Koreańska Ostra Pasta z Papryki Gożużan | Gochu Jang | Gochujang 500g Sempio
-
Dostępność:
3-5 dni
Opis produktu
Koreański Gożużan (Gochu Jang) to bardzo ostra pasta produkowana z papryki chilli, fermentowanego ryżu i fermentowanej soi.
Gochujang to jeden z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni koreańskiej. Stosowany jako składnik marynat do mięsa, przyprawa do zup i sosów lub gotowy dodatek do dań jednogarnkowych.
Koreańska pasta z papryki wymieszana z oliwą i czosnkiem jest wykorzystywana jako dresing do koreańskich sałatek z pędami bambusa lub marynowaną kapustą sitowatą. Gochujang stanowi podstawowy składnik koreańskich dań takich jak tteokbokki, czy bibimpab.
Skład: ryż sfermentowany (ryż, woda, sól, grzyb Aspergillius Oryzae); syrop glukozowo-fruktozowy, pasta z papryki 13% (ostra papryka w proszku, czosnek, imbir, sól, woda); ostra papryka w proszku 6%, sfermentowana pasta z soi (soja, woda, sól, grzyb Aspergillus Oryzae); alkohol < 3%; woda, sól,pszenica, sfermentowany sos sojowy (soja, woda, sól, pszenica, alkohol, ekstrakt z drożdży); koncentrat z czosnku
Kraj pochodzenia: Korea
Waga: 500g