Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-07-31 | Gotowanie w ogrodzie: wege grill

270,00 zł

Opis produktu

Grillowanie na świeżym powietrzu, spotkania ze znajomymi to jeden z najprzyjemniejszych sposób na spędzanie ciepłych letnich dni. Smak wędzonki i dymny charakter potraw to coś, na co wielu czeka przez cały rok. My zabieramy Was na grilla całkowicie po wegańsku. Bez mięsa i produktów odzwierzęcych. Wegetarianom i weganom damy fantastyczną alternatywę, a tym jedzącym mięso pokażemy jak wiele możliwości daje nam grill. Czy to w postaci zwykłego domowego rusztu czy patelni grillowej, z której możemy korzystać w domowym zaciszu.

Przy wegańskim grillu świetnie będziemy bawić się z Sebastianem Wilczkiem, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych. Doświadczony trener i kucharz, między innymi w Baest, Water&Wine, Neon, Frantoio di Riva, L’Arc Varsovie. Uwielbia polską kuchnię i umiejętnie bawi się jej smakami łącząc je w wyśmienite dania fusion.

Grillować będziemy zarówno warzywa jak i owoce, grzyby, a także indonezyjski tempeh. Przekażemy Wam szereg inspiracji do własnych kompozycji grillowych i przede wszystkim fenomenalnie spędzimy czas.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ogród, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 31 lipca 2021, sobota, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Wędzony seler z sojową śmietaną, fistaszkami i salsą z gruszki i pietruszki
• Baba Ghanoush, czyli arabska pasta z bakłażana z grillowaną tortillą
• Grillowany batat z glazurą z miso z kolendrą
• Szaszłyki z tempeh, cebulą czerwoną, papryką i cukinią
• Grillowane boczniaki z wędzoną papryką
• Ananas yakitori z cukrem trzcinowym, jogurtem sojowym, granatem, orzechami i melisą.

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Lampkę wina
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Sebastian Wilczek

Szef kuchni z Warszawy, który uczył się w najlepszych restauracjach w kraju i za granicą. Gotowanie to jego największa pasja. W kuchni stawia na produkt i różnorodność. Eksperymentuje, miksuje, smakuje. Na jego warsztatach na pewno nie będziecie się nudzić.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store