Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Japońska » Glony i Algi
Wybierz kategorię
Sushi (155)
Przyprawy (134)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 500g
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Wakame, zwane świeżą musztardą morską, jest najpopularnieszą, spośród wszystkich odmian wodorostów jadanych przez Japończyków. Ich właściwości odżywcze oraz dobroczynny wpływ na zdrowie znano w Japonii od dawna.

Wakame są bogate w białka, sód, żelazo, potas, wapń (posiadają go 15razy więcej niż mleko) i wiaminy B1, B2, B3, B6, B12. Wśród Japonek stosujących dietę bogatą w algi brunatne, odnotowano niższy wskaźnik zachorowań na raka piersi.

Wakame w smaku przypominają ostrygi.Stosowane są do sporządzania sałatek, szczególnie jednak nadają się do zup i bulionów, ale również jako dekoracyjny dodatek do potraw.Najpopularniejszym daniem w japońskich restauracjach jest wakame soba -makaron gryczany z glonami wakame.

Glony przez użyciem należy namoczyć w zimnej wodzie (zwiększają objętość ok.10-krotnie).


Wakame 500g


Kalorie 138 kcal

Ilość na porcję (100g )  
Sole 240 mg  
Węglowodany 6,2g  
Białka 18g
tłuszcze 4g  
błonnik 35,6g  
Cena
Ilość
40,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Kiełki Soi / Kiełki Fasoli Mung (Bean Sprouts) 425g Kier
Kiełki fasoli mung w zalewie, 400 g.
Shichi Fuku Matcha iri Genmaicha | Japońska Herbata Siedmiu Szczęść 500g Maruka
Herbata siedmiu szczęść - mieszanka mattchy i genmaichy przygotowywanej z senchy z Shizuoka, w której zawarte są prażone ziarenka ryżu.
Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 400g Hikari [Korea]
Miso Shiro - jasna pasta z fermentowanej soi, podstawa japońskiej zupy miso.
Koreańska Ostra Pasta z Papryki Gożużan | Gochu Jang | Gochujang 500g Sempio
Koreański Gożużan (Gochu Jang) to bardzo ostra pasta produkowana z papryki chilli, fermentowanego ryżu i fermentowanej soi. Jeden z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni koreańskiej. Stosowany jako składnik marynat do mięsa, przyprawa do zup i sosów lub gotowy dodatek do dań jednogarnkowych.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
<b>PAKIET VEGE MASTER</b>
999,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
29188458
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.