Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

RozwińZwiń informacje o firmie

Sklep stacjonarny

  • "Skład Bananów"
  • ul. Postępu 5, Warszawa
  • Pn-Pt 09-20
  • Sb 11-16

Kontakt

Pomoc

Więcej o nas

Odwiedź nas

Sushi Nori

 Produktu: Glony Nori do Sushi Yakinori 50szt MIKUNIYA

Glony Nori do Sushi Yakinori 50szt MIKUNIYA

50 arkuszy najwyższej jakości glonów nori Gold. Produkt typu premium charakteryzuje poza całkowitym brakiem ubytków, szczególny, równy sposób rozłożenia glonów w procesie suszenia i prasowania. Arkusze cechuje równy prześwit i większa grubość niż w przypadku analogicznego produktu klasy ekono.

 Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 10 arkuszy [Idealne do Sushi]

Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 10 arkuszy [Idealne do Sushi]

10 arkuszy sushi nori najwyższej klasy GOLD.

 Nori Snack (Prażone Wodorosty Nori) o Smaku KimChi 2,7g Kimmy

Nori Snack (Prażone Wodorosty Nori) o Smaku KimChi 2,7g Kimmy

Przekąska z prażonych alg Nori o smaku Wasabi. Znakomicie sprawdza się zarówno jako "małe co nieco" (szybka, gotowa do spożycia zakąska), jak i jako dodatek do różnych dań kuchni japońskiej i koreańskiej.

 Nori Snack (Prażone Wodorosty Nori) o Smaku Wasabi 2,7g Kimmy

Nori Snack (Prażone Wodorosty Nori) o Smaku Wasabi 2,7g Kimmy

Przekąska z prażonych alg Nori o smaku kimch. Znakomicie sprawdza się zarówno jako "małe co nieco" (szybka, gotowa do spożycia zakąska), jak i jako dodatek do różnych dań kuchni japońskiej i koreańskiej.

 Prażone wodorosty nori 5g

Prażone wodorosty nori 5g

Prażone wodorosty nori to ciekawa alternatywa dla chipsów głównie spożywana w Korei i Japonii. Mogą również posłużyć jako dodatek do dań lub ryżu.

 Przekąska wodorosty z migdałami i sezamem 35g

Przekąska wodorosty z migdałami i sezamem 35g

Przekąska z prażonych alg Nori o smaku kimch. Znakomicie sprawdza się zarówno jako "małe co nieco" (szybka, gotowa do spożycia zakąska), jak i jako dodatek do różnych dań kuchni japońskiej i koreańskiej.

Poradnik kupującego - sushi nori

Nori (zwane czerwoną algą) to ogólna nazwa wodorostów, która określa poszczególne odmiany i wyrabiane z nich produkty. Nori dzieli się na trzy podstawowe typy: yaki nori - prażone na sucho, ajitsuke nori - suszone i przyprawiane, i tsukudani nori - mokre i przyprawiane. Najpopularniejsze jest prawdopodobnie yaki nori prażone na sucho - materiał do owijania sushi, ale także składnik wielu dań gorących.

W Polsce nori występują w trzech klasach jakości:

Nori green - najcieńsze, dość nierówno rozłożone, z dziurkami - rekomendowane dla osób nie przepadającymi za smakiem glonów do sushi. Nori green sa najbardziej chrupkie i delikatne.

Nori silver - grubsze od nori green, również nierówno rozłożone jednak posiadają mniej dziurek. Nori silver charakteryzują się dość wysoką stabilnością i nie rozpływają się tak jak nori green po chwili leżenia.

Nori gold - grube, równo rozłożone i nie powinny mieć dziurek. Nori gold charakteryzują bardzo wysoką stabilnością, nie rozpływają się nawet po kilku godzinach leżenia, ich smak jest bardzo zdecydowany i wyraźnie wyczuwalny.

Glony nori są jednym z najzdrowszych pokarmów na świecie, zawierają mikroelementy i minerały wody morskiej, takie jak wapń, potas, magnez, sód, fosfor, jod, żelazo, cynk, mangan , miedź. Mają też niesamowitą zdolność gromadzenia ich we własnym wnętrzu w najbardziej przyswajalnej formie, zasymilowanej już przez organizm roślinny. Zawierają także witaminy A, B1, B2, B6, B9, C. 5 gramów nori zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na ww. witaminy i minerały.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store