Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-08-06 | Gotowanie w ogrodzie: kuchnia meksykańska

270,00 zł

Opis produktu

Kolorowa, piekielnie ostra i uwielbiana. Kuchnia meksykańska. Kilkadziesiąt rodzajów papryczek chilli, maślane awokado w najlepszej postaci, mnóstwo kukurydzy, fasoli i oczywiście tortille. Pod czujnym okiem naszej trenerki, w otoczeniu zieleni naszego ogrodu, przygotujecie oryginalne dania prosto z gorącego Meksyku, a także te inspirowane kuchnią tex-mex.

Duża dawka wiedzy, tajniki, kuchenne triki i oczywiście mnóstwo doskonałego jedzenia!

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, ogród, Warszawa
  • Termin: 6 sierpnia 2021, piątek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Coctel de camaron - krewetki w sosie pomarańczowo-pomidorowym z jalapeño i kolendrą
• Quesadilla gringa - własnoręcznie przygotowana tortilla pszenna z serem, wieprzowiną w achiote i ananasem
• Flautas de chorizo - roladki z tortilli kukurydzianej faszerowane chorizo
• Salsa de nopales - salsa z zielonych pomidorów tomatillo, papryki chipotle i kaktusa
• Mousse de limon – Zimny mus mleczno-limonkowy

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Kieliszek wina
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Isabel Balderas

Rodowita Meksykanka z Puebla. Szefowa kuchni warszawskiej restauracji Dos Tachos. Pracowała w renomowanych restauracjach w Meksyku i w Europie. Gościnnie gotuje w programie "Pytanie na śniadanie". Prywatnie to niesamowita osoba, z którą po prostu trzeba się spotkać, posłuchać i ugotować prawdziwe meksykańskie jedzenie!

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store