Masala - Smaki Świata
Szukaj
0 Sprawdź
Sortuj według: NajnowszeNazwa produktu ↑Nazwa produktu ↓Cena ↑Cena ↓Oglądalność
Doskonała przyprawa do wielu dań.
Herbata japońska Asatsuyu to naturalna Gyokuro o głębokim brylantynowo-zielonym naparze.
Bancha to zielona, japońska herbata pochodząca z późnego zbioru. Herbaciane listki użyte do jej skomponowania - duże, twarde i dość żylaste, zostały wymieszane wraz z miękkimi gałązkami. Taka miesznaka zapewnia Banchy delikatny, słabszy napar o małej zawartości teiny i świeżym aromacie (stąd polecana także do picia na zimno).
Cukier trzcinowy o złocistych, niezwykle chrupkich kryształach i miodowym smaku. Charakteryzuje się niezwykle wykwintnym smakiem i dekoracyjnym kolorem.
Cukier otrzymywany z trzciny cukrowej.
Czystek to kwitnący krzew, występujący w regionie śródziemnomorskim. Napar z czystka wspomaga układ odpornościowy, ma właściwości oczyszczające organizm z wszelkiego rodzaju toksyn i szkodliwych substancji. Co więcej, czystkowi przypisuje się działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.
Fukamushicha to wyjątkowa zielona herbata pochodząca z prefektury Shizuoka - propozycja idealna dla osób z wrażliwym żołądkiem.
Funmatsu Genmaicha to mieszanka wysokiej jakości Senchy z pref. Shizuoka oraz prażonego ryżu.
Funmatsu Ryokucha to japońska zielona herbata, sproszkowana, rozpuszczalna. Pochodzi z wysokiej jakości Senchy.
Herbata siedmiu szczęść to zielona herbata powstała w wyniku zmieszania zielonej herbaty Bancha z prefektury Shizuoka z prażonymi ziarnami ryżu.
Genmaicha iri Matcha to herbata powstała w wyniku zmieszania herbaty Bancha z prefektury Shizuoka z prażonymi ziarnami ryżu wzbogacona herbatą Matcha z prezektury Uji (stąd w nazwie "Iri Matcha"). Napar herbaty Genmaicha iri Matcha charakteryzuje się żółto-zielonym kolorem, intensywnym ryżowym aromatem oraz orzeźwiającym smakiem.
Mieszanka długo liściastej herbaty Bancha z dodatkiem prażonego ryżu i pudru herbacianego.
Herbata Genmaicha w saszetkach. Herbata siedmiu szczęść to zielona herbata powstała w wyniku zmieszania zielonej herbaty Bancha z prefektury Shizuoka z prażonymi ziarnami ryżu.
Japońska zielona herbata najwyższej klasy i jakości. Proces produkcji polega na prawie całkowitym zacienieniu krzewu i jego listków, w okresie dojrzewania i zawiązywania pączków
Herbata Konacha uzyskiwana w procesie przygotowywania herbaty najwyższej jakości - Gyokuro. W Japonii znana jako 'Agari' - herbata serwowana w najlepszych restauracjach sushi.
Charakterystyczna herbata chińska półfermentowana o pięknym mlecznym aromacie.
Charakterystyczna półfermentowana chińska herbata.
Doskonała na długie zimowe wieczory spędzane w sypialni, a to dzięki imbirowi, który uznawany jest za doskonały afrodyzjak.