Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-12-01 | Kurs kulinarny: wołowina Zmiana terminu

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

300,00 zł

Opis produktu

UWAGA! ZGODNIE Z OBOSTRZENIAMI WPROWADZONYMI PRZEZ RZĄD W RAMACH WALKI Z KORONAWIRUSEM TERMIN KURSU ULEGŁ ZMIANIE. NOWY TERMIN KURSU PODAMY WKRÓTCE.

Obróbka wołowiny, czyli wszystko to, co każdy mięsożerca wiedzieć i umieć powinien! Absolutny must dla miłośników tego szlachetnego mięsa, którzy stawiają swoje pierwsze kuchenne kroki z daniami z wołowiny lub pragną podnieść poziom swoich dotychczasowych umiejętności.

Smakowite szkolenie otworzy część teoretyczna, podczas której dowiecie się, czym charakteryzują się poszczególne części wołu, jak się z nimi obchodzić oraz w których daniach można najpełniej wykorzystać ich zalety. Porozmawiamy o wartościach odżywczych wołowiny oraz świadomej konsumpcji, a także nie zabraknie wskazówek, gdzie najlepiej zaopatrywać się w jakościowe mięso wołowe i na co warto zwracać uwagę przy jego zakupie.

Podczas części praktycznej przygotujemy tatara na sposób francuski, orzeźwiającą sałatkę na bazie soczystego kawałka bavette oraz nauczymy Was jak smażyć perfekcyjne steki. Nie zabraknie duszonych, rozpływających się w ustach polików, a całość zwieńczy obłędny czekoladowy deser.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

 

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 01 grudnia 2020, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Tartare aller-retour - stek tatarski na sposób francuski
• Aromatyczna sałatka tajska ze stekiem bavette i sezonowymi owocami
• Stek rib-eye z patelni z sosem z tymianku i madery i sałatą z vinaigrette i frytkami
• Wolno gotowane poliki wołowe z chrzanowym beszamelem, pietruszką pieczoną w miodzie i aksamitnym puree ziemniaczanym
• Mus czekoladowy z wiśniami w alkoholu

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Kieliszek wina
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Tom Ekler

Trener kulinarny i gastronom z wieloletnim doświadczeniem. Pracował w renomowanych restauracjach w Polsce, Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych. Z wyróżnieniem ukończył University of West London (Międzynarodowa Sztuka Kulinarna). Specjalista od win Starego i Nowego Świata oraz kuchni europejskiej bazującej na la cuisine nouvelle.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store