Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-09-04 | Gotowanie w ogrodzie: włoski piknik

270,00 zł

Opis produktu

Lato w naszym ogrodzie na Postępu daje mnóstwo okazji do grillowania i poznania letnich propozycji menu różnych kuchni świata. Tym razem zapraszamy na włoski piknik!

Podczas warsztatów obalimy mity oraz przekażemy oryginalne receptury na włoskie dania z grilla i nie tylko. Poznacie tajemnicę al dente przygotowując wykwintne spaghetti z małżami, rozpłyniecie się kosztując sycącego panini oraz zachwycicie się szaszłykami z krewetkami w towarzystwie letniej sałatki z orkiszem. Całość zwieńczy klasyczny włoski drink Aperol Spritz, dzięki któremu poczujecie klimat prawdziwej włoskiej uczty.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 4 września 2020, piątek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Panini alla griglia, czyli grillowane kanapki z mozzarellą, spianatą, warzywami i dipem
• Letnia sałatka z orkiszu, jęczmienia, pomidorków i mozzarelli
• Szaszłyki z krewetkami i ziołami z grilla
• Spaghetti cozze e pecorino, czyli makaron z małżami i aromatycznym serem
• Aperol Spritz – klasyczny włoski drink na bazie likieru Aperol i musującego Prosecco

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych
* W przypadku niesprzyjającej pogody kurs zostanie przeniesiony do jednej z naszych sal szkoleniowych

Szkolenie poprowadzi

Nicolla Palladini

Rodowity rzymianin. Z zawodu jest aktorem i reżyserem. Pasję do gotowania odziedziczył po swojej babci, która podarowała mu zeszyt pełen tradycyjnych, włoskich przepisów. Częścią z nich podzieli się z wami podczas warsztatów.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store