Smaki Swiata
Katalog » Przepisy » 100 PRZEPISÓW NA SUSHI » Chu Maki
Wybierz kategorię
- Chirashi (0)
- Uramaki Sushi (0)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Chu Maki z Łososiem Teriyaki [Przepis + Zestaw Produktów]
Chu Maki z łososiem teriyaki
Chu Maki z łososiem teriyaki

Łosoś w słodkim sosie Teriyaki cieszy się niezwykłą popularnością. Można go upiec, usmażyć lub zgrillować, choć jeśli użyjesz go później do maki, skorzystaj z najszybszej opcji, czyli smażenia.

Poza granicami Japonii przyjęło się, że do surowych ryb dodaje się serek, a do pieczonych majonez. My nie ulegamy tym konwenansom, przekonani, że wytrawny serek idealnie złamie słodycz łososia.


Składniki:

  • 80-100 /160-200 g ugotowanego ryżu do sushi
  • 1/2 lub cały arkusz Nori
  • 50g łososia
  • 50ml sosu Teriyaki
  • 1 łyżeczka serka philadelphia
  • Ogórek
  • Sałata

    Przygotowanie:

    1. Usmaż łososia w sosie teriyaki.

    2. Przygotuj ryż do sushi.

    3. Ogórka dokładnie umyj, przekrój wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę na cztery (także wzdłuż) lub w julien'kę. (osobiście polecam pierwszy sposób - tak pokrojony ogórek ładnie komponuje się z grubym łososiem i rzodkwią takuwan.). Z ogórka usuń koszyczki nasienne, ale pozostawiamy skórkę.

    4. Połóż arkusz nori na brzegu maty, błyszczącą stroną do dołu.

    5. Rozłóż ryż na nori tak, aby z przodu pozostał margines bez ryżu.

    6. Na ryżu ułóż sałatę tak, aby nieco wystawała po bokach .

    7. Łososia teriyaki pokrój w podłużne paski, ułóż na sałacie.

    8. Od swojej strony ułóż serek, opierając go o łososia. Nie rozsmarowuj, ułóż go tak, aby miał widoczna grubość.

    9. Na wierzchu składników ułóż pasek ogórka, skórką do góry.

    10. Przy pomocy maty zrób śmiałe pół obrotu nori i składnikami. Usuń puste przestrzenie i zmniejsz średnicę maka. Uważaj, aby nie wycisnąć serka bokami. Zwiń całość do końca.

    11. Chu maki kroimy na 10 lub 12 kawałków, jeśli zrobione są z całego arkusza nori, bądź na 5 lub 6 kawałków, jeśli zrobione są z połowy arkusza.

      ZESTAW PRODUKTÓW "CHU MAKI Z ŁOSOSIEM TERIYAKI" ZAWIERA:

      KUPUJĄC W ZESTAWIE OSZCZĘDZASZ 10%!

                 
         
      Ryż do Sushi 500g
      Łosoś 200-300 (250g)
      Sos Teriyaki 250ml
      Nori 10ark.
Cena
Ilość
40,50 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Kawa Wloska Mielona Oro w Puszce 250g Casa Rinaldi
Włoska kawa Oro z najlepszych odmian ziaren kawy, Arabiki i Robusty.
Makrela do Nigiri Sushi | Makrela Shime Saba 20szt.
Makrela w plastrach.Produkt mrożony - wysyłka w Suchym Lodzie na całą Polskę!
Bresaola 100g Negri
Pyszna polędwica wołowa w plastrach. Wyjątkowego smaku nadają jej kminek, kolendra oraz inne zioła którymi jest nacierana.
Produkt dostarczany wyłącznie w usłudze Freeze express!!! w opakowaniu izotermicznym.
Tuńczyk Biały w Oleju | Atún Claro en Aceite Vegetal 111g Vigilante
Tuńczyk Biały w Oleju (Atún Claro en Aceite Vegetal) marki Vigilante.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24936435
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.