Smaki Swiata
Katalog » Przepisy » Grill, BBQ, Ruszt
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Moo, Nuea, Gai Sateh - przepis + zestaw produktów
  
Moo, Nuea, Gai Sateh
Aromatyczne Sataye - szaszłyki z wieprzowiny, wołowiny i kurczaka. Znane w całym kręgu kulinarnej kultury południowo-azjatyckiiej, występują w tysiącach wersji. Możesz jeden rodzaj mięsa zamarynować bez mleczka kokosowego (odlewając część marynaty przed jego dodaniem), a jeszcze inny bez kurkumy, co urozmaici potrawę.

Przepis na 2 porcje
Składniki:

 -   300g filetów z kurczaka pokrojonych w paski
 -   300g wołowiny (np. rostbefu) pokrojonej w paski
 -   300g wieprzowiny (np. polędwicy) pokrojonej w paski

 Marynata, wersja I:
 -   200ml mleka kokosowego Chaokoh
 -   5 łyżek oleju chilli
 -   2cm świeżego korzenia galangalu
 -   1ł imbiru w proszku
 -   1ł korzeni kolendry
 -   3-4 liście limety kaffir
 -   1/2 łodygi trawy cytrynowej
 -   1ł kminu
 -   6ł soku z limonki
 -   3ł cukru palmowego
 -   3ł sosu rybnego
 -   3ł sosu sojowego
 -   2ł sosu ostrygowego
 -   2ł kurkumy
 -   Patyczki bambusowe (namoczone w wodzie przez ok.1/2 h)

 Marynata, wersja II:
 -  2 opakowania Marynaty Satay
 -  120ml mleka kokosowego Chaokoh

Dipy do podania:
Dip śliwkowy
Sos chilli


Przygotowanie:

1.Marynata, wersja I: Galangal, trawę cytrynową i korzenie kolendry utrzyj w moździerzu lub zblenduj. Cukier palmowy pokrusz. Liście limety kaffir drobno posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.

2.Marynata, wersja II: Gotową marynatę wymieszaj z mlekiem kokosowym.

3.Mięso pokrój w możliwie jak najdłuższe paski ( w przypadku wołowiny najpierw odkrój steki w poprzek włókien, następnie wytnij paski). 

4.Mięso przełóż do miski, zalej marynatą, zafoliuj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na godzinę.

5.Zamarynowane mięso nabij na patyczki do szaszłyków ("na harmonijkę") do maksymalnie połowy długości patyczka. Grilluj podlewając cały czas marynatą do momentu, aż mięso będzie złociste.

6.Sataye podawaj wbibte w owoc (np. w połówkę pomarańczy), w towarzystwie dipów.

Smacznego!

ZESTAW "SATAYE" ZAWIERA:
KUPUJĄC W ZESTAWIE OSZCZĘDZASZ 10%


           .                     
   
Mleko kokosowe 400ml
Olej chilli207ml
Galangal50g
Imbir w proszku 30g
Kolendra50g
Liście limety kaffir50g
Trawa cytrynowa 100g
Sos rybny 200ml
Sos sojowy 150ml
Sos ostrygowy 255g
Kurkuma 100g
Dip śliwkowy 250ml
Sos chilli 180ml
Cena
Ilość
90,99 zł
Galeria
Produkty Pokrewne/Powiązane
Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]
Liście tajskiej limonki Kaffir. Produkt mrożony - wysyłka w Suchym Lodzie na całą Polskę!
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24982043
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.