Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Chilli Zielone Świeże 100g

  • Dostępność:

    Dostępność potwierdza sprzedawca.

6,00 zł

Opis produktu

Tajskie, zielone papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu, nazywana również Bird's Eye Chilli.

W skali Scoville'a osiąga 50 000 - 100 000 punktów.

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu lub na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Skład: chilli zielone odmiana Phrik - khee - nuu

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Waga 100g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Ocet Ryżowy 0,5l Mitsukan [Idealny Do Sushi]

Ocet Ryżowy 0,5l Mitsukan [Idealny Do Sushi]

Ocet ryżowy Mitsukan, 0,5 l.

 Mieszanka Całych Przypraw Garam Masala (Garam Masala Whole) 200g TRS

Mieszanka Całych Przypraw Garam Masala (Garam Masala Whole) 200g TRS

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.

 Pasta Krewetkowa (Shrimp Paste) | Ga-bpi 100g Maepranom

Pasta Krewetkowa (Shrimp Paste) | Ga-bpi 100g Maepranom

Klasyczna pasta krewetkowa Gà-bpì (กะปิ), w której skład wchodzą jedynie krewetki i sól. Niezastąpiona podczas przygotowywania potraw kuchni tajskiej.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store