Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Warzywa i Zioła Azjatyckie
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Chilli Czerwone Świeże 10g - Zioła Tajskie
Dostępność: ŚWIEŻA DOSTAWA W KAŻDY WTOREK
Tajskie papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu czy na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Waga 10g
Cena
Ilość
2,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Sos Chili Sriracha Bardzo Pikantny (Sriracha Chili Sauce Extra Hot) 200ml Flying Goose
Niesamowicie ostry sos chilli.
Koreańska Papryka Chilli do KimChi w Płatkach (Korean Red Chili Pepper Flakes) | Gochugaru 500g
Gochugaru to nieodłączny składnik tradycyjnego dania kuchni koreańskiej - KimChi. To właśnie dzięki użyciu chilli (Gochugaru) w procesie kiszenia KimChi zyskuje swój wyjątkowy, pikantny smak.
Gorzki Melon Świeży (Fresh Bitter Melon) | Karela | Balsamka Ogórkowata 1szt (~150g)
Gorzki melon to owoc tropikalnej rośliny z rodziny dyniowatych - Momordica charantia. Nazywany także (zależnie od regionu): karela, balsamka ogórkowata, przepękla ogórkowata. Używana jest w kuchni indyjskiej, chińskiej, wietnamskiej, a także indonezyjskiej.
Marynata Teriyaki Do Żeberek (Instant Teriyaki Sauce Mix for Spareribs) Lobo 50g
Mieszanka przypraw do marynaty do Żeberek Teriyaki.
Grzyby brązowe Buna Shimeji cienkie świeże (Brown Buna Shimeji Mushrooms) 100g
Grzyby brązowe Buna Shimeji cienkie świeże - najpopularniejsze grzyby w kuchni azjatyckiej, obok Enoki i Shitake
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24910873
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.