) używane są przede wszystkim do przygotowywania różnego rodzaju azjatyckich deserów.
Wakame 400g Kaya
Wakame, 400 g.
Imbir Różowy Marynowany do Sushi Amazu Shoga | Sushi Shoga Pinku 1kg [Idealny do Sushi]
Cienko posiekane plasterki różowego imbiru, zamarynowane w delikatnie słodkiej marynacie używane są do odświeżania ust pomiędzy kęsami sushi - 1 kg.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-04-28 | Kurs kuchni chińskiej <font color="blue">NOWE MENU!</font>
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


26997551
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.