Smaki Swiata
Katalog » Książki Kucharskie » Książki Kucharskie Naszych Trenerów
Wybierz kategorię
Sushi (157)
Przyprawy (135)
PREZENTY (125)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Książka Kucharska | Alfredo Boscolo i Leonardo Masi "Kuchnia Dantego"
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Nieoczywista książka kucharska poświęcona w całości oryginalnej kuchni włoskiej napisana przez naszych trenerów Alfredo Boscolo i Leonardo Masi!

Kuchnia Dantego to nie tylko wyjątkowa książka kucharska, która zadowoli zarówno laików, jak i wprawnych mistrzów patelni. To aromatyczna, wciągająca opowieść o historii kuchni, pełna błyskotliwych spostrzeżeń o różnicach i punktach stycznych kultury polskiej i włoskiej, a także kopalnia zabawnych anegdot, bon motów, ciekawostek i ciętych ripost.

Uwaga! Podczas lektury trudno opanować wzrost apetytu! Alfredo Boscolo i Leonardo Masi od lat z zapałem przekazują w formie pokazów i warsztatów informacje o włoskiej kuchni i kulturze; uczą, trenują, wykładają.

Alfredo i Leonardo, wenecjanin i florentczyk, jeden z doktoratem z historii Europy, drugi doktor polonistyki i absolwent konserwatorium, trafili do Polski dawno temu dzięki programowi Erasmus. Nadal zdarza im się rozprawiać o Dantem, jak za czasów studenckich, kiedy używali tej sztuczki do podrywania dziewczyn. A że pasjonuje ich gotowanie, wymyślili nowy rytuał gastrokulturalny, nazwany „Kuchnią Dantego”: gotują dla publiczności i w trakcie recytują Boską komedię po włosku i po polsku. Pewnego dnia, kiedy szukali pomocnika na zmywak, zjawił się Paweł, pismak wędrowny, autor kulinarnych felietonów w „Tygodniku Powszechnym”. Żeby wymigać się od ciężkiej roboty przy garach, namówił ich, by spisali swoją przygodę. Tak powstała ta książka. 


Na warsztaty kuchni włoskiej z Alfredo i Leonardo możesz się zapisać tutaj

Premiera: 2016-04-26
ISBN: 9788362795437
Liczba stron: 212
Format: 239 x 176
Typ oprawy: twarda
Cena
Ilość
44,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Dashi No Moto 50g Shimaya
Japoński bulion dashi na bazie ryby bonito.
Sos Sojowy Ciemny | Koikuchi Shoyu 1l Marukin
Naturalnie warzony, japoński sos sojowy Koikuchi Shoyu (醤油こいくち) marki Marukin to produkt idealnie komponujący się z sushi - delikatny w smaku, o wyjątkowym, "aksamitnym" aromacie.
Książka Kucharska | Daria Ładocha "Nowoczesna kuchnia polska"
Nowa odsłona kuchni polskiej w wersji naszej trenerki Darii Ładochy
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
 <b>PAKIET SUGAR FREAK </b>
1 099,00 zł
999,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
29116750
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.