Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos Chilli Sambal Oelek (Chilli Paste Oelek) 750g Windmill

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

13,50 zł

Opis produktu

Sambal Oelek to jeden z najpopularniejszych sosów stosowanych w Indonezji i jedna z podstawowych przypraw wykorzystywanych do zaostrzania smaku większości lokalnych potraw. Sambal Oelek to przecier z ostrych papryczek chili.

Tradycyjne sambal ucierany jest ześwieżych papryczek chilli z przyprawami w kamiennym moździerzu. Tekstura sosu Sambal jest wyczuwalnie gruboziarnista, z wyczuwalnymi pestkami papryki chili.
Sambal ma wyczuwalny kwaskowaty posmak.

Zastosowanie: Sambal Oelek wykorzystywany jest najczęściej jako marynata do mięs i owoców morza. Sam sambal bywa też stosowany jako dodatek do sosów, zup i sałatek oraz jako klasyczny ostry sos kanapkowy. 

Skład: chili 86%, sól, regulator kwasowości E260 (kwas octowy) i E330 (kwas cytrynowy), konserwant E211 (benzoesan sodu).

Kraj pochodzenia: Holandia (kraj producenta)

Waga: 750g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Tkemali | Czerwony Sos ze Śliwek Mirabelek 370g

Tkemali | Czerwony Sos ze Śliwek Mirabelek 370g

Śliwkowy sos, który podkreśli smak dań mięsnych i warzywnych

 Ryż kleisty Sticky Rice 1kg

Ryż kleisty Sticky Rice 1kg

Ryż kleisty (‘Sticky rice’) charakteryzuje się wyjątkową lepkością po ugotowaniu. W kuchni azjatyckiej znalazł częste zastosowanie w przygotowywaniu słodkich dań i deserów.

 Japoński Czosnkowy Sos Sojowy do Barbecue | Yakiniku 1,15kg Daisho

Japoński Czosnkowy Sos Sojowy do Barbecue | Yakiniku 1,15kg Daisho

Czosnkowy sos sojowy do grilla

 Zatar Czerwony 50g [PRODUKT ROZWAŻANY]

Zatar Czerwony 50g [PRODUKT ROZWAŻANY]

Zatar Czerwony 50g

 AROMA Sos Adżika (czerwona) | Adjika 370g

AROMA Sos Adżika (czerwona) | Adjika 370g

Pikantny sos kuchni gruzińskiej. Aromatyczny dodatek do wielu dań


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store