Smaki Swiata
Katalog » Przepisy » 100 PRZEPISÓW NA SUSHI » Chu Maki
Wybierz kategorię
- Chirashi (0)
- Uramaki Sushi (0)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Chu Maki z Łososiem Teriyaki [Przepis + Zestaw Produktów]
Dostępność: 3-5 dni
Chu Maki z łososiem teriyaki
Chu Maki z łososiem teriyaki

Łosoś w słodkim sosie Teriyaki cieszy się niezwykłą popularnością. Można go upiec, usmażyć lub zgrillować, choć jeśli użyjesz go później do maki, skorzystaj z najszybszej opcji, czyli smażenia.

Poza granicami Japonii przyjęło się, że do surowych ryb dodaje się serek, a do pieczonych majonez. My nie ulegamy tym konwenansom, przekonani, że wytrawny serek idealnie złamie słodycz łososia.


Składniki:

  • 80-100 /160-200 g ugotowanego ryżu do sushi
  • 1/2 lub cały arkusz Nori
  • 50g łososia
  • 50ml sosu Teriyaki
  • 1 łyżeczka serka philadelphia
  • Ogórek
  • Sałata

    Przygotowanie:

    1. Usmaż łososia w sosie teriyaki.

    2. Przygotuj ryż do sushi.

    3. Ogórka dokładnie umyj, przekrój wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę na cztery (także wzdłuż) lub w julien'kę. (osobiście polecam pierwszy sposób - tak pokrojony ogórek ładnie komponuje się z grubym łososiem i rzodkwią takuwan.). Z ogórka usuń koszyczki nasienne, ale pozostawiamy skórkę.

    4. Połóż arkusz nori na brzegu maty, błyszczącą stroną do dołu.

    5. Rozłóż ryż na nori tak, aby z przodu pozostał margines bez ryżu.

    6. Na ryżu ułóż sałatę tak, aby nieco wystawała po bokach .

    7. Łososia teriyaki pokrój w podłużne paski, ułóż na sałacie.

    8. Od swojej strony ułóż serek, opierając go o łososia. Nie rozsmarowuj, ułóż go tak, aby miał widoczna grubość.

    9. Na wierzchu składników ułóż pasek ogórka, skórką do góry.

    10. Przy pomocy maty zrób śmiałe pół obrotu nori i składnikami. Usuń puste przestrzenie i zmniejsz średnicę maka. Uważaj, aby nie wycisnąć serka bokami. Zwiń całość do końca.

    11. Chu maki kroimy na 10 lub 12 kawałków, jeśli zrobione są z całego arkusza nori, bądź na 5 lub 6 kawałków, jeśli zrobione są z połowy arkusza.

      ZESTAW PRODUKTÓW "CHU MAKI Z ŁOSOSIEM TERIYAKI" ZAWIERA:

      KUPUJĄC W ZESTAWIE OSZCZĘDZASZ 10%!

                 
         
      Ryż do Sushi 500g
      Łosoś 200-300 (250g)
      Sos Teriyaki 250ml
      Nori 10ark.
Cena
Ilość
40,50 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Makaron Shirataki Angel Hair 200g Skinny Noodles
Makaron shirataki marki Skinny Noodles to wyjątkowo niskokaloryczny produkt - zawiera tylko 6.4 kcal na 100g. Skinny Noodles pozbawione są: tłuszczu, cukru, glutenu, soi i jajek, mogą więc być spożywane przez alergików, wegan i wegetarian.
Warzywa Marynowane Czerwone (Red Pickles) | Fukujinzuke (福神漬) 1kg
Czerwone Warzywa Marynowane Fukujin Zuke (福神漬) to rodzaj japońskich pikli przygotowany z rzodkwi, bakłażana i ogórka.
Tuńczyk Biały w Oleju | Atún Claro en Aceite Vegetal 111g Vigilante
Tuńczyk Biały w Oleju (Atún Claro en Aceite Vegetal) marki Vigilante.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-06-28 | Owoce morza
270,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
27615594
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.