Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Mleko kokosowe ChaoKoh 250ml

Produkt archiwalny

Opis produktu

Mleko kokosowe Chao Koh jest najwyższej jakości produktem na rynku.

Mleko kokosowe uzyskuje się poprzez przetarcie (drugie tłoczenie) świeżego miąższu (bielma), najczęściej z wodą. O jakości mleka kokosowego decyduje zawartość tłuszczu, najbardziej optymalna wynosi 17% i taką tez charakteryzują się mleka marki ChaoKoh.

Mleko kokosowe jest powszechnie używane w krajach azjatyckich, najczęściej jednak występuję w potrawach kuchni tajskiej - zupach ( najbardziej popularna zupa Tom Khaa), daniach curry, sosach, marynatach - nic w tym dziwnego, bowiem to Tajlandia właśnie jest największym na świecie eksporterem mleka kokosowego. Największa na świecie plantacja palm kokosowych na Samui zajmuję około 300km kwadratowych, i nawet pas startowy tamtejszego lotniska zbudowany jest z ich drewna :). Każdego miesiąca eksportuje się stamtąd ponad dwa miliony orzechów (po tajsku: ma phrao).

Palma kokosowa zajmuje w kuchni tajskiej wyjątkowo szczególne miejsce. Z soków z pnia palm wytwarza się alkohole (arak), woda wypełniająca orzechy jest świetnym, orzeźwiającym napojem, masło kokosowe jest powszechnie stosowane do smażenia, śmietanka kokosowa to ekskluzywny składnik deserów, o wiórkach kokosowych chyba nie trzeba wspominać :)

Mleczko kokosowe ChaoKoh jest bardzo intensywne w smaku, kremowe i wydajne - stosując je jako baza do zup, polecamy rozcieńczyć je wodą / bulionem w proporcji ok. 1:1.

Skład: ekstrakt kokosowy, woda, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, emulgator

RozwińZwiń Opis

Produkty powiązane

 Moqueca de Camarao - gulasz z krewetek - przepis + zestaw produktów

Moqueca de Camarao - gulasz z krewetek - przepis + zestaw produktów

Przepis na brazylijski gulasz z krewetek - Moqueca de Camarao


Co klienci kupowali razem z tym produktem?


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store