Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-07-30 | Gotowanie w ogrodzie: kuchnia hiszpańska brak miejsc lista rezerwowa

220,00 zł

Opis produktu

Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja... chociaż całość tworzy Królestwo Hiszpanii, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie - to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich - mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek do rodzimych produktów.

Podczas naszych kursów kuchni hiszpańskiej poznacie dania poszczególnych regionów, zarówno te najbardziej znane i tradycyjne jak paella, jak i bardziej nietypowe, charakterystyczne tylko dla wybranych obszarów. Znane na całym świecie hiszpańskie oliwki, obłędna suszona szynka serrano, aromatyczne sery, świeże warzywa i owoce - to tylko początek naszej hiszpańskiej podróży. Kultura jedzenia, unikalny styl tapas, niepowtarzalne potrawy i smaki.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ogród, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 30 lipca 2021, piątek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Gazpacho - andaluzyjski chlodnik pomidorowy na upały
• Pinxto morunos - wieprzowe szaszłyki
• Grillowane warzywa z sosem romesco - sos z pieczonych warzyw i orzechów
• Grillowany kalmar z alino - tuba kalmara z sosem z pietruszki czosnku i oliwy
• Letnie owoce w słodkim winie sherry

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Kieliszek wina
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Maria Najgrodzka

Polka o absolutnie południowym temperamencie. Zakochana z wzajemnością w kuchni Hiszpanii, od lat zawodowo gotuje (ostatnio Carmona Tapas Bar, Mojo Picon, Znajomi Znajomych) i trenuje kulinarnych zapaleńców. Kuchnia hiszpańska nie ma przed nią tajemnic.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store