Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-06-25 | Gotowanie w ogrodzie: krewetki i prosecco brak miejsc lista rezerwowa

320,00 zł

Opis produktu

Przedstawiamy kolejna odsłonę kursu łączenia wina z jedzeniem, które odbędzie się w naszym ogrodzie na Postępu 5. Tym razem skupimy się na uwielbianych owocach morza w akompaniamencie musującego prosecco. Ten orzeźwiający trunek o wyraźnie tropikalnych aromatach idealnie sprawdzi się w połączeniu z letnią sałatką krewetkową z pomidorowym concasse, hawajskim burgerem z krewetkami i mango oraz grillowanym homarzcem. Na koniec będziecie delektować się obłędnym deserem z wiśniami i śmietanką chantilly, której smak pogłębi kieliszek różowego, wytrawnego wina.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ogród, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 25 czerwca 2021, piątek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Sałatka z krewetek z pomidorowym concasse, chrzanową pianką i suszonym tuńczykiem + Cava di Penedes
• Hawajski burger z krewetkami tygrysimi i sosem z mango + Promosso di Montelvini
• Grillowany homarzec z masłem czosnkowym, ziołowym rouille i frytkami + Montelvini Prosecco Rosé
• Eton mess – deser z wiśniami i śmietanką chantilly + Cremant d’Alsace Brut Rose

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Po lampce specjalnie dobranego wina (120ml) do każdego z dań
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych
* Ze względu na charakter szkolenia zachęcamy do zrezygnowania tego wieczoru z auta :)
* W przypadku niesprzyjającej pogody, szkolenie zostanie przeniesione do jednej z naszych sal szkoleniowych. 



Szkolenie poprowadzi

Tom Ekler

Trener kulinarny i gastronom z wieloletnim doświadczeniem. Pracował w renomowanych restauracjach w Polsce, Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych. Z wyróżnieniem ukończył University of West London (Międzynarodowa Sztuka Kulinarna). Specjalista od win Starego i Nowego Świata oraz kuchni europejskiej bazującej na la cuisine nouvelle.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store