Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Warzywa i Zioła Azjatyckie
Wybierz kategorię
GRILL (39)
Sushi (150)
Przyprawy (131)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Chilli Czerwone Świeże 10g - Zioła Tajskie
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Tajskie papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu czy na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Waga 10g
Cena
Ilość
2,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Bakłażan Tajski Miniaturowy Zielony Świeży (Thai Green Eggplant) 250g
Zielony bakłażan tajski miniaturowy to kruche, niewielkie (średnica 3-5cm) warzywo o świeżym smaku pozbawionym goryczy. W kuchni tajskiej stosowany jako dodatek do curry, który wzbogaca aromat i barwę przyrządzanych potraw.
Kasztany Wodne Krojone (Water Chestnuts Slices) 227g Diamond
Kasztany wodne to jadalne bulwy ponikła słodkiego, zwane także orzechami wodnymi.
Olej Kokosowy Nierafinowany 500ml
Olej kokosowy typu extra virgin - tłoczony na zimno. Olej kokosowy w temperaturze do 26 stopni ma białą barwę i stałą konsystencję, dlatego bywa nazywany masłem kokosowym. W wyższej temperaturze zmienia stan skupienia na płynny, a kolor na przezroczysty. Olej kokosowy nierafinowany cechuje przyjemny, wyraźnie kokosowy zapach i delikatny posmak.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Sos Chilli Sambal Oelek (Chilli Paste Oelek) 200g Windmill
5,60 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
31118270
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.