Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Chilli Czerwone Świeże 100g

  • Dostępność:

    Dostępność potwierdza sprzedawca.

11,60 zł

Opis produktu

Tajskie  papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu, nazywana również Bird's Eye Chilli.

W skali Scoville'a osiąga 50 000 - 100 000 punktów.

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu lub na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Skład: chilli czerwone odmiana Phrik - khee - nuu

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Waga 100g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Pasta Tom Ka | Tom Kha 400g Lobo

Pasta Tom Ka | Tom Kha 400g Lobo

Pasta Tom Ka Lobo, 400 g.

 Longan w syropie 530ml/565g

Longan w syropie 530ml/565g

Podobny do liczi, słodki i galaretkowaty.

 Pasta do przygotowania Laab Namtok 30g

Pasta do przygotowania Laab Namtok 30g

Pasta, mieszanka przypraw do przygotowania tajskiej sałatki Laab Namtok

Spianata Salami Piccante Plastry 250g VeraBona

Spianata Piccante jest bardzo intensywnie aromatyzowana papryką peperoncino, właśnie dzięki temu uzyskuje swój wyjątkowy, pikantny smak.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store