Smaki Swiata
Katalog » Przepisy » Przepisy Kuchni Indyjskiej
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (163)
Przyprawy (150)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Klasyczne Curry Indyjskie - przepis + zestaw produktów
INDIAN CURRY

Kuchnia indyjska urzeka magią smaków i aromatów. Nic jednak bardziej mylnego, aniżeli uproszczanie przepisów kuchni hinduskiej do takich, które zawierają tylko jedną z morza przypraw, nadających każdej z potraw tej przepysznej wyjątkowości. Nabycie umiejętności przyrządzania sosu curry przyda się Wam podczas komponowania kolejnych potraw:)

Przepis na 4 porcje
SOS CURRY

Składniki:
  • Prażona cebulka 100g
  • Orzeszki ziemne 200g
  • Przecier pomidorowy 200g
  • Imbir / czosnek 50g
  • Kardamon 10g
  • Anyż 5g
  • Kurkuma i chilli, szczypta 
  • Sól, szczypta
  • Kmin w proszku 5g
  • Kolendra w proszku 5g
  • Kozieradka 5g
  • Garam masala 5g

    Przygotowanie:

    1. Przygotuj pastę czosnkowo - imbirową, poprzez zmiksowanie czosnku i imbiru z odrobiną wody.

    2. Utrzyj cebulkę na pastę, uprzednio mocząc ją w ciepłej wodzie.  

    3. Utrzyj orzeszki na pastę, dodając trochę zimnej wody.

    4. Na rozgrzanym oleju podsmaż kardamon i anyż.

    5. Dodaj pastę czosnkowo- imbirową i smaż do momentu, aż się zezłoci.

    6. Dodaj kurkumę i chilli, do smaku.

    7. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj przez 8/10 minut na małym ogniu.

    8. Wymieszaj pastę z prażonej cebulki z solą, kminem, kolendrą,  kozieradką, garam masala. Dodaj do sosu.

    9. Na koniec dodaj orzeszki i gotuj kolejne 8-10 min.

      W ten sposób otrzymałeś gotowy sos curry, któey jest bazą do wielu indyjskich potraw.

      CHICKEN CURRY

      Składniki:
Cena
Ilość
49,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Chilli Czerwone Świeże 100g - Zioła Tajskie
Chilli czerwone świeże, 100 g.
Kardamon Czarny (Large Black Cardamom) | Moti Elaichi 50g TRS
Kardamon (Elaichi इलायची) znany był już w starożytnym Egipcie, używano go jako dodatek do perfum. Jest rośliną dziko rosnącą na Wybrzeżu Malabarskim, a uprawianą obecnie w Indiach i na Cejlonie. Kardamon zielony charakteryzuje się typowo orientalnym smakiem - cytrynowo eukaliptusowym. Wpływa on kojąco na organizm. Kardamon zielony nadaje potrawom słodki, a zarazem wspaniały korzenny smak.
Kolendra Nasiona (Coriander Seeds) | Dhania Whole 100g TRS
Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-05-10 | Sezon na grill: Kierunek Peru <font color="blue">NOWOŚĆ!</font>
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


26942204
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.